Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
ByIvan
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от ByIvan »

Иво Андонов написа:ти питал ли си та да ти каже някой?
Абе верно не съм питал ... Ей на сега питам :D Споделете
Иво Андонов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Андонов »

Казвам на пожарево е 10лв на пръчка,за дете е безплатно.излиза предимно каракуда,някой и друг шаран ,както и бяла риба,но е трудна.Има подводни течения ,тъй като водата извира ,а не се влива и риболовът на дъно е възможен и продуктивен само на определени места.Има и друго за този водоем .Преди е било кариера и има някакъв минерал ли е във водата,но след 3-4 излета металният живарник бобелява целия и почва да се лющи.Рибата е много вкусна,не мерише въобще.Дано съм ти бил полезен колега.
Dulev
новобранец
новобранец

Мнение от Dulev »

Здравейте колеги,

Някой ходил ли е на Богоров за щуки ?
Благодаря :)
Аватар
koko_alfata
новобранец
новобранец

Мнение от koko_alfata »

Да споделя за нощната на прословутите 777.Бях там с мой приятел и за цяла нощ нямахме и пипане което беше много чудно на какво се дължи но така и не разбрахме.По едно време забелязах огромно количество мъртви сомчета по целия бряг и минути след това амури по 2-3кг. пасът .Е познаите какво се случи след това?Много от колегите започнаха с кеповете да ги ловят ,а други направо с гола тройка :rolleyes: Едва към 10:00 сутринта едно шаранче хванах около 1кг и това беше.С две думи скапан водоем :wink: На другият ден отидохме на Санчо Панса и се получи страхотен риболов на щъка по 1кг
Успех колеги :fishing9:
Колкото повече набира,толкова повече набира........
Mefo
новобранец
новобранец

Мнение от Mefo »

Колеги, да не би да е паднала целогодишната забрана за риболов на "Санчо Панса"?
lyudmil75
новобранец
новобранец

Мнение от lyudmil75 »

Mefo написа:Колеги, да не би да е паднала целогодишната забрана за риболов на "Санчо Панса"?
Не просто е пълно с бракониери иначе по темите са големи защитници и плювачи :axe: :axe: :axe:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Dulev написа:Здравейте колеги,

Миналия петък хванах две щучки на воблер на малкия Богров, съвсем преди залеза, в тревите близо до брега. Имаше много колеги, ловящи на тапа, видях, че държат по някоя риба в живарниците, но не съм ги разпитвал.
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

Д-р Флекс написа:
Dulev написа:Здравейте колеги,

Миналия петък хванах две щучки на воблер на малкия Богров, съвсем преди залеза, в тревите близо до брега. Имаше много колеги, ловящи на тапа, видях, че държат по някоя риба в живарниците, но не съм ги разпитвал.

колега за кой гьол говориш точно , за платения или за някой от тези?

Изображение
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Dulev
новобранец
новобранец

Мнение от Dulev »

здравейте колеги
За тези двата до пътя, които са за тях питам , а не за платения :)
Благодаря за отговора на колегата Д-р Флекс и за пояснението на sa4ko :)
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Вчера бях на Хераково с преспиване.
Пак нищо :D .
През деня имаше доста хора ,ама никой не е хванал нищо ,според колега ,който е там от сутринта.
Вчера сутринта, видях огромна видра да си прекосява целия язовир.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Вчера бях на Хераково с преспиване.
Пак нищо :D .
През деня имаше доста хора ,ама никой не е хванал нищо ,според колега ,който е там от сутринта.
Вчера сутринта, видях огромна видра да си прекосява целия язовир.
Mistor ribar
новобранец
новобранец

Мнение от Mistor ribar »

Бързам да се похваля,днес на Пънча стената от 8ч. до 15ч. реших да не се занимавам с щучки, а да по търся нещо по различно от бабки.И късмета ме споходи.Тоягата за щука преправих на дъно, една пружина с две куки, стръв бели червейчета и цоп във водата.След 15мин. удар засичане и хоп платика приблизително кило. Зареждане и ново замятане,след време пак удар, но пружината се закачи някъде по камънаците и няма риба,късане на такъм и оставих тоягата на страни.Имах пресантиман, че рибата се върти наблизо и мача влезе в действие.Не след дълго, кълване засечка и втора платичка малко над 700гр. влезе в торбата / грамажа на рибите измерени в къщи/.Риболова продължи с бабушки и уклеи, но уклея е дребен, завърта се за кратко и изчезва на вътре във водоема. Стръв цървяк и жито.Това от мен и НАСЛУКА.
Прикачени файлове
022.jpg
022.jpg (313.71 KiB) Преглеждано 1499 пъти
024.jpg
024.jpg (263.96 KiB) Преглеждано 1499 пъти
023.jpg
023.jpg (285.38 KiB) Преглеждано 1499 пъти
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

Колега, пускай ги тези платики. Толкова години се мъчим да ги завъдим десетки риболовци от яз. Искър в Пънча и трудно се получава, неизвестно защо. Пък и те не са някакъв деликатес.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

С. Димитров написа:Колега, пускай ги тези платики. Толкова години се мъчим да ги завъдим десетки риболовци от яз. Искър в Пънча и трудно се получава, неизвестно защо...

Преди няколко години пак бе актуален този нюанс в темата - прехвърлените платики от яз.Искър в яз.Панчарево - да се пазят или да се ловят?
Вече години колеги зарибяват Панчарево с платика, която е изключително приспособима риба, навлязла в много, ама много водоеми в страната!
Обаче в Панчарево не успява да даде поколение!
Според мен причината е в РН на водата или друго нещо, което не позволява на хайвера на платиката за узрее и да се излюпят личинки.
Малко е странно, но я има на север от София - Челопечане, Чепинци, Негован.
На юг - не, само риби донесени от яз.Искър, пораснали, достигнали до полова зрелост и .... никакво поколение, никога не съм видял в Панчака малка платика!
Mistor ribar
новобранец
новобранец

Мнение от Mistor ribar »

Гн.С.Димитров, върнете няколко поста назад да прочетете как отнесох няколко псувни .Незная колко рибки сте пуснали в Панчака,но как ще ми обясните, лично съм го видял миналата и по миналата година проф.отборчета си правят мини състезания и прибират платичките.Миналата есен имаше и оператор с проф.камера,от 5 извадени платики се върна и засне само една риба?,моите годините не ми позволяват да пиша глупости. Съжалявам, снимката е направена на масата в къщи и резултата е ясен.Е ако смятате,че съм МЕСАР така да бъде,приемам Вашата критика и не Ви се сърдя,нали трябва да се трупат точки.В водоема има малки платички и линчета т.н.шамарчета,лично съм хващал и пускал.Според мои наблюдения на ден се хващат между 3-4 платики,преди 3год.Папарака и компания пуснаха около 20 риби е и други сигурно но рибите не свъшват.Значи процеса си върви и дано да е така.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”