Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Аз също хода от ученик на струма и отначало ловяхме на тесто от спинцовка после на троха,но това не значи че несъм прихванал от форума/в частност от Венци/!
Да човек се учи докато е жив,в това число съм и аз,не съм казал,че знам и мога всичко.chokoboy написа:Аз също хода от ученик на струма и отначало ловяхме на тесто от спинцовка после на троха,но това не значи че несъм прихванал от форума/в частност от Венци/!
Конкретно за хляба обаче не съм съгласен,във форума може да е станал популярен от 3-4 години за някой,но не за всички,така че това не е повод за глобални заключения.
Повечето неща,които съм усъвършенствал са били на реката или язовира,там съм се учел,и продължавам да го правя.
Това с форума е вярно,но до някъде..вече има толкова телевизий с риболовни предавания,стига човек да иска да се учи.Най важна е практиката само с теория не става.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Искам да те видя на същата река в района преди и около Плевен как ще хванеш на хляб.....viiksan написа: На р.Вит в района на гр.Тетевен .................

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Да човек се учи докато е жив,в това число съм и аз,не съм казал,че знам и мога всичко.
Конкретно за хляба обаче не съм съгласен,във форума може да е станал популярен от 3-4 години за някой,но не за всички,така че това не е повод за глобални заключения.
Повечето неща,които съм усъвършенствал са били на реката или язовира,там съм се учел,и продължавам да го правя.
Това с форума е вярно,но до някъде..вече има толкова телевизий с риболовни предавания,стига човек да иска да се учи.Най важна е практиката само с теория не става.[/quote]
Теорията и практиката трябва да вървят ръка за ръка.А ХЛЯБА на Струма си е супер актуален от преди дори да се появи специализирания такъв.И това че кюстендилци са научили рибата на троха са смехотворни неща.Казвал съм го и преди от преди 16-17-тина години хората по реката беха рядкост/изключвам зимата/ и рибата си вървеше основно на троха.Преди да чуя за риболова на троха ловях на тесто,риба имаше много,беше прекрасно!После се чу за тройките и всико тъгна надолу.А това дето го казва Асен,че от две три години скобара го има в повече е така,НО най-интересните риболови са ми били на трудни редки риби тогава когато ги немаше грам.Та не винаги важно да ги утрепаш.На мене най-ми е кеф като е тегаво и никой не лови да дръпна 10-тина за деня!Ако мога да направа аналогия с лова,тази година от към пернатия беше
доста сушаво,не бяха много мераклийте по полето,бройки се правеха само с много добро куче,от много опитни и упорити ловци и за мене беше един много интересен сезон въпреки,че резултатите сравнено с миналата година да речем са наполовина!
Това с форума е вярно,но до някъде..вече има толкова телевизий с риболовни предавания,стига човек да иска да се учи.Най важна е практиката само с теория не става.[/quote]
Теорията и практиката трябва да вървят ръка за ръка.А ХЛЯБА на Струма си е супер актуален от преди дори да се появи специализирания такъв.И това че кюстендилци са научили рибата на троха са смехотворни неща.Казвал съм го и преди от преди 16-17-тина години хората по реката беха рядкост/изключвам зимата/ и рибата си вървеше основно на троха.Преди да чуя за риболова на троха ловях на тесто,риба имаше много,беше прекрасно!После се чу за тройките и всико тъгна надолу.А това дето го казва Асен,че от две три години скобара го има в повече е така,НО най-интересните риболови са ми били на трудни редки риби тогава когато ги немаше грам.Та не винаги важно да ги утрепаш.На мене най-ми е кеф като е тегаво и никой не лови да дръпна 10-тина за деня!Ако мога да направа аналогия с лова,тази година от към пернатия беше
доста сушаво,не бяха много мераклийте по полето,бройки се правеха само с много добро куче,от много опитни и упорити ловци и за мене беше един много интересен сезон въпреки,че резултатите сравнено с миналата година да речем са наполовина!
-
- фен клуб-скобар
Я ти си трай,че хляба все още ти е труден:Dtopsoft написа:Искам да те видя на същата река в района преди и около Плевен как ще хванеш на хляб.....viiksan написа: На р.Вит в района на гр.Тетевен .................

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

баща ми ми е казвал че преди 30 години са си хранели само с хляб.меташ 4-5 големи топки и ги почваш на тесто от спринцовка,както каза и колегата.това не значи че и аз не прохванах това с трошките от форума 

bounce написа:баща ми ми е казвал че преди 30 години са си хранели само с хляб.меташ 4-5 големи топки и ги почваш на тесто от спринцовка,както каза и колегата.това не значи че и аз не прохванах това с трошките от форума
Ето значи сигурно и аз-съм на годините на Бащати-моя син сега ще стане на 18.
Вярно е че ловехме на тесто в спринцовка-но хранехме повече с варено жито или кус кус.
С хляб хранехме мешано с кюспе.
То и Риба имаше повече де.

Риболовци.
е аз съм на 25 , но от към риба ми е казвал че е било страшно.в участъка на Земен понеже майка ми е от там ми е казвал , че 10-15 риби за няколко часа си е било резон и то риби над кило..ама вече няма такова богатство
-
- фен клуб-скобар
Не е смешно,а е истина!Jumpi написа:Едно време на сирене ги ловяха хахах или с извара.![]()
![]()
![]()
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Ако беше смешно, нямаше най-сполучливите захранки за река да са с аромат на сиренеDJONI RINGO написа:Не е смешно,а е истина!Jumpi написа:Едно време на сирене ги ловяха хахах или с извара.![]()
![]()
![]()

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- калин кацаров
- сериозен играч
Края на 80-те и началото на 90-те на плувка се ловеше основно на тесто, което се усукваше около куката с клечка или в спринцовка . Другите два вида стръв си бяха кус-куса и житото. После имаше няколко години , дето само на жито се ловеше. Мисля някъде през 94-95г се въведе трохата от пресен хляб, с която се лови сега масово. Тя е патент на сърбите, именно те ни я показаха, като толкова резултатна и лесна стръв. Навремето почти не се захранваше,но тогава вреше от риба, виждал съм някой да мятат топки хляб.
Наско, сиренето не действа ли само на мрените? Или аз поне така знам.naskobo написа:Ако беше смешно, нямаше най-сполучливите захранки за река да са с аромат на сиренеDJONI RINGO написа:Не е смешно,а е истина!Jumpi написа:Едно време на сирене ги ловяха хахах или с извара.![]()
![]()
![]()
Колега не случайно,изрично съм посочил района!!!!topsoft написа:Искам да те видя на същата река в района преди и около Плевен как ще хванеш на хляб.....viiksan написа: На р.Вит в района на гр.Тетевен .................
ИНАЧЕ ЗНАЕМ КАК ЦЯЛА ЗИМА СЕ ВЛАЧЕХА ЧУВАЛИ СЪС СКОБАРИ ОТ САДОВЕЦ,И ВСИЧКО ЖИВО ЛОВЕШЕ САМО НА БЯЛ ЧИРВЕЙ,И ТУК ТОПЛАТА ВОДА СА Я ОТКРИЛИ ПРЕДИ НАС...!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
А пък преди да почна да хода по струма като лапе изкарвах по 20 дена лятото на радомирски извор.В язовира имаше доста скобар,който също се ловеше на тесто или топче хляб /за снежинка не бех чул/.Това преди 30 години/неможех още да замятам и баща ми ми мяташе две дънарки и аз между тях сядах и само скуби/,а според него като са направили язовира е имало само скобар нищо друго.Та скобара от кога се лови на хляб.......