С лодка в морето 2015-сафрид

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
iordan 75
новобранец
новобранец

Re: С лодка в морето 2015-сафрид

Мнение от iordan 75 »

ех само да знаех за запалката не го пожелавам на никой
rasper
новобранец
новобранец

Мнение от rasper »

tiho_roev написа:
zliaster написа:убивате ли го сафрида ? рк-тата слабо .. 30 кила на час и половина .. повечето бачкаха на юг .. пред Бяла .. мен пък ме перна един дракон докато рових в купа с рапаните .. неговата мамица .. ръката ми е като на Тайсън след тежък мач .. ходих днес във Военна болница и ми биха 2 инжекции .. потъмня направо мястото .. бахти възпалението .. бахти болката .. сефте ми се случва .. добре , че не съм алергичен .. намерих и няколко морски игли .. между 20 и 40 санта .. дайте идея как да си препарирам една ..
Здрасти , кофти работа е да те перне дракон ама
има една поговорка не питаѝ старило а патило .
Дано не ти се случва пак или на друг колега
ама има много лесен лек срещу отровата
ВЗЕМАШ ЕДНА ЗАПАЛКА И НАГРЯВАШШШШ УБОДЕНОТО МЯСТО ГОРЕ ДОЛУ ДО 60 ГР
С ДВЕ ДУМИ ЛЕКО ДА ТИ ПАРИ .
ПО ТОЗИ НАЧИН ОТРОВАТА СЕ РАЗПАДА И НЯМАШ ГРИЖИ .
Е това е информация! Благодаря колега! Дано е вярно.

Преди две години и мен ме перна един, слава богу без сериозни последици, явно не съм алергичен.
Но един местен приятел, три месеца го е боляло. Затова тази година им отмъстих, направихме ги на супа.
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

Днес Болата само че влязох в 11ч. Кофичката на половина, като основно след 18ч до 20ч. През другото време голямо клатене..търсене...
Тъкмо се чудя утре сутрин дали да влизам или да се прибирам, че нещо вълна се заформя. .. Рибата май към Бяла е тръгнала прескачайки Варна или по скоро минава през 24-30м а във Варна такива дълбочини са далече навътре..
zliaster

Мнение от zliaster »

колега мерси за информацията .. :) възстанових се аз ;] даже бичих 28 часа смяна .. какъв рапан напипахме на фарватера .. едър .. чист .. предимно без коса .. абе фантазия .. дано го оценят добре днес ..

http://dox.bg/files/dw?a=cfc1fdb3fe" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

пуснах я обратно .. не се потопи веднага а огледа лодката .. все едно искаше да каже .. ''мамицата ви .. запомних ви аз" :Д
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

Аз знам и за гореща вода, топиш си ръката във вода колкото топла можеш да издържиш.
ЗАРИБЕН
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Пиниза е веднага докато не се е разнесла утровата
иначе варианти много .
Аз не съм пушач ама имам 2 запалки за всеки случаѝ в лодката
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

Колеги след два дни заминаваме за Синеморец и ще взема лодката за сафрид евентуално. Искам да помоля за съвет - има ли от къде там да се пусне надуваема лодка ( при спокойно време )? Всякаква друга информация ще ми бъде много полезна :fishing12:
vesko1234
новобранец
новобранец

Мнение от vesko1234 »

tiho_roev написа: Здрасти , кофти работа е да те перне дракон ама
Наистина така било. И аз не го знаех. Дават го с гореща вода колкото може да се търпи за 15 минути или повече, за да се денатурират протеините от отровата. Колкото може по-рано след убождането. На лодката няма гореща вода, така че с запалка ще е по-удачния вариант. Стига да не се стига до изгаряне естествено.
https://en.wikipedia.org/wiki/Weever" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Днес пред мидарниците на Мириус двама човека 6кг.дребен чернокоп.Не става въпрос за тенекийки,а за чернокоп.Сафрид нямаше почти никакъв.

Изображение
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

Колега,на сафридско чепаре ли ?
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Върви и на 10-ка,но много го пасе,затова сложих 6 номер.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

vesko1234 написа:
tiho_roev написа: Здрасти , кофти работа е да те перне дракон ама
Наистина така било. И аз не го знаех. Дават го с гореща вода колкото може да се търпи за 15 минути или повече, за да се денатурират протеините от отровата. Колкото може по-рано след убождането. На лодката няма гореща вода, така че с запалка ще е по-удачния вариант. Стига да не се стига до изгаряне естествено.
https://en.wikipedia.org/wiki/Weever" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО С ИЗГАРЯНЕТО СЕ ЕДНО СИ СЕ ОПАРИЛ НА ТИГАНА ДОКАТО ПЪРЖИШ САФРИД :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

tiho_roev написа: НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО С ИЗГАРЯНЕТО СЕ ЕДНО СИ СЕ ОПАРИЛ НА ТИГАНА ДОКАТО ПЪРЖИШ САФРИД :D

Може да намокриш някакво парче плат и да нагряваш него, или ако е възможмо, мястото да се завие с него и да нагряваш през превръзката.
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

zografa написа:Днес пред мидарниците на Мириус двама човека 6кг.дребен чернокоп.Не става въпрос за тенекийки,а за чернокоп.Сафрид нямаше почти никакъв.]
Това Мириус Аркутино ли е? От там ли се влиза?
Я кажи тази преграда за хладилната чанта от къде я взе?

Айде идват чернокопкитеее :fishing12:
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

Болата вчера 2.09.
Цял ден.. като добре започна..гледам аз вълничка още от влизане и правя план къде и как да се вмъкна..тъмно още.
Успешно 5.30 вътре и излизам от залива, че рекох да развия въдиците и какво да видя.. Да ги бях взел ;-) Добър старт..айде обратно :-(
Сутринта даваше добре като започна от 6 до към 11ч. после от 12,30 до 16 не е спирало. Много ми хареса като течението и вятъра ме водят по една дълбочина и така постоянно си има рибка.
Стартирах пред Болата на 26-28м. после слезе до 23-24, а вечерта от 16ч. пред носа източно от 30 до 22м не спираше да дава и беше пълно. Рибата беше между 9-22метър. На по дълбокото към дъното имаше по-големи. Сравнително среден и едър вече сафрид. По-добре от предния ден като размер, а смао ден разлика..
5 изядени куки.. Едно отнесено олово с 2 долни куки след силен удар. Един цял такъм си замина заради отворен вирбел..не знам как стана това??
Като сложих по-тежкото олово, че бая ме местеше ме нападнаха циганите... Скорост им трябва..2 Циганки.
Пуснах и за тях също такъм...но не ме отразиха, малко несериозно го клатих ;-)
Към 11кг.на финал. Днес почивен го пиша..въпреки че сутринта в залива на Варна беше мноооого спокойно чак исках да вляза пак ;-)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”