Вкусотии в чинии

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2251
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bigmarlin »

Бе язе само за импресията ,инак ша го ползвам за зара́н :mrgreen: :lol:
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 505
Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Баш Щукар »

Мисля да правя втори опит със Табаското :mrgreen:

Марлине, дай некви пропорции - колко пипер, колко вода, сол, оцет? А какво да му турна да се сгъсти малко? В буркана вчерашния първи опит седи като вода... боядисана в червено. Поне малко да го сгъстя втория опит, че да не попива у лебо веднага. :D

А инак зейето ти е бомба :drinkers:
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2251
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bigmarlin »

Още пипер може би,права го на око ,за оцета и солта опитвам с пръсче,после може да се добави още
Виж и тази http://recepti.gotvach.bg/r-5157-%D0%A1 ... 0%BA%D0%BE
,макар че аз която ползвам е хамериканска и там думите варене,захар и хрян ги нямаше

Но мисля,че и тази комбинация няма да е лоша Между горчица и табаско,нешо средно

То по принцип и оригинала седи леко редичък,но може да го редуциращ ,поизвариш или да добавиш още малко пипер или намачкани сурови чушлета ако има
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 505
Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Баш Щукар »

После ще опитам... По-малко вода, 250 мл май са добре. Пипер ще сложа 2-3 с.л., оцет и сол на око. Ще го държа обаче по-дълго на котлона, хем да редуцира, хем да омекнат и да се разтворят във водата парченцата чушки от едросмляния пипер.

Ще пиша после резултата :D Ако ми ареса, може и некоя снимка да направя. :)
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2251
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bigmarlin »

2 % то теглото на пюрето е солта,но тука иде реч за пюре от пресни чушки,значи от теглото на пипера с водата Хубаво е да е морска сол ,сега го видях

Абе, табаско, ако нема нещо на скаръта ,си е гола вода с.. леб :mrgreen:
Аватар
Bibooo
новобранец
новобранец
Мнения: 58
Регистриран на: Сря Юни 03, 2015 9:15 am
Местоположение: Враца

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bibooo »

Като му кажеш "табаско" мноого по-вкусно и по европейски звучи!

Не е като простотИята селандурска "Клъцани Юти чушлета със оцет и зайтинь",

значи може да е седно и също, ма нали, така, да се поевропейчим...

И да ви кажа: -Само Я у наше село викам АЗ!

Ааа, Я със сос "Табаско" съм израснал, бе!" :D Да не съм чул повече за думата "Ютеница"! :finga: :drinkers: :drinkers:
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2251
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bigmarlin »

Е ,аре ся,няма да си мерим сосовете :lol: :drinkers:

Зеуетата веке ги измерихме :mrgreen: :lol: :lol:

Фо да направа,досеги не бях чувал за ферментирал български лют сос,къ да го нарека ,като не е лютеница :smt102

Ба неговия дом 67 000 гладника доближава темата :D
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2251
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bigmarlin »

Снощи пак паднах в неравната борба с бидоня и спанака с ориз :D Примъкнах 80 л водъ на тавана :mrgreen:

Бях взел от Билата пилешки бонфиленца и мислех да ги панирам с яйце и галета Обаче се оказа ,че свършила галетата да го ева :shock:

Реших да импровизирам,накълцах среда от няколко филии хляб Домързя ма да сглабям робота ,но е по добре да се смелят с него Бон филенцата ги мариновах за кратко с малко чесън,сол,магданоз и черен пипер,малко кимион на зрънца В разбитите яйца сол и черен пипер
Топване в брашно,яйце и хлебните трохи,много филии заминаха :smt017 и цоп в врялото олио
Изображение

Направо станаха оникални :shock: ,отвън много хрупкави а отвътре направо се топят
Изображение

Монго едри ми бяха трохите,с по ситно смлени щяха да имат по завършен вид

Навремето ,като млад счетоводител, в Птицекланица Плевен,водех себестойността на готовата продукция,магазините,ресторанта Тогава с пилешките истории бях в час Имаше над 100 пилешки артикули

Та ето една рецепта за мариновано пилешко филе Кайлъка Филето се нарязва на порции,не се начуква Прави се марината - солен разтвор,малко счукан чесън и щипка захар,колкото да покрие филето Престой 12 часа в маринатата Изцежда се хубаво на цедка След това се подправя по избор,аз слагам малко черен пипер само и на барбекюто
Желателно е да се пече на решетка,щото иначе може остатъка от марината в него да го направи варено вместо печено
N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от N.Dimitrov »

Да зема и аз да кажа една рецепта за панирани хапчици..пилешки :D

Месцето се нарязва на парчта с големина по избор, е да не бъдат по половин кило парчето де.. :D, или като бобени зрънца хаха, в тенджерка слагам месото, подправя се с черен пипер,мащерка,скълцан чесан, соево сосче и се обърква добре всяко парченце да се покрие с подправките, после се долива с бира да се покрие месото и така 24ч да престои, панировката по избор, може с галета,трохи както искате..
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2251
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Bigmarlin »

А нещо за преглъщане :D :drinkers:
N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от N.Dimitrov »

Е па пак бира..нали тя е основната съставка, ползва се в маринатата и след това :drinkers: :drinkers:
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 505
Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Баш Щукар »

Пробвах соса, дето правих в сряда. Екстра е :) Пилешката супа я хапнах за 5 минути :D
Утре проба със скарата :drinkers:
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1130
Регистриран на: Нед Дек 22, 2013 6:57 pm
Местоположение: гр. Пещера

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от hshopov »

Баш Щукар написа:Пробвах соса, дето правих в сряда. Екстра е :) Пилешката супа я хапнах за 5 минути :D
Утре проба със скарата :drinkers:
Аз пък пекнах пъстървата , както ми каза! Стана мозък,брат! :drinkers:
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 505
Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Баш Щукар »

Радвам се :) Тия дни ще ходя да си наловя пъстърва и ще паля скарата и аз :D
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Ко да прайш,съдба?

Изображение
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”