Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Menkata
- фен клуб-скобар
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Как се казваш ако не е тайна?Pescaras написа:Не познавам язовира!Едни приятели ме водят,от Троян са!Не знам за какъв контрол говорите,ама колегите от Троян ми казват,че най големите и дълго годишни бракониери на този язовир са ги направили проверяващи!работели с иараджийте!имам приятели в земеделско министерство на високо ниво,ще разпитам аз да разбера какво става! но като се прибера в софия,че сега съм на г.желязна!

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- Bigmarlin
- сериозен играч
Непотвърдената информация си е висша форма на дезинформация.Не оклепвайте язовира и хората ,който правят нещо за него 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Ти чуваш ли се какво говориш,или го говориш нарочноPescaras написа:Не познавам язовира!Едни приятели ме водят,от Троян са!Не знам за какъв контрол говорите,ама колегите от Троян ми казват,че най големите и дълго годишни бракониери на този язовир са ги направили проверяващи!работели с иараджийте!имам приятели в земеделско министерство на високо ниво,ще разпитам аз да разбера какво става! но като се прибера в софия,че сега съм на г.желязна!

Всичко може,но не всеки го можe.

То хубаво си на гости ,на кой бряг ловихте?Pescaras написа:Не познавам язовира!Едни приятели ме водят,от Троян са!Не знам за какъв контрол говорите,ама колегите от Троян ми казват,че най големите и дълго годишни бракониери на този язовир са ги направили проверяващи!работели с иараджийте!имам приятели в земеделско министерство на високо ниво,ще разпитам аз да разбера какво става! но като се прибера в софия,че сега съм на г.желязна!

Така,за Троянците им кажи да дойдат първо да поработят по опазването на язовира.Не да пускат по 20бр шамандури за бяла и сом при паткарника.Дали спазват закона?
И накрая само ще кажа че,тая зима армията се увеличава,аз не се крия,но ще бъде вече и по начесто и с хора.

Риба къща няма.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега, ако имаш предвид предишнят състав на "проверяващите" назначени от ДПС си абсолютно прав! Те закотвиха катерът на ИАРА в двора на расторанта на Бони и там престоя на сухо години! През цялото им управление. Като идваха си сядаха в ресторанта и с бинокъл се забавляваха да оглеждат язовира. Може да се зададе и въпросът с кого си пиеха там бирата и кой я е плащал. Факт е, че мрежи има под всяка керемида около язовира, но сега не са спокойни мушмороците и често ги губят при проверките. Тримата от ИАРА и техните сътрудници са крайно недостатъчни да покрият целият район на ловешка област, но на яз.Сопот обръщат постоянно внимание и това изнервя мушмороците! Има ги и от Лесидрен, Галата, Малка Желязна, Угърчин, Троян, Ловеч и естествено от Голяма Желязна. Някои са с моторчета, но има и с модерни джипове. Някои са сами, други са на тумби по десетина. Всичките са с разни "покровители", на които се отчитат и покровителите сега са поизнервени та почват с лайнометите настъпление. Като си на язовира, направи си сам изводи, а не чакай друг да ти ги прави. А и да те попитам:- колко пъти прати ти лично сигнал на ИАРА-Ловеч за мрежари, не говоря за някой с рачило дето си лови за стръв слънчевки! Нали си сега на риба в района на Голяма Желязна? А включи се и помагай с информация поне! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Eй ,бат Веско отплеснах се тази година и не можахме да се видим,за малко бях на язовира.Но,може да го направим като се прибереш ,с някоя кана вино и джоланче
Много точно си ги обяснил нещата,колегата може и само онлайн да е бил на Желязна

Много точно си ги обяснил нещата,колегата може и само онлайн да е бил на Желязна

Хора, всеки втори се снима от реки и язовири с най-различни рибоци, което предполагам е нормално за сезона. От Сопот, обаче, не видях нито една снимка. Как е положението там? Верни ли са слуховете за "неизлизащите мрежи" или са глупости? Петък имам свободно и май ще направим излет и искам да знам дали върви риболова или да търся друга дестинация. Благодаря предварително за информацията. 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Пълни глупости,язовира се пази...рибния ресурс трябва да се възстанови от предишни деяния а 1 година лошо управление ще коства 5 години опазване...Едра риба ако търсиш е по скоро късмет,дребни риби колкото щеш има.niki7y написа:Хора, всеки втори се снима от реки и язовири с най-различни рибоци, което предполагам е нормално за сезона. От Сопот, обаче, не видях нито една снимка. Как е положението там? Верни ли са слуховете за "неизлизащите мрежи" или са глупости? Петък имам свободно и май ще направим излет и искам да знам дали върви риболова или да търся друга дестинация. Благодаря предварително за информацията.

Здравейте колеги,
смятаме следващата седмица да направим един излет на язовир Сопот, откъм Голяма Желязна. Отиваме предимно за костур и бяла. Моля ако имате информация какво е положението, след като времето леко захлади.
Благодаря предварително!
смятаме следващата седмица да направим един излет на язовир Сопот, откъм Голяма Желязна. Отиваме предимно за костур и бяла. Моля ако имате информация какво е положението, след като времето леко захлади.
Благодаря предварително!
- MITKO70
- кандидат преподавател
За съжаление язовира вече не е това което беше.За рибите ,дето ще търсите се въоръжете с търпение и се подгответе за разочарование,сведоха ги до минимум хубавите риби.Костур почна да се лови ,но на определени места,среден размер,тук там някой по-добър,това беше последното инфо от там.

Благодаря за отговора!
Следващата седмица ще пробваме пък дано да са се раздвижили раираните разбойници. Ако и някой друг има актуално инфо за положението на язовира ще бъда благодарен да сподели.
Следващата седмица ще пробваме пък дано да са се раздвижили раираните разбойници. Ако и някой друг има актуално инфо за положението на язовира ще бъда благодарен да сподели.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Да се лови, да се лови ,колко да се лови, по 8/10кг максMITKO70 написа:За съжаление язовира вече не е това което беше.За рибите ,дето ще търсите се въоръжете с търпение и се подгответе за разочарование,сведоха ги до минимум хубавите риби.Костур почна да се лови ,но на определени места,среден размер,тук там някой по-добър,това беше последното инфо от там.

Аз там съм пораснал...
- Menkata
- фен клуб-скобар
Май се майтапиш налиbobo_33333 написа:Да се лови, да се лови ,колко да се лови, по 8/10кг макс

-
- научил се да хвърля
Колеги на това дъждовно време къде според вас е най удачно да се застане на язовира.Имайки предвид калните пътища и възможност от затъване в калта?
- Bigmarlin
- сериозен играч
Според мене ако е валяло много там и ако е паднало нивото главно на дигата,колата де