Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Моля за малко акъл за РОД ПОД или....
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Моля за малко акъл за РОД ПОД или....
Колеги след като си взех трите шаранджийски пръта почна да ме яде съвестта за РОД ПОД,една седмица сън не ме хваща,кръвното вдигнах,мерака на ента степен,НО възможностите никъкви,та въпроса ми е-какво е предимството на една такава стойка/имайте нахредвид,че никога до сега не съм ползвал такава/не може ли пръта да се сложи на обикновена стойка и пред нея едно колче със сигнализатор,този вариант не е ли почти същия само малко по не естетично
.Налейте ми малко акъл в главата да взимам ли РОД ПОД или да минавам на по ефтин вариант.Разберете,че в този момент ъкъла ми направо изфиряса

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Моля за малко акъл за РОД ПОД или....
Неделчо зарежи естетиката
)) удобството е неизмеримо по добро ..........
няма значение каква е настилката ! бетон, камъни, пясък или твърда земя
)
вадиш стойката за една минута и пръчките вече са кадето трябва
))

няма значение каква е настилката ! бетон, камъни, пясък или твърда земя

вадиш стойката за една минута и пръчките вече са кадето трябва

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Мой приятел и колега ползва оригинални алуминиеви обикновенни колчета със сигнализатори. 
Но проблема е там че, има места където няма забиване.

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Преди да си взема стойката и аз бая се чудех дали колчетата не са по добри,но подпирачката наистина върши стахотна работа.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- CrossFire
- разбира нещата
Аз съм си поръчал алуминиеви колчета по 7 лева за бройка.На предното сигнализатора,на задното гумена щипка за пръчката.Аз бих предпочел род-под,но за сумата,която мога да заделя за моемнта предпочитам алум.колчета,защото тези род поди от по 70 лева не ми вдъхват доверие за стабилност.Живот и здраве догодина стойка.gogo45sharana написа:Мой приятел и колега ползва оригинални алуминиеви обикновенни колчета със сигнализатори.

-
- и господ не е толокова добър
Стойката е удобство и има предимство на твърди терени,но на мека почва, обикновени колчета с резба са са идеални.Предимството на колчетата е че можеш да ги слагаш на растояние едно от друго когато има препядствия на брега,тръстика,дървета,храсти.Затова е хубаво да се има и от двете.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Добре,ами за една река като Марица РОД ПОДа удобен лие като се има предвид течението
и може ли да се монтира на силно наклонени терени,не навсякъде терена е равен или с лек наклон,например Илийка ти ползвал ли си стойката си на стена на някой язовир
май за сега ще мина на варианта на колегата CrossFire,още немога да реша 

-
- и господ не е толокова добър
Моя модел има опредилен лимит за наклони.Има модели които поемат по-голям наклон.Вмоя случаи може да се слжои на единия крак удължение и пак ще стане.За река е по хубаво специална единична стойка тип люлка и мини сигнализатори които се монтират на въдицата.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
вземи си рот под за 100 -130лв и си реши проблема не ти трябват колчета а рък и няма да ти иэлеэе много по-скъпо
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Първо ще се случи товаNedeltcho Delev написа:Добре,ами за една река като Марица РОД :

Ма ти май си истински новатор и не забравяй да ме викнеш като го разпънеш да снимам

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Ангеле наистина съм новатор в тия стойкиAL KAPONE написа:Първо ще се случи товаNedeltcho Delev написа:Добре,ами за една река като Марица РОД :![]()
![]()
после това
![]()
![]()
по после това
![]()
![]()
а накрая това
![]()
![]()
Ма ти май си истински новатор и не забравяй да ме викнеш като го разпънеш да снимам

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Nedeltcho Delev написа: Ангеле наистина съм новатор в тия стойки![]()
мерака ми е много голям но искам да знам стрували си да хвърля 200-250лв и да ми върши същата работа както обикновените колчета
![]()

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
- doko
- ще става разбирач
Замислял ли си се защо се оплита??? Нима ако си на Дунав неможе да ползваш РОД ПОД защото течението там е още по силно и реката носи кволи не??? Ако монтажа /и по точно оловото/ ти е съобразено с течението няма как да ти се оплете. РОД ПОД а си е предимство и който ми каже че не е значи никога не е ловил с такова нещо. Аз лично съм си правил моя поради финансови причини но съм много доволен от него.AL KAPONE написа:..... Ма това с РОД ПОД на Марицата си го избий от тикватаЖивееш на най-бързата част от реката ( и географски и физически )...... имах удоволсвито да наблюдавам такива експериментатори вече
![]()
![]()
![]()
![]()
Премятаха през 4-5 секунди ....... не можеш да си представиш какви тотални оплитания се получават
![]()
ма за язовир си е кеф май
абе слушай сърцето
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=189
А ето го и в действие

Ако ползваш и задни тежести линията ти пада на дъното и дори да вадиш риба на средната пръчка няма вероятност да оплетеш.
РОД ПОД-а има само един недостатък че като си метнеш пръчките и другите си ги мислят че може да си метнат техните на 1 метър от тебе и почват да те презамятат. Това че пръчките ти са събрани не означава че монтажите ти са заметнати един до друг. Затова

- CrossFire
- разбира нещата
Както писах вече нямам род-под,ама като се замисля върху писаното от теб,не бях се замислял,че има такива "тъпи парчета",то като си взема догодина живот и здраве с ограничителни табели ще ходя по водоемитеdoko написа:РОД ПОД-а има само един недостатък че като си метнеш пръчките и другите си ги мислят че може да си метнат техните на 1 метър от тебе и почват да те презамятат. Това че пръчките ти са събрани не означава че монтажите ти са заметнати един до друг. Затовакато използваш род под от всяка страна на 10 метра слагаш по една пръчка просто ейтака да седи и проблема се решава.