Мандула?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мандула?

Мнение от vantonov »

Привет! Някой от колегите ползва ли, т.е направил ли си е такова руско чудо? Гледам, че братушките здраво морят сулките и щуките с такива дрънкулки, а мисля че с по-малки може и костура да го изкуши...мислите ли, че ще са ефективни и по нашите географски ширини? Аз тия дни ще се опитам да сглобя една, ще споделя резултата и като я изпитам по гьоловете ще докладвам :D :fishing8: :drinkers:
Прикачени файлове
изтеглен файл (2).jpg
изтеглен файл (2).jpg (10.68 KiB) Преглеждано 2717 пъти
изтеглен файл (1).jpg
изтеглен файл (1).jpg (6.46 KiB) Преглеждано 2717 пъти
изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (6.2 KiB) Преглеждано 2717 пъти
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мандула?

Мнение от gergi762 »

Мисля,че няма нужда да се затормозяваш с подобни дрънкулки,силикона и обикновените поролонки вършат отлична работа.От друга страна пък кефа,да уловиш риба на собствено направена примамка е по-голям,тъй че щом ти се занимава си направи,но не очаквай чудеса.
Остави само стъпки
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Тия шаиби ги режат с зьмба от корк или гума като тая на джапанките.Тежеста като падне на дьното корка е лек и се дига нат дьното.По тоя начин имитира рибка каде се храни по дьното и дига мьтилка.С две думи силиконите са копирани от мандулата и са усьвьршенствани.Но винаги обикновенните неща работят по добре.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Туй нещо май работи...Днес и на мен ми изкочи една руска снимка по темата...
Изображение

....за Русия де...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Моето мнение, че всичко, което се движи може да бъде обект на атака от страна на щуката. За бялата и костура се иска малко повече майсторлък, но и те са стръвни хищници... Така, че щом щука и бяла се ловят и на парче алуминиева тръбичка с тройка накрая, защо не и на парчета джапанка с чибурашка и тройка. Както каза колегата по-горе - кефа ще дойде от слуката на самоделната примамка, ако решиш да си я направиш и настояваш на нея. А и идва времето на джига... :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Да, ама има и нещо друго- нашите риби си живеят в други географски ширини и явно не са толкоз настървени или гладни както руските такива, да не споменавам че са и доста редки с оглед на изтърмъчените ни от мрежари водоеми...
За мен, това са неефикасни примамки за нашите водоеми, визирам мандулата или т.н. поролонова рибка.
Хора, ловете си на силикон и не си създавайте излишни терзания.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”