Моля за малко акъл за РОД ПОД или....

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Nedeltcho Delev

Моля за малко акъл за РОД ПОД или....

Мнение от Nedeltcho Delev »

Колеги след като си взех трите шаранджийски пръта почна да ме яде съвестта за РОД ПОД,една седмица сън не ме хваща,кръвното вдигнах,мерака на ента степен,НО възможностите никъкви,та въпроса ми е-какво е предимството на една такава стойка/имайте нахредвид,че никога до сега не съм ползвал такава/не може ли пръта да се сложи на обикновена стойка и пред нея едно колче със сигнализатор,този вариант не е ли почти същия само малко по не естетично :roll: :roll:.Налейте ми малко акъл в главата да взимам ли РОД ПОД или да минавам на по ефтин вариант.Разберете,че в този момент ъкъла ми направо изфиряса :oops: :oops: :oops:
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Моля за малко акъл за РОД ПОД или....

Мнение от alcora »

Неделчо зарежи естетиката :))) удобството е неизмеримо по добро ..........
няма значение каква е настилката ! бетон, камъни, пясък или твърда земя :))
вадиш стойката за една минута и пръчките вече са кадето трябва :)))
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Мой приятел и колега ползва оригинални алуминиеви обикновенни колчета със сигнализатори. Изображение
Но проблема е там че, има места където няма забиване.Изображение
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Преди да си взема стойката и аз бая се чудех дали колчетата не са по добри,но подпирачката наистина върши стахотна работа.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

gogo45sharana написа:Мой приятел и колега ползва оригинални алуминиеви обикновенни колчета със сигнализатори. Изображение
Но проблема е там че, има места където няма забиване.Изображение
Аз съм си поръчал алуминиеви колчета по 7 лева за бройка.На предното сигнализатора,на задното гумена щипка за пръчката.Аз бих предпочел род-под,но за сумата,която мога да заделя за моемнта предпочитам алум.колчета,защото тези род поди от по 70 лева не ми вдъхват доверие за стабилност.Живот и здраве догодина стойка.
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Стойката е удобство и има предимство на твърди терени,но на мека почва, обикновени колчета с резба са са идеални.Предимството на колчетата е че можеш да ги слагаш на растояние едно от друго когато има препядствия на брега,тръстика,дървета,храсти.Затова е хубаво да се има и от двете.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Nedeltcho Delev

Добре,ами за една река като Марица РОД ПОДа удобен лие като се има предвид течението :roll: и може ли да се монтира на силно наклонени терени,не навсякъде терена е равен или с лек наклон,например Илийка ти ползвал ли си стойката си на стена на някой язовир :shock: май за сега ще мина на варианта на колегата CrossFire,още немога да реша :oops:
snegk

Мнение от snegk »

Моя модел има опредилен лимит за наклони.Има модели които поемат по-голям наклон.Вмоя случаи може да се слжои на единия крак удължение и пак ще стане.За река е по хубаво специална единична стойка тип люлка и мини сигнализатори които се монтират на въдицата.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
pepino91
новобранец
новобранец

Мнение от pepino91 »

вземи си рот под за 100 -130лв и си реши проблема не ти трябват колчета а рък и няма да ти иэлеэе много по-скъпо
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Nedeltcho Delev написа:Добре,ами за една река като Марица РОД :
Първо ще се случи това :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: после това :smt101 :smt101 :smt101 по после това :smt103 :smt103 :smt103 а накрая това :smt100 :smt100 :smt100
Ма ти май си истински новатор и не забравяй да ме викнеш като го разпънеш да снимам :mrgreen:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Nedeltcho Delev

AL KAPONE написа:
Nedeltcho Delev написа:Добре,ами за една река като Марица РОД :
Първо ще се случи това :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: после това :smt101 :smt101 :smt101 по после това :smt103 :smt103 :smt103 а накрая това :smt100 :smt100 :smt100
Ма ти май си истински новатор и не забравяй да ме викнеш като го разпънеш да снимам :mrgreen:
Ангеле наистина съм новатор в тия стойки :oops: :oops: мерака ми е много голям но искам да знам стрували си да хвърля 200-250лв и да ми върши същата работа както обикновените колчета :idea: :idea:
pepino91
новобранец
новобранец

Мнение от pepino91 »

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Nedeltcho Delev написа: Ангеле наистина съм новатор в тия стойки :oops: :oops: мерака ми е много голям но искам да знам стрували си да хвърля 200-250лв и да ми върши същата работа както обикновените колчета :idea: :idea:
:mrgreen: шаранджийкски тъкъми никога няма да имам, сигурно ..... Ма това с РОД ПОД на Марицата си го избий от тиквата :mrgreen: Живееш на най-бързата част от реката ( и географски и физически )...... имах удоволсвито да наблюдавам такива експериментатори вече :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Премятаха през 4-5 секунди ....... не можеш да си представиш какви тотални оплитания се получават :mrgreen:
:roll: ма за язовир си е кеф май :smt017 абе слушай сърцето :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

AL KAPONE написа:..... Ма това с РОД ПОД на Марицата си го избий от тиквата :mrgreen: Живееш на най-бързата част от реката ( и географски и физически )...... имах удоволсвито да наблюдавам такива експериментатори вече :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Премятаха през 4-5 секунди ....... не можеш да си представиш какви тотални оплитания се получават :mrgreen:
:roll: ма за язовир си е кеф май :smt017 абе слушай сърцето :roll:
Замислял ли си се защо се оплита??? Нима ако си на Дунав неможе да ползваш РОД ПОД защото течението там е още по силно и реката носи кволи не??? Ако монтажа /и по точно оловото/ ти е съобразено с течението няма как да ти се оплете. РОД ПОД а си е предимство и който ми каже че не е значи никога не е ловил с такова нещо. Аз лично съм си правил моя поради финансови причини но съм много доволен от него.
http://ribar.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=189
А ето го и в действие
Изображение
Изображение
Ако ползваш и задни тежести линията ти пада на дъното и дори да вадиш риба на средната пръчка няма вероятност да оплетеш.
РОД ПОД-а има само един недостатък че като си метнеш пръчките и другите си ги мислят че може да си метнат техните на 1 метър от тебе и почват да те презамятат. Това че пръчките ти са събрани не означава че монтажите ти са заметнати един до друг. Затова :!: като използваш род под от всяка страна на 10 метра слагаш по една пръчка просто ейтака да седи и проблема се решава.
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

doko написа:РОД ПОД-а има само един недостатък че като си метнеш пръчките и другите си ги мислят че може да си метнат техните на 1 метър от тебе и почват да те презамятат. Това че пръчките ти са събрани не означава че монтажите ти са заметнати един до друг. Затова :!: като използваш род под от всяка страна на 10 метра слагаш по една пръчка просто ейтака да седи и проблема се решава.
Както писах вече нямам род-под,ама като се замисля върху писаното от теб,не бях се замислял,че има такива "тъпи парчета",то като си взема догодина живот и здраве с ограничителни табели ще ходя по водоемите :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: А попаднеш ли на нагли хора няма оправия.....
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”