Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Абе верно не съм питал ... Ей на сега питамИво Андонов написа:ти питал ли си та да ти каже някой?

-
- научил се да хвърля
Казвам на пожарево е 10лв на пръчка,за дете е безплатно.излиза предимно каракуда,някой и друг шаран ,както и бяла риба,но е трудна.Има подводни течения ,тъй като водата извира ,а не се влива и риболовът на дъно е възможен и продуктивен само на определени места.Има и друго за този водоем .Преди е било кариера и има някакъв минерал ли е във водата,но след 3-4 излета металният живарник бобелява целия и почва да се лющи.Рибата е много вкусна,не мерише въобще.Дано съм ти бил полезен колега.
Здравейте колеги,
Някой ходил ли е на Богоров за щуки ?
Благодаря
Благодаря

- koko_alfata
- новобранец
Да споделя за нощната на прословутите 777.Бях там с мой приятел и за цяла нощ нямахме и пипане което беше много чудно на какво се дължи но така и не разбрахме.По едно време забелязах огромно количество мъртви сомчета по целия бряг и минути след това амури по 2-3кг. пасът .Е познаите какво се случи след това?Много от колегите започнаха с кеповете да ги ловят ,а други направо с гола тройка
Едва към 10:00 сутринта едно шаранче хванах около 1кг и това беше.С две думи скапан водоем
На другият ден отидохме на Санчо Панса и се получи страхотен риболов на щъка по 1кг
Успех колеги

Успех колеги

Колкото повече набира,толкова повече набира........
Колеги, да не би да е паднала целогодишната забрана за риболов на "Санчо Панса"?
Не просто е пълно с бракониери иначе по темите са големи защитници и плювачиMefo написа:Колеги, да не би да е паднала целогодишната забрана за риболов на "Санчо Панса"?

Dulev написа:Здравейте колеги,
Благодаря
Миналия петък хванах две щучки на воблер на малкия Богров, съвсем преди залеза, в тревите близо до брега. Имаше много колеги, ловящи на тапа, видях, че държат по някоя риба в живарниците, но не съм ги разпитвал.
- sa4kov
- научил се да хвърля
Д-р Флекс написа:Dulev написа:Здравейте колеги,
Благодаря
Миналия петък хванах две щучки на воблер на малкия Богров, съвсем преди залеза, в тревите близо до брега. Имаше много колеги, ловящи на тапа, видях, че държат по някоя риба в живарниците, но не съм ги разпитвал.
колега за кой гьол говориш точно , за платения или за някой от тези?

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
здравейте колеги
За тези двата до пътя, които са за тях питам , а не за платения
Благодаря за отговора на колегата Д-р Флекс и за пояснението на sa4ko
За тези двата до пътя, които са за тях питам , а не за платения

Благодаря за отговора на колегата Д-р Флекс и за пояснението на sa4ko

-
- фен клуб-скобар
Вчера бях на Хераково с преспиване.
Пак нищо
.
През деня имаше доста хора ,ама никой не е хванал нищо ,според колега ,който е там от сутринта.
Вчера сутринта, видях огромна видра да си прекосява целия язовир.
Пак нищо

През деня имаше доста хора ,ама никой не е хванал нищо ,според колега ,който е там от сутринта.
-
- фен клуб-скобар
Вчера бях на Хераково с преспиване.
Пак нищо
.
Пак нищо

-
- новобранец
Бързам да се похваля,днес на Пънча стената от 8ч. до 15ч. реших да не се занимавам с щучки, а да по търся нещо по различно от бабки.И късмета ме споходи.Тоягата за щука преправих на дъно, една пружина с две куки, стръв бели червейчета и цоп във водата.След 15мин. удар засичане и хоп платика приблизително кило. Зареждане и ново замятане,след време пак удар, но пружината се закачи някъде по камънаците и няма риба,късане на такъм и оставих тоягата на страни.Имах пресантиман, че рибата се върти наблизо и мача влезе в действие.Не след дълго, кълване засечка и втора платичка малко над 700гр. влезе в торбата / грамажа на рибите измерени в къщи/.Риболова продължи с бабушки и уклеи, но уклея е дребен, завърта се за кратко и изчезва на вътре във водоема. Стръв цървяк и жито.Това от мен и НАСЛУКА.
- Прикачени файлове
-
- 022.jpg (313.71 KiB) Преглеждано 1500 пъти
-
- 024.jpg (263.96 KiB) Преглеждано 1500 пъти
-
- 023.jpg (285.38 KiB) Преглеждано 1500 пъти
-
- научил се да хвърля
Колега, пускай ги тези платики. Толкова години се мъчим да ги завъдим десетки риболовци от яз. Искър в Пънча и трудно се получава, неизвестно защо. Пък и те не са някакъв деликатес.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
С. Димитров написа:Колега, пускай ги тези платики. Толкова години се мъчим да ги завъдим десетки риболовци от яз. Искър в Пънча и трудно се получава, неизвестно защо...
Преди няколко години пак бе актуален този нюанс в темата - прехвърлените платики от яз.Искър в яз.Панчарево - да се пазят или да се ловят?
Вече години колеги зарибяват Панчарево с платика, която е изключително приспособима риба, навлязла в много, ама много водоеми в страната!
Обаче в Панчарево не успява да даде поколение!
Според мен причината е в РН на водата или друго нещо, което не позволява на хайвера на платиката за узрее и да се излюпят личинки.
Малко е странно, но я има на север от София - Челопечане, Чепинци, Негован.
На юг - не, само риби донесени от яз.Искър, пораснали, достигнали до полова зрелост и .... никакво поколение, никога не съм видял в Панчака малка платика!
-
- новобранец
Гн.С.Димитров, върнете няколко поста назад да прочетете как отнесох няколко псувни .Незная колко рибки сте пуснали в Панчака,но как ще ми обясните, лично съм го видял миналата и по миналата година проф.отборчета си правят мини състезания и прибират платичките.Миналата есен имаше и оператор с проф.камера,от 5 извадени платики се върна и засне само една риба?,моите годините не ми позволяват да пиша глупости. Съжалявам, снимката е направена на масата в къщи и резултата е ясен.Е ако смятате,че съм МЕСАР така да бъде,приемам Вашата критика и не Ви се сърдя,нали трябва да се трупат точки.В водоема има малки платички и линчета т.н.шамарчета,лично съм хващал и пускал.Според мои наблюдения на ден се хващат между 3-4 платики,преди 3год.Папарака и компания пуснаха около 20 риби е и други сигурно но рибите не свъшват.Значи процеса си върви и дано да е така.