Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Така както го показваш и ако държи риби,а то държи само като го гледам от снимката може и да му видят сметката изедниците на Вождаmrenka написа:Днес за първи път от седмица цвета на реката около Блг ми хареса, а времето беше разкош![]()
Това ми е любимото място в района - между Железница и Симитли, да ми е живо и здраво още дълги, дълги години.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- калин кацаров
- сериозен играч
Гледам е и с големи камъни и дълбоко, държи явно тупалки
бих разпънал там щеката 

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Здрасти на всички!!! Отдавна не бях ходил за риба и в неделя реших да се спусна до Невестино. Реката бе с добро ниво, но цвета и бе отврат-един такъв сиво зелен и носеше някакви парченца. Боклуци ли са не знам, но ми оцветиха влакното. Всички бяха капо до като отидох това бе 15.30ч. и видях да се извадят 3 риби /скобари/ и това беше всичко. Колегите бяха 15-на, но скобара ни се подиграваше и така си останах едно голямо КАПО. Та колегите не хвърляха ли подхранки, хляб , смяна на стръв но не и не. Това от неделята и от мен. Надам се да имам тая възможност и тази събота или неделя пак да отскоча, дори да съм КАПО.
Моят съвет е да се спуснеш поне до Мурсалево, на север от него този месец се капотирах доволно и безотказно. Защо така, не знам, но водата ми се вижда прекалено бистра. Миналата година в Невестино чак през декември започнах да хващам повече от 2 дневно, от тераската на помпената. И то добре, че времето беше сравнително топло, иначе нямаше кой да гони скобаля.fishingman написа:Здрасти на всички!!! Отдавна не бях ходил за риба и в неделя реших да се спусна до Невестино. Реката бе с добро ниво, но цвета и бе отврат-един такъв сиво зелен и носеше някакви парченца. Боклуци ли са не знам, но ми оцветиха влакното. Всички бяха капо до като отидох това бе 15.30ч. и видях да се извадят 3 риби /скобари/ и това беше всичко. Колегите бяха 15-на, но скобара ни се подиграваше и така си останах едно голямо КАПО. Та колегите не хвърляха ли подхранки, хляб , смяна на стръв но не и не. Това от неделята и от мен. Надам се да имам тая възможност и тази събота или неделя пак да отскоча, дори да съм КАПО.
Хора, нещо странично, някой познава ли тия благоевградски симпатяги?
https://www.youtube.com/watch?v=1DjxMDtSJT4" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия са кюстендилци. Марто ги познава и аз съм си говорил със сина.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Лятото на Бело поле веднъж лових до тях - баща и син. Говорих и с двамата. Свестни хора и добри риболовци ми се видяха. Ловяха на щеки. Момчето от клипа ми каза, че има и регистрация тук във форума, но не съм го виждал скоро да пише. Да, от Кюстендил са.mrenka написа:Моят съвет е да се спуснеш поне до Мурсалево, на север от него този месец се капотирах доволно и безотказно. Защо така, не знам, но водата ми се вижда прекалено бистра. Миналата година в Невестино чак през декември започнах да хващам повече от 2 дневно, от тераската на помпената. И то добре, че времето беше сравнително топло, иначе нямаше кой да гони скобаля.fishingman написа:Здрасти на всички!!! Отдавна не бях ходил за риба и в неделя реших да се спусна до Невестино. Реката бе с добро ниво, но цвета и бе отврат-един такъв сиво зелен и носеше някакви парченца. Боклуци ли са не знам, но ми оцветиха влакното. Всички бяха капо до като отидох това бе 15.30ч. и видях да се извадят 3 риби /скобари/ и това беше всичко. Колегите бяха 15-на, но скобара ни се подиграваше и така си останах едно голямо КАПО. Та колегите не хвърляха ли подхранки, хляб , смяна на стръв но не и не. Това от неделята и от мен. Надам се да имам тая възможност и тази събота или неделя пак да отскоча, дори да съм КАПО.
Хора, нещо странично, някой познава ли тия благоевградски симпатяги?
https://www.youtube.com/watch?v=1DjxMDtSJT4" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
Познавам ги! Младокът ми е адаш!Като цяло ловят на щека и тази година на Б поле ,бяха пуснали корени и ги ловиха добре.Засичахме се поне 3 пъти!Бяха обвинени в месарство и проведох разговор с Марти преди време:) Защо бе Мренка засече ли ги?Имат регистрация тук,а малкия пишеше преди. Много пъти съм му давал насоки относно риболова на скобар!topsoft написа:Тия са кюстендилци. Марто ги познава и аз съм си говорил със сина.
Последно промяна от DJONI RINGO на Чет Ное 19, 2015 1:08 pm, променено общо 2 пъти.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

topsoft написа:Тия са кюстендилци. Марто ги познава и аз съм си говорил със сина.
Иво помниш ли кога идвахте с Наско на яз. Искър,
Е на 50 метра от вас,бяха тия кюстендилци и една жена с тях.Но дойдоха 3 дена след вас.
Дойдоха с 2 платформи,за платика но ловиха само дребни,и каракуди до педя.
Лично аз ги настаних.
Според мене са същите хора-ебати що Багаж пренесоха а бяха за една нощ.
Ето ви по една снимка за спомен от мене.
Бях 10 дена горе-мина доста народ,познати непознати-но с оборудване много малко идват като вас.
Последно промяна от lusienn на Чет Ное 19, 2015 5:28 pm, променено общо 1 път.

Риболовци.
- prodigy666
- разбира нещата
Само кат чуеш "че ги пищим" е ясно тва си е кн диалекта
Марто искам го Чо.В. под мосто на задна 

- Jumpi
- фен клуб-скобар
Всички носят риба (да кажем 97%) ... като са сами и ги набарат си ги взимат като са групичка от рибари ги пускат ... снимки, клипове а-у.
п.п Мренка, от тая тераса можеш и цяла година да не хванеш скобар.

-
- фен клуб-скобар
Извинявай,но си в грешка!!!!!Мога да ти покажа едно 15 души от този форум,включително мен в чийто дома риба не влиза! За мен лично е обидно да взема риба ! Така,че ,,ВСИЧКИ,, е доста грешно!!!!!!Jumpi написа:Всички носят риба (да кажем 97%) ... като са сами и ги набарат си ги взимат като са групичка от рибари ги пускат ... снимки, клипове а-у.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Е аз съм на 45 години.
Риба ям-но не от Струма.
Риба ям-но не от Струма.

Риболовци.
Познавам поне 10 човека, които не са прибрали нито един скобар тази година, така че не сме изключение. А дори и това, че много хората вече се съобразяват и пускат когато не са сами е голям пробив.
Последната риба която съм взел от Струма е към 2 кг мренки през лятото на 2014. Половината я изпържих, хапнах и изхвърлих, другата половина стоя във фризера и накрая я дадох за котките на приятел
Последната риба която съм взел от Струма е към 2 кг мренки през лятото на 2014. Половината я изпържих, хапнах и изхвърлих, другата половина стоя във фризера и накрая я дадох за котките на приятел
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Подкрепям Джони напълно. Риболова е удоволствие, а не прехрана... поне за мен и шепа други хора, надявам се. Аз вече даже живарник не нося, до скоро го правех с цел да направя обща снимка, ама и това отмина. Пък кой както са го възпитали или както сам се е превъзпитал в последствие, защото като малък на село чувах максимата "щом са а фанало, добро е" , но с гледане на филми и четене по форумите, пък и малко ходене в по-цивилизовани страни се превъзпитах и мога да кажа, че пускането е почти толкова удовлетворяващо, колкото и самото хващане 

Skellington написа:Подкрепям Джони напълно. Риболова е удоволствие, а не прехрана... поне за мен и шепа други хора, надявам се. Аз вече даже живарник не нося, до скоро го правех с цел да направя обща снимка, ама и това отмина. Пък кой както са го възпитали или както сам се е превъзпитал в последствие, защото като малък на село чувах максимата "щом са а фанало, добро е" , но с гледане на филми и четене по форумите, пък и малко ходене в по-цивилизовани страни се превъзпитах и мога да кажа, че пускането е почти толкова удовлетворяващо, колкото и самото хващане
На моя приятел,от децките години му направиха акт-500 лв,затова че държи повече от 3 скобара в живарника.
Той им разправя-държа ги за снимка на дневния улов-въобще не ги вълнува горските-на кой ще се похвалиш,и акта си му седи.

Риболовци.