Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг около Плевен.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Bigmarlin
- сериозен играч
Re: Спининг около Плевен.
На Крушовица има едно много хубаво място, с едни скалички насреща,ако не се лъжа е над бента.Мисля ,че там ще е интересно за спининг,като по недостъпно.Ама пъкя мноо лош,само с джип.
Повече от месец,ни вопъл ни стон в темата.Freeman,не ходиш ли,пускай снимки.По Дъбник вече тръгнаха раираните.Е те...

Който оди фаща,който не оди

Който оди фаща,който не оди

Остави само стъпки
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Мммм, много арни костури. Цяло лято изкарах в ремонт (то това било голям филм). Стигнах един път до Витя за два часа, а реката маловодна и бистра като сълза. Обаждаха се само дребни риби с бързо водене на повърхността. Та затова няма репортажи. Остави и за мен някой раиран, че до края на годината все ще намеря време да си замъкна задника и до там
. Наслука!

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, приятели! Днес най-накрая след месец и половина остана време и аз да ида за риба. Мястото беше река Вит. Основно вървяха м/у 20 и 30см-ви рибки само на Чъби миноу
,
но това съвсем не можа да ме удовлетвори от излета след картинката която заварих.
Запътвайки се към любимото ми място до което имаше малка горичка заварвам следната гледка

Големи камари с пръст стояха на мястото на горичката, но това не бе всичко. След като погледнах към реката направо си помислих, че съм се загубил. Участъкът който бе толкова живописен и затрупан с дървета около брега тотално бе заличен с чакъл, а повечето дървета липсваха.

Ето и снимки от природата, която е вече минало.

но това съвсем не можа да ме удовлетвори от излета след картинката която заварих.
Запътвайки се към любимото ми място до което имаше малка горичка заварвам следната гледка

Големи камари с пръст стояха на мястото на горичката, но това не бе всичко. След като погледнах към реката направо си помислих, че съм се загубил. Участъкът който бе толкова живописен и затрупан с дървета около брега тотално бе заличен с чакъл, а повечето дървета липсваха.

Ето и снимки от природата, която е вече минало.

- Bigmarlin
- сериозен играч
Мда ,това бяха едни от най хубавите места около Плевен на Вита,под и над моста
и на Комарево същата история

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Питах един който наблюдаваше багера какво ще правят, а той ми отговори учуден " ми това е баластриера". Вярно, че на хората им трябва чакъл и затова трябва да се съсипе доста голям участък от природата. Но докъде е легално и по какъв начин се е узаконило само можем да гадаем.
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Днес успях да направя един двучасов излет отново на най-близката дестинация (на реката). Нямаше никаква кефалска активност с изключение на няколко дребосъка по 10/15 см. Запътих се към мястото където в предния излет излъгах някой друг клен, но сега се бяха настанили зъбатки и нямаше помен от кленовете. С първото хвърляне ме споходи ей тази на L-minnow

Останах доста изненадан и смених с клатушка Тоби 7гр., след няколко хвърляния ме взе, но съвсем не можех да ликувам с втора бройка защото 0,16 монофил не издържа на зъбатата паст. Помятаха още половин час и приключих с излета. Поздрави и наслука!

Останах доста изненадан и смених с клатушка Тоби 7гр., след няколко хвърляния ме взе, но съвсем не можех да ликувам с втора бройка защото 0,16 монофил не издържа на зъбатата паст. Помятаха още половин час и приключих с излета. Поздрави и наслука!
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги, днес отново успях да се затътря до река Вит с големите надежди за някой трофеен клендак, но като я видях в какво състояние е бързо ми се секна мерак. Реката вдигаше нивото, влачеше много и цветът естествено беше боза. Добре че все пак си знам едно разливче (което е закътано от полуостров) точно за такива ситуации. Там картинката беше много по обещаваща. Първо ме споходи ей този палавник:

Примамката Екогиър уж за трофейни екземпляри, но явно тях ги нямаше. На следващото хвърляне се случи ей това с макарата:

Нямаше как да завъртя дръжката за да я оправя защото има лагер и не искаше да се захване. Но нали надеждата умира малко след човека продължих да си ловкам без дръжка.
Обаче без дръжка почнаха да се ловят ей тея:

На третия спряха да кълват, смених Черфула с Чъби миноу, но започнаха пак кленове като първия
И те три през няколко хвърляния и се изпариха. Така дойде момента и аз де се прибирам, но все пак поначесох. Сега ще му мисля как да си оправям Патриархчето. Айде наслука!

Примамката Екогиър уж за трофейни екземпляри, но явно тях ги нямаше. На следващото хвърляне се случи ей това с макарата:

Нямаше как да завъртя дръжката за да я оправя защото има лагер и не искаше да се захване. Но нали надеждата умира малко след човека продължих да си ловкам без дръжка.
Обаче без дръжка почнаха да се ловят ей тея:

На третия спряха да кълват, смених Черфула с Чъби миноу, но започнаха пак кленове като първия

И те три през няколко хвърляния и се изпариха. Така дойде момента и аз де се прибирам, но все пак поначесох. Сега ще му мисля как да си оправям Патриархчето. Айде наслука!
- radogagov
- ще става разбирач
Кофти случка по време на риболов. Просто трябва да се завие оста. Хубаво е да сложиш малко лепило за резби, така ще предотвратиш подобно повторно развиване. Тука има ревю, как се разглобява макарата. Успех
https://mulinete.wordpress.com/2011/08/ ... patriarch/

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
КъхъМ , прибрах се 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Да вметна малко инфо за две от реките около Плевенъ. След като изкарах яка от към работа командировка само си мислех като се прибера Вит ще се е нормализирала и ще изкъртя джуките на всичкото клен у ряката. Отивам в понеделник, а реката направо изчезнала ми и бистра като сълза.

Трета година ходя по тези места толкова малка и бистра не я бях виждал. Обикалях, мятах, но нямаше никакъв помен от риби. Капо.
Вторник пак там ама нещо ми се уби мерака. В един участък намерих доста групирани скобари, ама нали не съм с плувка без да сгъвам въдицата

запраших за река Искър с големите надежди, че там риба бол и където и да метна все ще хвана
Преди да стигна Оряховица се отбих на едно блато където на времето съм ловил щуки и костури на рибе обаче там пък панаир. Хората при които се спрях ми обясниха как в 5:00 часа сутринта са хванали последното свободно място
. Ми тогава аре на Искъро. А там есенна идилия

Майко, майко сега ще им пръсна джуките, ама като не познавам местата къде да мятам сега. Обикалям си мятам си и нищо, а на плувка си ловкат скобар доволно. Капо.
Сряда сутрин изпращам жената на работа в компанията на кафе и цигара. Още не си бях изпушил първата цигара и вече си мислех как да извъртя терца от капо. Мисля си, че клена сигурно се е събрал със скобара за зимата и ще ходя да ги мъча на въпросната скобарска седянка на Вита. Към следобеда се кордисах на позиция и започнах да облавям периметъра
Първо отчетох няколко плахи кълванета на Чъби миноу. Смених го с Черфул и веднага се закова таз миниатюрка

Леле това много дребно за ноември бре. Обаче към 17:00 когато слънцето се скри зад дърветата Чъбито го съпроводиха на два път доста големи батковци. Прибрах се и докато си пиех ракията умувах как да ги излъжа тия батковци.
Четвъртък 16:00 паркирвам се директно на въпросното място. Целия в камуфлаж, с патешко ходене заемам позиция. Започвам да мятам, а от долу вървейки по средата на реката, която му е до кръста ми пристига мухар. А аз в тая прозрачна вода гледам как цели пасажи се изпаряват на горе. Мухаря продължава и той след тях, все едно гони добитък с ласо. Обстановката тамън се нормализира и някво булдо пада точно пред мен. Обръщам се и гледам индивид с телескоп задавайки ми въпроса " Как е, има ли нещо?"
Стана голяма патардия, ама се оттегли и той. Обаче вече слънцето се скрива, а тряба да се ловят батковци. Мятам с бияча дето се ме е вадил от трудни ситуации Чъби миноу и линията ми олеква. Леле, леле в ядът си от разправии не съм го закачил хубаво на вирбела и аре 25 кинта назад. Следва много пъти м---та и цигара с кафе. След няколко обхождания с новия потенциал Черфул се заши нещо. Бах много се дърпаше, викам си това е яка батака, а то се указа скобар зашит за опашката.

Така приключи и таз седмичния заход, под мотото скобара е навсякъде. Май ще ставам плувкар. На вас колеги, наслука!

Трета година ходя по тези места толкова малка и бистра не я бях виждал. Обикалях, мятах, но нямаше никакъв помен от риби. Капо.
Вторник пак там ама нещо ми се уби мерака. В един участък намерих доста групирани скобари, ама нали не съм с плувка без да сгъвам въдицата

запраших за река Искър с големите надежди, че там риба бол и където и да метна все ще хвана

Преди да стигна Оряховица се отбих на едно блато където на времето съм ловил щуки и костури на рибе обаче там пък панаир. Хората при които се спрях ми обясниха как в 5:00 часа сутринта са хванали последното свободно място

Майко, майко сега ще им пръсна джуките, ама като не познавам местата къде да мятам сега. Обикалям си мятам си и нищо, а на плувка си ловкат скобар доволно. Капо.
Сряда сутрин изпращам жената на работа в компанията на кафе и цигара. Още не си бях изпушил първата цигара и вече си мислех как да извъртя терца от капо. Мисля си, че клена сигурно се е събрал със скобара за зимата и ще ходя да ги мъча на въпросната скобарска седянка на Вита. Към следобеда се кордисах на позиция и започнах да облавям периметъра

Леле това много дребно за ноември бре. Обаче към 17:00 когато слънцето се скри зад дърветата Чъбито го съпроводиха на два път доста големи батковци. Прибрах се и докато си пиех ракията умувах как да ги излъжа тия батковци.
Четвъртък 16:00 паркирвам се директно на въпросното място. Целия в камуфлаж, с патешко ходене заемам позиция. Започвам да мятам, а от долу вървейки по средата на реката, която му е до кръста ми пристига мухар. А аз в тая прозрачна вода гледам как цели пасажи се изпаряват на горе. Мухаря продължава и той след тях, все едно гони добитък с ласо. Обстановката тамън се нормализира и някво булдо пада точно пред мен. Обръщам се и гледам индивид с телескоп задавайки ми въпроса " Как е, има ли нещо?"

Така приключи и таз седмичния заход, под мотото скобара е навсякъде. Май ще ставам плувкар. На вас колеги, наслука!
- Bigmarlin
- сериозен играч
Навремето,дъртее,клена де,се навърташе точно под Брегарския мост,на излизане от Оряховица
Иначе за щука ,1пак под същият мост , надолу по течението,от двата бряга ,левият има повече закачки;2 срещу блатото където си бил,пак надолу ,но там брега е доста висок,и изваждането на улова ,без кепче,с дълга дръжка е невъзможно Което мене лично не ме кефи,и ги оставам да си бегат 3 От моста ,нагоре,около км срещу течението,на Кривуле
,където реката прави лек завой,от там нагоре ,всичко е все места,за спининг говоря,там брега е по удобен
Същият обход ,само че на левият бряг
Пп тази година още не съм ходил ,но съм се наканил
Иначе за щука ,1пак под същият мост , надолу по течението,от двата бряга ,левият има повече закачки;2 срещу блатото където си бил,пак надолу ,но там брега е доста висок,и изваждането на улова ,без кепче,с дълга дръжка е невъзможно Което мене лично не ме кефи,и ги оставам да си бегат 3 От моста ,нагоре,около км срещу течението,на Кривуле

Същият обход ,само че на левият бряг

Пп тази година още не съм ходил ,но съм се наканил

Ае мъчих ги и аз тее кленове,ма не ма е....т.Викам,бе аз що не ви ... мамата и газ към Дъбника.Там няма никой.Идеално.Малко силконе-миликоне и оп,рибки.

Гепих няколко,но снимах само тази,няма време,па и някой не бяха и за снимка поради маломерност.Те това е за сега.

Гепих няколко,но снимах само тази,няма време,па и някой не бяха и за снимка поради маломерност.Те това е за сега.
Остави само стъпки