Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Инфо за р. Струма!
Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Точно така е. А четирите "изядени" скобара са по-скоро провокация.Д.Граховски написа:Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.
Тук става въпрос за нарушаване на закона.Човекът е взел 4 скобара по кило,което прави 4кг.,а има право да вземе 3кг.,ако не греша.
-
- фен клуб-скобар
Батка на същото мнение съм! В една друга ,,групичка,, е било друго-тука провокира! Зад цялата схема седи една персонкаmiro253 написа:Точно така е. А четирите "изядени" скобара са по-скоро провокация.Д.Граховски написа:Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Е то е ясно и сега ще изпишем 500 стр. и нищо за риболова.
-
- новобранец
Какви провокации ви гони бе хора,да не се похвали човек. Мерил съм най голямата и беше 0.950.Е и да съм нарушил с 0.5 кг. съдетеме!!!DJONI RINGO написа:Батка на същото мнение съм! В една друга ,,групичка,, е било друго-тука провокира! Зад цялата схема седи една персонкаmiro253 написа:Точно така е. А четирите "изядени" скобара са по-скоро провокация.Д.Граховски написа:Ами това че балканката е в рзмножителен период и е забранена, а скобара не. Искам да кажа, че ако всичко е в рамките на закона няма какво да се дръгнете.))))

Прав си,обаче вината е на Бойко Борисов с тая магистрала...miro253 написа:Е то е ясно и сега ще изпишем 500 стр. и нищо за риболова.

Нещо явно ти тежи на душата.Сподели открито ,че ти олекне!Ludia Shekspir написа:Никой ли не е ловил, аз пък лових баш на изборите!!!!Най хубавия риболов от 2 години. Защото не съм ходил.Четири скобара по кило. Място няма да кажа!!!!Пиша да се похваля!!!!И беше супер щото нямаше никой на реката, която беше мътна и мн. бърза.А и скобарите си ги взех да си ги хапна!!!!
-
- новобранец
chokoboy написа:Нещо явно ти тежи на душата.Сподели открито ,че ти олекне!Ludia Shekspir написа:Никой ли не е ловил, аз пък лових баш на изборите!!!!Най хубавия риболов от 2 години. Защото не съм ходил.Четири скобара по кило. Място няма да кажа!!!!Пиша да се похваля!!!!И беше супер щото нямаше никой на реката, която беше мътна и мн. бърза.А и скобарите си ги взех да си ги хапна!!!!

Как ги ядете тия скобари от Струма не знам. Преди 2 години пържих един скобар, понеже ми умря в живарника по необясними за мен причини но както и да е. Толкова смрадлива риба на тиня не бях ял от много време. И мрените са същите смрад. Ял съм от Дунав скобари и все едно е друга риба. Просто Струма и Искър са едни от най-мръсните реки в БГ и съответно рибата в тях не става за консумация. Знам че българите като цяло сме си месари, но тия струмски скобари освен за ловене, за друго не стават.
-
- фен клуб-скобар
Нали затова се бориме няколко редовни участници от този форум,а именно КОД: Пускай струмския скобар обратно!mi6a написа:Как ги ядете тия скобари от Струма не знам. Преди 2 години пържих един скобар, понеже ми умря в живарника по необясними за мен причини но както и да е. Толкова смрадлива риба на тиня не бях ял от много време. И мрените са същите смрад. Ял съм от Дунав скобари и все едно е друга риба. Просто Струма и Искър са едни от най-мръсните реки в БГ и съответно рибата в тях не става за консумация. Знам че българите като цяло сме си месари, но тия струмски скобари освен за ловене, за друго не стават.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Скобар съм ял преди доста години и живея със спомените, че по-кокалива риба не съм ял. Мрени взимам от време на време, че жена ми ги обича, та за тях съм си направил извода, че мрените от Бело поле смърдят яко на тиня, мрените от дефилето над Бобошево не бяха така, но тази година не съм ловил там. По принцип като ми се яде риба по-евтино ми излиза като си купя от магазина. Струмския скобар освен за риболов за друго не става, но ....... .
Ти остави това, но редовната консумация на скобар водела до потентност и изкривяване на костите. Мо'е да е верно, видеЕл ли си к'ви са уродливи месарите по рекатаmiro253 написа:.......Струмския скобар освен за риболов за друго не става, но ....... .

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
naskobo написа:Ти остави това, но редовната консумация на скобар водела до потентност и изкривяване на костите. Мо'е да е верно, видеЕл ли си к'ви са уродливи месарите по рекатаmiro253 написа:.......Струмския скобар освен за риболов за друго не става, но ....... .
Леле

Ако твърдиш че водата на Струма е мръсна, значи си се объркал тотално. Реката може и да е замърсена - найлони, дюшеци, стари дрехи, памперси, шишета и какъв ли още не битов отпадък / десетки и стотици тонове/, обаче водата си е наред. Всяко лято в кюстендилския участък ловя с мухарката и балканки, а те мръсна вода не понасят. В Искър се оттичат лайната и отровите на София, а в Дунав - на цяла Европа, изводите си ги прави сам.mi6a написа:Как ги ядете тия скобари от Струма не знам. Преди 2 години пържих един скобар, понеже ми умря в живарника по необясними за мен причини но както и да е. Толкова смрадлива риба на тиня не бях ял от много време. И мрените са същите смрад. Ял съм от Дунав скобари и все едно е друга риба. Просто Струма и Искър са едни от най-мръсните реки в БГ и съответно рибата в тях не става за консумация. Знам че българите като цяло сме си месари, но тия струмски скобари освен за ловене, за друго не стават.
Уклейките в парка на Невестино не миришат на тиня, но скобарите дъхат здраво. Е, какво общо има това с чистотата на водата?
Днес на Невестино Струма беше избистрила напълно, но водатата е сравнително висока и доста студена. Мрените вече зимуват, а колегите са нагъцкани по трима на линеен метър под бента от страната на пивницата и дебнат скобари.