Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Вчера на буните на Мартен от 07:00ч до 11:00 нито пипане на фидера след това се преместих на речна гара - много хора направи ми впечатление, че риби ловяха само хората, който са до лимана
Днес по късно пак ще пробвам

Днес по късно пак ще пробвам

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес зле работата. Водата продължава да качва и по повърхността носи всичко от клони през пвц бутилки и лайлонки до дамски приспобления за "оня период от месеца"
От 12 до към 17 бях под табелата на км 483. Времето перфектно, но от към риби тотална греда. Фидера се отчете с два от т.нар "пирговски ергена" а.к.а. бабаняци и едно попче. Ни навътре, ни на близо, ни встрани.
Снимки няма - нямаше какво да се снима.

От 12 до към 17 бях под табелата на км 483. Времето перфектно, но от към риби тотална греда. Фидера се отчете с два от т.нар "пирговски ергена" а.к.а. бабаняци и едно попче. Ни навътре, ни на близо, ни встрани.
Снимки няма - нямаше какво да се снима.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Събота и неделя бях под транспортна болница. Толкова народ имаше, ще кажеш че търлата са я преместили там...
Риба имаше доволно. Даваше през деня, колегите казаха, че сутрин рано и кълване е нямало. Привечер по тъмно също нямаше. И двата дни имах по десетина хубави платики (около 300-400гр), като събота имах и два прилични морунажа. 

Риба може да няма, но важното е да си на гьола
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Затова значи днес след обяд като минах от там все едно цирка беше в градаSpoks написа:Събота и неделя бях под транспортна болница. Толкова народ имаше, ще кажеш че търлата са я преместили там...Риба имаше доволно. Даваше през деня, колегите казаха, че сутрин рано и кълване е нямало. Привечер по тъмно също нямаше. И двата дни имах по десетина хубави платики (около 300-400гр), като събота имах и два прилични морунажа.

ха,ха, Този уикенд ,ще докажа ,че рибата къща нема ,ама ,,на дали,,

Що не дискотирате че ловите риба на КОНСКИЯ ......големи сте ....потайности....

Какво е КОНСКИЯ? 

-
- сериозен играч
Под Рига................Вчера постоях малко да погледам колегите,вадеха прилични морунажи и плаитчки.kutinchev написа:Какво е КОНСКИЯ?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кой лови и какво лови?ORadev написа:Що не дискотирате че ловите риба на КОНСКИЯ ......големи сте ....потайности....![]()
![]()

А иначе не обаждат, че да не им изловим рибата

Днес на ,,мястото,,гризнах дървото.Разбрах си грешката ама то минаха 4 часа.Докато бя х там колегите реализираха няколко добри платики до11 ч.,а аз
И СИ БИХ шута.Голям вятър ,чЕ и студ ,,чок мароз,,Другия път пак ,,само ,че подготвен и със уловистия монтаж.
А на ,,конския,, платика и морунаж 24 часа. 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Добър ден пак от мен 
Днес към 6:30 се изнизах като пръ*ня из гащи от нас и екипиран като ескимос на лов за бели мечки се отправих към Реката.
7 без малко бях стоварил багажа на брега......нивото пада и боклуци бол по брега

Първо метнах една дънна на бял цръв на дистанция "на майната си", т.е. колкото мога навътре - уж за мряна, ама другия път - до 15:00 /тогава сгънах/ само едно леко препипване. Както и да е....забърках си малко манджа - трохите на един хляб и половин пакет захранка за река /колкото за аромат и цвят/

Оставих я настрана да "дръпне" малко и почнах да си глася фидера. В 7:40 заметнах и седнах да си изпия сутрешното кафе и да си стопля малко ръцете че станаха на кокал

Първата рибка дойде след около час - попец. После още един попец и после един такъв пич

Чак към 11:30 почнаха да се обажда други речни същества. Почнахме с едно такова

После още две-три същия калибър /горе-долу през 7-8 мин, аз и без това фидера повече от 10мин не го държа във водата/

Някъде след 13:30 наредих 4-5 е те такива хубостника

Имаше и 2 по-едри платички
Осезаемо рибата се активизира след обяд, но нямаше как да стоя тъй като имах работа.
Дистанция 35+m, дребна кука с 2-3 бели , на тънък 60-70см - тров повод.
Снимка на всички риби няма - откачах и обратно във водата /нито има кой да ги яде тия костеливци, нито кой да ги чисти
/. Хората продължават да ме гледат странно като пускам рибките - все едно съм им изял закуската
И те така.....другия път пак, живот и здраве

Днес към 6:30 се изнизах като пръ*ня из гащи от нас и екипиран като ескимос на лов за бели мечки се отправих към Реката.
7 без малко бях стоварил багажа на брега......нивото пада и боклуци бол по брега
Първо метнах една дънна на бял цръв на дистанция "на майната си", т.е. колкото мога навътре - уж за мряна, ама другия път - до 15:00 /тогава сгънах/ само едно леко препипване. Както и да е....забърках си малко манджа - трохите на един хляб и половин пакет захранка за река /колкото за аромат и цвят/
Оставих я настрана да "дръпне" малко и почнах да си глася фидера. В 7:40 заметнах и седнах да си изпия сутрешното кафе и да си стопля малко ръцете че станаха на кокал

Първата рибка дойде след около час - попец. После още един попец и после един такъв пич
Чак към 11:30 почнаха да се обажда други речни същества. Почнахме с едно такова
После още две-три същия калибър /горе-долу през 7-8 мин, аз и без това фидера повече от 10мин не го държа във водата/
Някъде след 13:30 наредих 4-5 е те такива хубостника
Имаше и 2 по-едри платички
Осезаемо рибата се активизира след обяд, но нямаше как да стоя тъй като имах работа.
Дистанция 35+m, дребна кука с 2-3 бели , на тънък 60-70см - тров повод.
Снимка на всички риби няма - откачах и обратно във водата /нито има кой да ги яде тия костеливци, нито кой да ги чисти

И те така.....другия път пак, живот и здраве
Колеги ако имате някаква информация за риболова споделете моля интересува ме корабната и Мартен 

И на двете места цепят разна, какво толкова има за споделяне 
Как е колеги , цепите ли я?

Как е колеги , цепите ли я?
- kaminero65
- научил се да хвърля
Цепят ама дърва.Големи.Дето един приятел вика - четири човека не могат да го ограбчат

Team Milo - feel the difference
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
РиПки има и си се ловят. Естествено стига да им хване човек цаката. Не става да сложиш 3-4 номер кука на капрон за повод и голямата пружина и да чакаш морунаж и платика. Разбирате какво имам в предвид