Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Bigmarlin
- сериозен играч
Re: Вкусотии в чинии
Бе язе само за импресията ,инак ша го ползвам за зара́н

- Баш Щукар
- ще става разбирач
Мисля да правя втори опит със Табаското
Марлине, дай некви пропорции - колко пипер, колко вода, сол, оцет? А какво да му турна да се сгъсти малко? В буркана вчерашния първи опит седи като вода... боядисана в червено. Поне малко да го сгъстя втория опит, че да не попива у лебо веднага.
А инак зейето ти е бомба

Марлине, дай некви пропорции - колко пипер, колко вода, сол, оцет? А какво да му турна да се сгъсти малко? В буркана вчерашния първи опит седи като вода... боядисана в червено. Поне малко да го сгъстя втория опит, че да не попива у лебо веднага.

А инак зейето ти е бомба

- Bigmarlin
- сериозен играч
Още пипер може би,права го на око ,за оцета и солта опитвам с пръсче,после може да се добави още
Виж и тази http://recepti.gotvach.bg/r-5157-%D0%A1 ... 0%BA%D0%BE
,макар че аз която ползвам е хамериканска и там думите варене,захар и хрян ги нямаше
Но мисля,че и тази комбинация няма да е лоша Между горчица и табаско,нешо средно
То по принцип и оригинала седи леко редичък,но може да го редуциращ ,поизвариш или да добавиш още малко пипер или намачкани сурови чушлета ако има
Виж и тази http://recepti.gotvach.bg/r-5157-%D0%A1 ... 0%BA%D0%BE
,макар че аз която ползвам е хамериканска и там думите варене,захар и хрян ги нямаше
Но мисля,че и тази комбинация няма да е лоша Между горчица и табаско,нешо средно
То по принцип и оригинала седи леко редичък,но може да го редуциращ ,поизвариш или да добавиш още малко пипер или намачкани сурови чушлета ако има
- Баш Щукар
- ще става разбирач
После ще опитам... По-малко вода, 250 мл май са добре. Пипер ще сложа 2-3 с.л., оцет и сол на око. Ще го държа обаче по-дълго на котлона, хем да редуцира, хем да омекнат и да се разтворят във водата парченцата чушки от едросмляния пипер.
Ще пиша после резултата
Ако ми ареса, може и некоя снимка да направя. 
Ще пиша после резултата

- Bigmarlin
- сериозен играч
2 % то теглото на пюрето е солта,но тука иде реч за пюре от пресни чушки,значи от теглото на пипера с водата Хубаво е да е морска сол ,сега го видях
Абе, табаско, ако нема нещо на скаръта ,си е гола вода с.. леб
Абе, табаско, ако нема нещо на скаръта ,си е гола вода с.. леб

Като му кажеш "табаско" мноого по-вкусно и по европейски звучи!
Не е като простотИята селандурска "Клъцани Юти чушлета със оцет и зайтинь",
значи може да е седно и също, ма нали, така, да се поевропейчим...
И да ви кажа: -Само Я у наше село викам АЗ!
Ааа, Я със сос "Табаско" съм израснал, бе!"
Да не съм чул повече за думата "Ютеница"!

Не е като простотИята селандурска "Клъцани Юти чушлета със оцет и зайтинь",
значи може да е седно и също, ма нали, така, да се поевропейчим...
И да ви кажа: -Само Я у наше село викам АЗ!
Ааа, Я със сос "Табаско" съм израснал, бе!"

- Bigmarlin
- сериозен играч
Е ,аре ся,няма да си мерим сосовете

Зеуетата веке ги измерихме

Фо да направа,досеги не бях чувал за ферментирал български лют сос,къ да го нарека ,като не е лютеница
Ба неговия дом 67 000 гладника доближава темата

Зеуетата веке ги измерихме

Фо да направа,досеги не бях чувал за ферментирал български лют сос,къ да го нарека ,като не е лютеница

Ба неговия дом 67 000 гладника доближава темата

- Bigmarlin
- сериозен играч
Снощи пак паднах в неравната борба с бидоня и спанака с ориз
Примъкнах 80 л водъ на тавана
Бях взел от Билата пилешки бонфиленца и мислех да ги панирам с яйце и галета Обаче се оказа ,че свършила галетата да го ева
Реших да импровизирам,накълцах среда от няколко филии хляб Домързя ма да сглабям робота ,но е по добре да се смелят с него Бон филенцата ги мариновах за кратко с малко чесън,сол,магданоз и черен пипер,малко кимион на зрънца В разбитите яйца сол и черен пипер
Топване в брашно,яйце и хлебните трохи,много филии заминаха
и цоп в врялото олио

Направо станаха оникални
,отвън много хрупкави а отвътре направо се топят

Монго едри ми бяха трохите,с по ситно смлени щяха да имат по завършен вид
Навремето ,като млад счетоводител, в Птицекланица Плевен,водех себестойността на готовата продукция,магазините,ресторанта Тогава с пилешките истории бях в час Имаше над 100 пилешки артикули
Та ето една рецепта за мариновано пилешко филе Кайлъка Филето се нарязва на порции,не се начуква Прави се марината - солен разтвор,малко счукан чесън и щипка захар,колкото да покрие филето Престой 12 часа в маринатата Изцежда се хубаво на цедка След това се подправя по избор,аз слагам малко черен пипер само и на барбекюто
Желателно е да се пече на решетка,щото иначе може остатъка от марината в него да го направи варено вместо печено

Бях взел от Билата пилешки бонфиленца и мислех да ги панирам с яйце и галета Обаче се оказа ,че свършила галетата да го ева

Реших да импровизирам,накълцах среда от няколко филии хляб Домързя ма да сглабям робота ,но е по добре да се смелят с него Бон филенцата ги мариновах за кратко с малко чесън,сол,магданоз и черен пипер,малко кимион на зрънца В разбитите яйца сол и черен пипер
Топване в брашно,яйце и хлебните трохи,много филии заминаха

Направо станаха оникални

Монго едри ми бяха трохите,с по ситно смлени щяха да имат по завършен вид
Навремето ,като млад счетоводител, в Птицекланица Плевен,водех себестойността на готовата продукция,магазините,ресторанта Тогава с пилешките истории бях в час Имаше над 100 пилешки артикули
Та ето една рецепта за мариновано пилешко филе Кайлъка Филето се нарязва на порции,не се начуква Прави се марината - солен разтвор,малко счукан чесън и щипка захар,колкото да покрие филето Престой 12 часа в маринатата Изцежда се хубаво на цедка След това се подправя по избор,аз слагам малко черен пипер само и на барбекюто
Желателно е да се пече на решетка,щото иначе може остатъка от марината в него да го направи варено вместо печено
-
- фен клуб-скобар
Да зема и аз да кажа една рецепта за панирани хапчици..пилешки 
Месцето се нарязва на парчта с големина по избор, е да не бъдат по половин кило парчето де..
, или като бобени зрънца хаха, в тенджерка слагам месото, подправя се с черен пипер,мащерка,скълцан чесан, соево сосче и се обърква добре всяко парченце да се покрие с подправките, после се долива с бира да се покрие месото и така 24ч да престои, панировката по избор, може с галета,трохи както искате..

Месцето се нарязва на парчта с големина по избор, е да не бъдат по половин кило парчето де..

- Bigmarlin
- сериозен играч
А нещо за преглъщане

-
- фен клуб-скобар
Е па пак бира..нали тя е основната съставка, ползва се в маринатата и след това

- Баш Щукар
- ще става разбирач
Пробвах соса, дето правих в сряда. Екстра е
Пилешката супа я хапнах за 5 минути
Утре проба със скарата

Утре проба със скарата

- hshopov
- разбира нещата
Аз пък пекнах пъстървата , както ми каза! Стана мозък,брат!Баш Щукар написа:Пробвах соса, дето правих в сряда. Екстра еПилешката супа я хапнах за 5 минути
![]()
Утре проба със скарата

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Радвам се
Тия дни ще ходя да си наловя пъстърва и ще паля скарата и аз 

- Красимир Атанасов
- учете се от него