Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Carp901
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова около Русе

Мнение от Carp901 »

Вчера на буните на Мартен от 07:00ч до 11:00 нито пипане на фидера след това се преместих на речна гара - много хора направи ми впечатление, че риби ловяха само хората, който са до лимана
Днес по късно пак ще пробвам
Изображение
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес зле работата. Водата продължава да качва и по повърхността носи всичко от клони през пвц бутилки и лайлонки до дамски приспобления за "оня период от месеца" :lol:
От 12 до към 17 бях под табелата на км 483. Времето перфектно, но от към риби тотална греда. Фидера се отчете с два от т.нар "пирговски ергена" а.к.а. бабаняци и едно попче. Ни навътре, ни на близо, ни встрани.
Снимки няма - нямаше какво да се снима.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
Spoks
новобранец
новобранец

Мнение от Spoks »

Събота и неделя бях под транспортна болница. Толкова народ имаше, ще кажеш че търлата са я преместили там... :rolleyes: Риба имаше доволно. Даваше през деня, колегите казаха, че сутрин рано и кълване е нямало. Привечер по тъмно също нямаше. И двата дни имах по десетина хубави платики (около 300-400гр), като събота имах и два прилични морунажа. :fishing3:
Риба може да няма, но важното е да си на гьола
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Spoks написа:Събота и неделя бях под транспортна болница. Толкова народ имаше, ще кажеш че търлата са я преместили там... :rolleyes: Риба имаше доволно. Даваше през деня, колегите казаха, че сутрин рано и кълване е нямало. Привечер по тъмно също нямаше. И двата дни имах по десетина хубави платики (около 300-400гр), като събота имах и два прилични морунажа. :fishing3:
Затова значи днес след обяд като минах от там все едно цирка беше в града :D :D Ще има пак панаири като преди време - "'Що си ми заел мястото? Аз бях тук вчера!"; "Мръдни малко вляво, че ми пречиш да си мятам дънарката" и т.н. Лошо няма! Но аз лично никога не съм бил фен на лудницата и все бягам от нея - може да не хвана, но поне ще ми е спокойно :)
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

ха,ха, Този уикенд ,ще докажа ,че рибата къща нема ,ама ,,на дали,, :lol: :lol: :lol:
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Що не дискотирате че ловите риба на КОНСКИЯ ......големи сте ....потайности.... :fishing6: :fishing6: :fishing6:
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Какво е КОНСКИЯ? :fishing2:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

kutinchev написа:Какво е КОНСКИЯ? :fishing2:
Под Рига................Вчера постоях малко да погледам колегите,вадеха прилични морунажи и плаитчки.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

ORadev написа:Що не дискотирате че ловите риба на КОНСКИЯ ......големи сте ....потайности.... :fishing6: :fishing6: :fishing6:
Кой лови и какво лови? :)
А иначе не обаждат, че да не им изловим рибата :D :D :P
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Днес на ,,мястото,,гризнах дървото.Разбрах си грешката ама то минаха 4 часа.Докато бя х там колегите реализираха няколко добри платики до11 ч.,а аз :oops: :oops: :oops: И СИ БИХ шута.Голям вятър ,чЕ и студ ,,чок мароз,,Другия път пак ,,само ,че подготвен и със уловистия монтаж. :lol: :lol: А на ,,конския,, платика и морунаж 24 часа. :fishing6:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добър ден пак от мен :)
Днес към 6:30 се изнизах като пръ*ня из гащи от нас и екипиран като ескимос на лов за бели мечки се отправих към Реката.
7 без малко бях стоварил багажа на брега......нивото пада и боклуци бол по брега
Изображение
Първо метнах една дънна на бял цръв на дистанция "на майната си", т.е. колкото мога навътре - уж за мряна, ама другия път - до 15:00 /тогава сгънах/ само едно леко препипване. Както и да е....забърках си малко манджа - трохите на един хляб и половин пакет захранка за река /колкото за аромат и цвят/
Изображение
Оставих я настрана да "дръпне" малко и почнах да си глася фидера. В 7:40 заметнах и седнах да си изпия сутрешното кафе и да си стопля малко ръцете че станаха на кокал :)
Изображение
Първата рибка дойде след около час - попец. После още един попец и после един такъв пич
Изображение
Чак към 11:30 почнаха да се обажда други речни същества. Почнахме с едно такова
Изображение
После още две-три същия калибър /горе-долу през 7-8 мин, аз и без това фидера повече от 10мин не го държа във водата/
Изображение
Някъде след 13:30 наредих 4-5 е те такива хубостника
Изображение
Имаше и 2 по-едри платички
Осезаемо рибата се активизира след обяд, но нямаше как да стоя тъй като имах работа.
Дистанция 35+m, дребна кука с 2-3 бели , на тънък 60-70см - тров повод.
Снимка на всички риби няма - откачах и обратно във водата /нито има кой да ги яде тия костеливци, нито кой да ги чисти :oops: :lol: /. Хората продължават да ме гледат странно като пускам рибките - все едно съм им изял закуската :lol:
И те така.....другия път пак, живот и здраве
Аватар
Carp901
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Carp901 »

Колеги ако имате някаква информация за риболова споделете моля интересува ме корабната и Мартен :wink:
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

И на двете места цепят разна, какво толкова има за споделяне :)
Как е колеги , цепите ли я?
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Цепят ама дърва.Големи.Дето един приятел вика - четири човека не могат да го ограбчат :lol: :lol: :lol:
Team Milo - feel the difference
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

РиПки има и си се ловят. Естествено стига да им хване човек цаката. Не става да сложиш 3-4 номер кука на капрон за повод и голямата пружина и да чакаш морунаж и платика. Разбирате какво имам в предвид ;) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”