Каква е тази въдица

Модератор: sapuna

Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Каква е тази въдица

Мнение от кирил великий »

Колегите са прави - 30 метра, най-много 35. Виж, върхът й няма да се откине и от 250 гр. тежест и захранка.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Ivangp
новобранец
новобранец

Мнение от Ivangp »

Колеги почти цялото ми обурудване се състои от разни руски въдиси.Имам и други от Липно, както и три телескопа без никакви имена бяха с макари делфин. С единия телескоп и до ден днешен си ловя дражката му е облечена с червен и черен конец ако някой се сети каква марка може да е нека сподели.
asencvetichev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от asencvetichev »

Дебелото влакно няма да ти помогне...)))
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

asencvetichev написа:Дебелото влакно няма да ти помогне...)))
:? Че що....ако ръгне на тънко влакно пружина с 1-1,5 юмрук захранка и реши да заметне, дъл топката няма да хвръкне саминка някъде у гьола, като скъса влакното при замятането...?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
freako
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от freako »

Я един архивен рибар да изкопае тази архивна тема :D
За последен път съм бил на риба в гимназията, некъде към 1999 г. Ама това лято колегата все оди за риба и мен взе да ме гризе от вътре, та мисля и аз на пролет с билета у джеба и на някой гьол!
Амаа като гледам от преди 20 години са риболовството се е превърнало в ядрена физика. То не са пикери, фидери, болонези, бомбарди и прочие чужди думи. Та имам ей тия 2 западни пръчки от соц време :fishing2:
Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение
Та те в кой раздел спадат?
И друго предложете ми нискобюджетен мач и фидер, с предимство е мача щото дънните не ме влекат, но е добре да има. Аз междувременно си чета ама прекалено много ново инфо и прекалено много фирми и модели.
Мераклия да се научи на мач-риболов :fishing9:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

freako написа:Та имам ей тия 2 западни пръчки от соц време. Та те в кой раздел спадат?
И друго предложете ми ниско бюджетен мач и фидер, с предимство е мача щото дънните не ме влекат, но е добре да има.
Така. Двете ти пръчки са производство от завода "Токоз" от Чехословакия през социализма. Едната ти е телескоп Sona, а другата ти е яка въдица Токоз модел "Орлик" - първоначално ми се стори 2.60 м., но после видях, че съм сбъркал и е 1.80 м., което е доста къса въдица, за да работиш уверено с нея на дъно.

За мачови пръчки. Ниско бюджетен - минимум сто лева. По-надолу, ако отидеш, по-добре си мяткай слайдерите със "Соната" - телескопа! Та сто лева купих по мое желание подарък на едно момче, дето понякога ме вози насам-натам с колата, следния мач, дето си го избра - ми доволен е.
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... eder/3623/

Обаче има колеги много добри в мачовия риболов - нека и те ти дадат съвет за мачовите въдици!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Колко евтин? За бюджет от 100 лв. погледни:

Tica Excel http://www.megafishing.bg/product/924/m ... h-tc2.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Focus Kinetic http://megafishing.bg/product/3259/mach ... match.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Filstar Premier http://megafishing.bg/product/3137/mach ... match.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
freako
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от freako »

2.60 м е дънната. 1,80 е някво акчни число /квото и да е на чешки/.
А парите там някъде покрай стотина лева. В същност ще видя и втора ръка какво има.
А като технически параметри каква макара трябва за мач пръчка?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ако мислиш да мяташ едновременно мач и фидер по-добре се откажи. Ще станеш разноглед, на кое да обръщаш внимание - на плувката/ваглера ли, към върха на фидера ли/пробвано на практика/.
По-добре покрай мача една дънарка със звънец, сигнализатор или к`во дойде, що кат я метнеш с пружината ще си седи и чака/само периодично ще иска презареждане/, а в това време спокойно може да се плувкарства, а ако издрънчи сигнализацията, вниманието се премества.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

freako написа:2.60 м е дънната.
А добре, тогава си я пази, смени и връхния водач с керамичен, и, ако случайно решиш да ползваш плетеняк влакно, всички останали водачи ги смени. Тая въдица е вечна и не изисква почти никакви грижи - в повечето случаи ще ти е добре за дънна с изключение, когато ще трябва да мяташ от ръка на много далечни разстояния... Успех!

Колега - горе линка за мачовата пръчка е сбъркан, мнението на Лиманов ми помогна - ето за тази говоря: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... atch/3622/
Аватар
freako
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от freako »

antivik написа:Ако мислиш да мяташ едновременно мач и фидер по-добре се откажи. Ще станеш разноглед, на кое да обръщаш внимание - на плувката/ваглера ли, към върха на фидера ли/пробвано на практика/.
По-добре покрай мача една дънарка със звънец, сигнализатор или к`во дойде, що кат я метнеш с пружината ще си седи и чака/само периодично ще иска презареждане/, а в това време спокойно може да се плувкарства, а ако издрънчи сигнализацията, вниманието се премества.
Фидера не е приоритет хич.
А за мача макара с какви параметри (аванс, шпула, обороти...) трябва?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ми според мен с плитка /лонгкаст/шпула, аванса си е според зависи - едни харесват преден други заден, кой к`вот си харесва, а оборотите желателно да са повечко, че бързо да се обира линията.
То сега мислим си има и точно насочени към мача - мач макари, та дал Господ артикули.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”