Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015-сафрид
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2015-сафрид
ех само да знаех за запалката не го пожелавам на никой
Е това е информация! Благодаря колега! Дано е вярно.tiho_roev написа:Здрасти , кофти работа е да те перне дракон амаzliaster написа:убивате ли го сафрида ? рк-тата слабо .. 30 кила на час и половина .. повечето бачкаха на юг .. пред Бяла .. мен пък ме перна един дракон докато рових в купа с рапаните .. неговата мамица .. ръката ми е като на Тайсън след тежък мач .. ходих днес във Военна болница и ми биха 2 инжекции .. потъмня направо мястото .. бахти възпалението .. бахти болката .. сефте ми се случва .. добре , че не съм алергичен .. намерих и няколко морски игли .. между 20 и 40 санта .. дайте идея как да си препарирам една ..
има една поговорка не питаѝ старило а патило .
Дано не ти се случва пак или на друг колега
ама има много лесен лек срещу отровата
ВЗЕМАШ ЕДНА ЗАПАЛКА И НАГРЯВАШШШШ УБОДЕНОТО МЯСТО ГОРЕ ДОЛУ ДО 60 ГР
С ДВЕ ДУМИ ЛЕКО ДА ТИ ПАРИ .
ПО ТОЗИ НАЧИН ОТРОВАТА СЕ РАЗПАДА И НЯМАШ ГРИЖИ .
Преди две години и мен ме перна един, слава богу без сериозни последици, явно не съм алергичен.
Но един местен приятел, три месеца го е боляло. Затова тази година им отмъстих, направихме ги на супа.
Днес Болата само че влязох в 11ч. Кофичката на половина, като основно след 18ч до 20ч. През другото време голямо клатене..търсене...
Тъкмо се чудя утре сутрин дали да влизам или да се прибирам, че нещо вълна се заформя. .. Рибата май към Бяла е тръгнала прескачайки Варна или по скоро минава през 24-30м а във Варна такива дълбочини са далече навътре..
Тъкмо се чудя утре сутрин дали да влизам или да се прибирам, че нещо вълна се заформя. .. Рибата май към Бяла е тръгнала прескачайки Варна или по скоро минава през 24-30м а във Варна такива дълбочини са далече навътре..
колега мерси за информацията ..
възстанових се аз ;] даже бичих 28 часа смяна .. какъв рапан напипахме на фарватера .. едър .. чист .. предимно без коса .. абе фантазия .. дано го оценят добре днес ..
http://dox.bg/files/dw?a=cfc1fdb3fe" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
пуснах я обратно .. не се потопи веднага а огледа лодката .. все едно искаше да каже .. ''мамицата ви .. запомних ви аз" :Д

http://dox.bg/files/dw?a=cfc1fdb3fe" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
пуснах я обратно .. не се потопи веднага а огледа лодката .. все едно искаше да каже .. ''мамицата ви .. запомних ви аз" :Д
- stoned
- научил се да хвърля
Аз знам и за гореща вода, топиш си ръката във вода колкото топла можеш да издържиш.ВЗЕМАШ ЕДНА ЗАПАЛКА И НАГРЯВАШШШШ УБОДЕНОТО МЯСТО ГОРЕ ДОЛУ ДО 60 ГР
ЗАРИБЕН
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пиниза е веднага докато не се е разнесла утровата
иначе варианти много .
Аз не съм пушач ама имам 2 запалки за всеки случаѝ в лодката
иначе варианти много .
Аз не съм пушач ама имам 2 запалки за всеки случаѝ в лодката
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
- научил се да хвърля
Колеги след два дни заминаваме за Синеморец и ще взема лодката за сафрид евентуално. Искам да помоля за съвет - има ли от къде там да се пусне надуваема лодка ( при спокойно време )? Всякаква друга информация ще ми бъде много полезна 

Наистина така било. И аз не го знаех. Дават го с гореща вода колкото може да се търпи за 15 минути или повече, за да се денатурират протеините от отровата. Колкото може по-рано след убождането. На лодката няма гореща вода, така че с запалка ще е по-удачния вариант. Стига да не се стига до изгаряне естествено.tiho_roev написа: Здрасти , кофти работа е да те перне дракон ама
https://en.wikipedia.org/wiki/Weever" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Днес пред мидарниците на Мириус двама човека 6кг.дребен чернокоп.Не става въпрос за тенекийки,а за чернокоп.Сафрид нямаше почти никакъв.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега,на сафридско чепаре ли ?
Върви и на 10-ка,но много го пасе,затова сложих 6 номер.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО С ИЗГАРЯНЕТО СЕ ЕДНО СИ СЕ ОПАРИЛ НА ТИГАНА ДОКАТО ПЪРЖИШ САФРИДvesko1234 написа:Наистина така било. И аз не го знаех. Дават го с гореща вода колкото може да се търпи за 15 минути или повече, за да се денатурират протеините от отровата. Колкото може по-рано след убождането. На лодката няма гореща вода, така че с запалка ще е по-удачния вариант. Стига да не се стига до изгаряне естествено.tiho_roev написа: Здрасти , кофти работа е да те перне дракон ама
https://en.wikipedia.org/wiki/Weever" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
tiho_roev написа: НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО С ИЗГАРЯНЕТО СЕ ЕДНО СИ СЕ ОПАРИЛ НА ТИГАНА ДОКАТО ПЪРЖИШ САФРИД
Може да намокриш някакво парче плат и да нагряваш него, или ако е възможмо, мястото да се завие с него и да нагряваш през превръзката.
Това Мириус Аркутино ли е? От там ли се влиза?zografa написа:Днес пред мидарниците на Мириус двама човека 6кг.дребен чернокоп.Не става въпрос за тенекийки,а за чернокоп.Сафрид нямаше почти никакъв.]
Я кажи тази преграда за хладилната чанта от къде я взе?
Айде идват чернокопкитеее

Болата вчера 2.09.
Цял ден.. като добре започна..гледам аз вълничка още от влизане и правя план къде и как да се вмъкна..тъмно още.
Успешно 5.30 вътре и излизам от залива, че рекох да развия въдиците и какво да видя.. Да ги бях взел
Добър старт..айде обратно 
Сутринта даваше добре като започна от 6 до към 11ч. после от 12,30 до 16 не е спирало. Много ми хареса като течението и вятъра ме водят по една дълбочина и така постоянно си има рибка.
Стартирах пред Болата на 26-28м. после слезе до 23-24, а вечерта от 16ч. пред носа източно от 30 до 22м не спираше да дава и беше пълно. Рибата беше между 9-22метър. На по дълбокото към дъното имаше по-големи. Сравнително среден и едър вече сафрид. По-добре от предния ден като размер, а смао ден разлика..
5 изядени куки.. Едно отнесено олово с 2 долни куки след силен удар. Един цял такъм си замина заради отворен вирбел..не знам как стана това??
Като сложих по-тежкото олово, че бая ме местеше ме нападнаха циганите... Скорост им трябва..2 Циганки.
Пуснах и за тях също такъм...но не ме отразиха, малко несериозно го клатих
Към 11кг.на финал. Днес почивен го пиша..въпреки че сутринта в залива на Варна беше мноооого спокойно чак исках да вляза пак
Цял ден.. като добре започна..гледам аз вълничка още от влизане и правя план къде и как да се вмъкна..тъмно още.
Успешно 5.30 вътре и излизам от залива, че рекох да развия въдиците и какво да видя.. Да ги бях взел

Сутринта даваше добре като започна от 6 до към 11ч. после от 12,30 до 16 не е спирало. Много ми хареса като течението и вятъра ме водят по една дълбочина и така постоянно си има рибка.
Стартирах пред Болата на 26-28м. после слезе до 23-24, а вечерта от 16ч. пред носа източно от 30 до 22м не спираше да дава и беше пълно. Рибата беше между 9-22метър. На по дълбокото към дъното имаше по-големи. Сравнително среден и едър вече сафрид. По-добре от предния ден като размер, а смао ден разлика..
5 изядени куки.. Едно отнесено олово с 2 долни куки след силен удар. Един цял такъм си замина заради отворен вирбел..не знам как стана това??
Като сложих по-тежкото олово, че бая ме местеше ме нападнаха циганите... Скорост им трябва..2 Циганки.
Пуснах и за тях също такъм...но не ме отразиха, малко несериозно го клатих

Към 11кг.на финал. Днес почивен го пиша..въпреки че сутринта в залива на Варна беше мноооого спокойно чак исках да вляза пак