Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
chokoboy
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от chokoboy »

Аз също хода от ученик на струма и отначало ловяхме на тесто от спинцовка после на троха,но това не значи че несъм прихванал от форума/в частност от Венци/!
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

chokoboy написа:Аз също хода от ученик на струма и отначало ловяхме на тесто от спинцовка после на троха,но това не значи че несъм прихванал от форума/в частност от Венци/!
Да човек се учи докато е жив,в това число съм и аз,не съм казал,че знам и мога всичко.
Конкретно за хляба обаче не съм съгласен,във форума може да е станал популярен от 3-4 години за някой,но не за всички,така че това не е повод за глобални заключения.
Повечето неща,които съм усъвършенствал са били на реката или язовира,там съм се учел,и продължавам да го правя.
Това с форума е вярно,но до някъде..вече има толкова телевизий с риболовни предавания,стига човек да иска да се учи.Най важна е практиката само с теория не става.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

viiksan написа: На р.Вит в района на гр.Тетевен .................
Искам да те видя на същата река в района преди и около Плевен как ще хванеш на хляб.....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Да човек се учи докато е жив,в това число съм и аз,не съм казал,че знам и мога всичко.
Конкретно за хляба обаче не съм съгласен,във форума може да е станал популярен от 3-4 години за някой,но не за всички,така че това не е повод за глобални заключения.
Повечето неща,които съм усъвършенствал са били на реката или язовира,там съм се учел,и продължавам да го правя.
Това с форума е вярно,но до някъде..вече има толкова телевизий с риболовни предавания,стига човек да иска да се учи.Най важна е практиката само с теория не става.[/quote]

Теорията и практиката трябва да вървят ръка за ръка.А ХЛЯБА на Струма си е супер актуален от преди дори да се появи специализирания такъв.И това че кюстендилци са научили рибата на троха са смехотворни неща.Казвал съм го и преди от преди 16-17-тина години хората по реката беха рядкост/изключвам зимата/ и рибата си вървеше основно на троха.Преди да чуя за риболова на троха ловях на тесто,риба имаше много,беше прекрасно!После се чу за тройките и всико тъгна надолу.А това дето го казва Асен,че от две три години скобара го има в повече е така,НО най-интересните риболови са ми били на трудни редки риби тогава когато ги немаше грам.Та не винаги важно да ги утрепаш.На мене най-ми е кеф като е тегаво и никой не лови да дръпна 10-тина за деня!Ако мога да направа аналогия с лова,тази година от към пернатия беше
доста сушаво,не бяха много мераклийте по полето,бройки се правеха само с много добро куче,от много опитни и упорити ловци и за мене беше един много интересен сезон въпреки,че резултатите сравнено с миналата година да речем са наполовина!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:
Искам да те видя на същата река в района преди и около Плевен как ще хванеш на хляб.....
Я ти си трай,че хляба все още ти е труден:D :D :D Моселко,палавнико :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

баща ми ми е казвал че преди 30 години са си хранели само с хляб.меташ 4-5 големи топки и ги почваш на тесто от спринцовка,както каза и колегата.това не значи че и аз не прохванах това с трошките от форума :)
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

bounce написа:баща ми ми е казвал че преди 30 години са си хранели само с хляб.меташ 4-5 големи топки и ги почваш на тесто от спринцовка,както каза и колегата.това не значи че и аз не прохванах това с трошките от форума :)

Ето значи сигурно и аз-съм на годините на Бащати-моя син сега ще стане на 18.

Вярно е че ловехме на тесто в спринцовка-но хранехме повече с варено жито или кус кус.

С хляб хранехме мешано с кюспе.

То и Риба имаше повече де.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Jumpi
фен клуб-скобар

Мнение от Jumpi »

Едно време на сирене ги ловяха хахах или с извара. :D :D :D :D
Изображение
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

е аз съм на 25 , но от към риба ми е казвал че е било страшно.в участъка на Земен понеже майка ми е от там ми е казвал , че 10-15 риби за няколко часа си е било резон и то риби над кило..ама вече няма такова богатство
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Jumpi написа:Едно време на сирене ги ловяха хахах или с извара. :D :D :D :D
Не е смешно,а е истина!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:
Не е смешно,а е истина!
Ако беше смешно, нямаше най-сполучливите захранки за река да са с аромат на сирене :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Края на 80-те и началото на 90-те на плувка се ловеше основно на тесто, което се усукваше около куката с клечка или в спринцовка . Другите два вида стръв си бяха кус-куса и житото. После имаше няколко години , дето само на жито се ловеше. Мисля някъде през 94-95г се въведе трохата от пресен хляб, с която се лови сега масово. Тя е патент на сърбите, именно те ни я показаха, като толкова резултатна и лесна стръв. Навремето почти не се захранваше,но тогава вреше от риба, виждал съм някой да мятат топки хляб.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naskobo написа:
DJONI RINGO написа:
Не е смешно,а е истина!
Ако беше смешно, нямаше най-сполучливите захранки за река да са с аромат на сирене :idea:
Наско, сиренето не действа ли само на мрените? Или аз поне така знам.
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

topsoft написа:
Колега не случайно,изрично съм посочил района!!!!
ИНАЧЕ ЗНАЕМ КАК ЦЯЛА ЗИМА СЕ ВЛАЧЕХА ЧУВАЛИ СЪС СКОБАРИ ОТ САДОВЕЦ,И ВСИЧКО ЖИВО ЛОВЕШЕ САМО НА БЯЛ ЧИРВЕЙ,И ТУК ТОПЛАТА ВОДА СА Я ОТКРИЛИ ПРЕДИ НАС...!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

А пък преди да почна да хода по струма като лапе изкарвах по 20 дена лятото на радомирски извор.В язовира имаше доста скобар,който също се ловеше на тесто или топче хляб /за снежинка не бех чул/.Това преди 30 години/неможех още да замятам и баща ми ми мяташе две дънарки и аз между тях сядах и само скуби/,а според него като са направили язовира е имало само скобар нищо друго.Та скобара от кога се лови на хляб.......
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”