Спининг около Плевен.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг около Плевен.

Мнение от Bigmarlin »

На Крушовица има едно много хубаво място, с едни скалички насреща,ако не се лъжа е над бента.Мисля ,че там ще е интересно за спининг,като по недостъпно.Ама пъкя мноо лош,само с джип.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Повече от месец,ни вопъл ни стон в темата.Freeman,не ходиш ли,пускай снимки.По Дъбник вече тръгнаха раираните.Е те...

Изображение

Изображение

Изображение

Който оди фаща,който не оди :smt119
Остави само стъпки
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Мммм, много арни костури. Цяло лято изкарах в ремонт (то това било голям филм). Стигнах един път до Витя за два часа, а реката маловодна и бистра като сълза. Обаждаха се само дребни риби с бързо водене на повърхността. Та затова няма репортажи. Остави и за мен някой раиран, че до края на годината все ще намеря време да си замъкна задника и до там :D . Наслука!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Отивай,че не останаа :D

Изображение
Остави само стъпки
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Здравейте, приятели! Днес най-накрая след месец и половина остана време и аз да ида за риба. Мястото беше река Вит. Основно вървяха м/у 20 и 30см-ви рибки само на Чъби миноу
Изображение ,
но това съвсем не можа да ме удовлетвори от излета след картинката която заварих.
Запътвайки се към любимото ми място до което имаше малка горичка заварвам следната гледка
Изображение
Големи камари с пръст стояха на мястото на горичката, но това не бе всичко. След като погледнах към реката направо си помислих, че съм се загубил. Участъкът който бе толкова живописен и затрупан с дървета около брега тотално бе заличен с чакъл, а повечето дървета липсваха.
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и снимки от природата, която е вече минало.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Мда ,това бяха едни от най хубавите места около Плевен на Вита,под и над моста :shock: и на Комарево същата история
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Питах един който наблюдаваше багера какво ще правят, а той ми отговори учуден " ми това е баластриера". Вярно, че на хората им трябва чакъл и затова трябва да се съсипе доста голям участък от природата. Но докъде е легално и по какъв начин се е узаконило само можем да гадаем.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Днес успях да направя един двучасов излет отново на най-близката дестинация (на реката). Нямаше никаква кефалска активност с изключение на няколко дребосъка по 10/15 см. Запътих се към мястото където в предния излет излъгах някой друг клен, но сега се бяха настанили зъбатки и нямаше помен от кленовете. С първото хвърляне ме споходи ей тази на L-minnow
Изображение
Останах доста изненадан и смених с клатушка Тоби 7гр., след няколко хвърляния ме взе, но съвсем не можех да ликувам с втора бройка защото 0,16 монофил не издържа на зъбатата паст. Помятаха още половин час и приключих с излета. Поздрави и наслука!
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Здравейте колеги, днес отново успях да се затътря до река Вит с големите надежди за някой трофеен клендак, но като я видях в какво състояние е бързо ми се секна мерак. Реката вдигаше нивото, влачеше много и цветът естествено беше боза. Добре че все пак си знам едно разливче (което е закътано от полуостров) точно за такива ситуации. Там картинката беше много по обещаваща. Първо ме споходи ей този палавник:
Изображение
Примамката Екогиър уж за трофейни екземпляри, но явно тях ги нямаше. На следващото хвърляне се случи ей това с макарата:
Изображение
Нямаше как да завъртя дръжката за да я оправя защото има лагер и не искаше да се захване. Но нали надеждата умира малко след човека продължих да си ловкам без дръжка.
Обаче без дръжка почнаха да се ловят ей тея:
Изображение
На третия спряха да кълват, смених Черфула с Чъби миноу, но започнаха пак кленове като първия :shock:
И те три през няколко хвърляния и се изпариха. Така дойде момента и аз де се прибирам, но все пак поначесох. Сега ще му мисля как да си оправям Патриархчето. Айде наслука!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Браус, все пак има некъф съспенс. Успех с макарата.
Остави само стъпки
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Кофти случка по време на риболов. Просто трябва да се завие оста. Хубаво е да сложиш малко лепило за резби, така ще предотвратиш подобно повторно развиване. Тука има ревю, как се разглобява макарата. Успех :) https://mulinete.wordpress.com/2011/08/ ... patriarch/

Изображение
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

КъхъМ , прибрах се :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Да вметна малко инфо за две от реките около Плевенъ. След като изкарах яка от към работа командировка само си мислех като се прибера Вит ще се е нормализирала и ще изкъртя джуките на всичкото клен у ряката. Отивам в понеделник, а реката направо изчезнала ми и бистра като сълза.
Изображение
Трета година ходя по тези места толкова малка и бистра не я бях виждал. Обикалях, мятах, но нямаше никакъв помен от риби. Капо.
Вторник пак там ама нещо ми се уби мерака. В един участък намерих доста групирани скобари, ама нали не съм с плувка без да сгъвам въдицата
Изображение
запраших за река Искър с големите надежди, че там риба бол и където и да метна все ще хвана :lol:
Преди да стигна Оряховица се отбих на едно блато където на времето съм ловил щуки и костури на рибе обаче там пък панаир. Хората при които се спрях ми обясниха как в 5:00 часа сутринта са хванали последното свободно място :shock: . Ми тогава аре на Искъро. А там есенна идилия
Изображение
Майко, майко сега ще им пръсна джуките, ама като не познавам местата къде да мятам сега. Обикалям си мятам си и нищо, а на плувка си ловкат скобар доволно. Капо.
Сряда сутрин изпращам жената на работа в компанията на кафе и цигара. Още не си бях изпушил първата цигара и вече си мислех как да извъртя терца от капо. Мисля си, че клена сигурно се е събрал със скобара за зимата и ще ходя да ги мъча на въпросната скобарска седянка на Вита. Към следобеда се кордисах на позиция и започнах да облавям периметъра :D Първо отчетох няколко плахи кълванета на Чъби миноу. Смених го с Черфул и веднага се закова таз миниатюрка
Изображение
Леле това много дребно за ноември бре. Обаче към 17:00 когато слънцето се скри зад дърветата Чъбито го съпроводиха на два път доста големи батковци. Прибрах се и докато си пиех ракията умувах как да ги излъжа тия батковци.
Четвъртък 16:00 паркирвам се директно на въпросното място. Целия в камуфлаж, с патешко ходене заемам позиция. Започвам да мятам, а от долу вървейки по средата на реката, която му е до кръста ми пристига мухар. А аз в тая прозрачна вода гледам как цели пасажи се изпаряват на горе. Мухаря продължава и той след тях, все едно гони добитък с ласо. Обстановката тамън се нормализира и някво булдо пада точно пред мен. Обръщам се и гледам индивид с телескоп задавайки ми въпроса " Как е, има ли нещо?" :finga: Стана голяма патардия, ама се оттегли и той. Обаче вече слънцето се скрива, а тряба да се ловят батковци. Мятам с бияча дето се ме е вадил от трудни ситуации Чъби миноу и линията ми олеква. Леле, леле в ядът си от разправии не съм го закачил хубаво на вирбела и аре 25 кинта назад. Следва много пъти м---та и цигара с кафе. След няколко обхождания с новия потенциал Черфул се заши нещо. Бах много се дърпаше, викам си това е яка батака, а то се указа скобар зашит за опашката.
Изображение
Така приключи и таз седмичния заход, под мотото скобара е навсякъде. Май ще ставам плувкар. На вас колеги, наслука!
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Навремето,дъртее,клена де,се навърташе точно под Брегарския мост,на излизане от Оряховица

Иначе за щука ,1пак под същият мост , надолу по течението,от двата бряга ,левият има повече закачки;2 срещу блатото където си бил,пак надолу ,но там брега е доста висок,и изваждането на улова ,без кепче,с дълга дръжка е невъзможно Което мене лично не ме кефи,и ги оставам да си бегат 3 От моста ,нагоре,около км срещу течението,на Кривуле :D ,където реката прави лек завой,от там нагоре ,всичко е все места,за спининг говоря,там брега е по удобен

Същият обход ,само че на левият бряг :wink:

Пп тази година още не съм ходил ,но съм се наканил :shock:
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Ае мъчих ги и аз тее кленове,ма не ма е....т.Викам,бе аз що не ви ... мамата и газ към Дъбника.Там няма никой.Идеално.Малко силконе-миликоне и оп,рибки.

Изображение

Изображение

Гепих няколко,но снимах само тази,няма време,па и някой не бяха и за снимка поради маломерност.Те това е за сега.
Остави само стъпки
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”