Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

mrenka написа:Днес за първи път от седмица цвета на реката около Блг ми хареса, а времето беше разкош 8)
Това ми е любимото място в района - между Железница и Симитли, да ми е живо и здраво още дълги, дълги години.

Изображение
Така както го показваш и ако държи риби,а то държи само като го гледам от снимката може и да му видят сметката изедниците на Вожда :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Гледам е и с големи камъни и дълбоко, държи явно тупалки :) бих разпънал там щеката :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Здрасти на всички!!! Отдавна не бях ходил за риба и в неделя реших да се спусна до Невестино. Реката бе с добро ниво, но цвета и бе отврат-един такъв сиво зелен и носеше някакви парченца. Боклуци ли са не знам, но ми оцветиха влакното. Всички бяха капо до като отидох това бе 15.30ч. и видях да се извадят 3 риби /скобари/ и това беше всичко. Колегите бяха 15-на, но скобара ни се подиграваше и така си останах едно голямо КАПО. Та колегите не хвърляха ли подхранки, хляб , смяна на стръв но не и не. Това от неделята и от мен. Надам се да имам тая възможност и тази събота или неделя пак да отскоча, дори да съм КАПО.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

fishingman написа:Здрасти на всички!!! Отдавна не бях ходил за риба и в неделя реших да се спусна до Невестино. Реката бе с добро ниво, но цвета и бе отврат-един такъв сиво зелен и носеше някакви парченца. Боклуци ли са не знам, но ми оцветиха влакното. Всички бяха капо до като отидох това бе 15.30ч. и видях да се извадят 3 риби /скобари/ и това беше всичко. Колегите бяха 15-на, но скобара ни се подиграваше и така си останах едно голямо КАПО. Та колегите не хвърляха ли подхранки, хляб , смяна на стръв но не и не. Това от неделята и от мен. Надам се да имам тая възможност и тази събота или неделя пак да отскоча, дори да съм КАПО.
Моят съвет е да се спуснеш поне до Мурсалево, на север от него този месец се капотирах доволно и безотказно. Защо така, не знам, но водата ми се вижда прекалено бистра. Миналата година в Невестино чак през декември започнах да хващам повече от 2 дневно, от тераската на помпената. И то добре, че времето беше сравнително топло, иначе нямаше кой да гони скобаля.
Хора, нещо странично, някой познава ли тия благоевградски симпатяги?
https://www.youtube.com/watch?v=1DjxMDtSJT4" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Тия са кюстендилци. Марто ги познава и аз съм си говорил със сина.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

mrenka написа:
fishingman написа:Здрасти на всички!!! Отдавна не бях ходил за риба и в неделя реших да се спусна до Невестино. Реката бе с добро ниво, но цвета и бе отврат-един такъв сиво зелен и носеше някакви парченца. Боклуци ли са не знам, но ми оцветиха влакното. Всички бяха капо до като отидох това бе 15.30ч. и видях да се извадят 3 риби /скобари/ и това беше всичко. Колегите бяха 15-на, но скобара ни се подиграваше и така си останах едно голямо КАПО. Та колегите не хвърляха ли подхранки, хляб , смяна на стръв но не и не. Това от неделята и от мен. Надам се да имам тая възможност и тази събота или неделя пак да отскоча, дори да съм КАПО.
Моят съвет е да се спуснеш поне до Мурсалево, на север от него този месец се капотирах доволно и безотказно. Защо така, не знам, но водата ми се вижда прекалено бистра. Миналата година в Невестино чак през декември започнах да хващам повече от 2 дневно, от тераската на помпената. И то добре, че времето беше сравнително топло, иначе нямаше кой да гони скобаля.
Хора, нещо странично, някой познава ли тия благоевградски симпатяги?
https://www.youtube.com/watch?v=1DjxMDtSJT4" onclick="window.open(this.href);return false;
Лятото на Бело поле веднъж лових до тях - баща и син. Говорих и с двамата. Свестни хора и добри риболовци ми се видяха. Ловяха на щеки. Момчето от клипа ми каза, че има и регистрация тук във форума, но не съм го виждал скоро да пише. Да, от Кюстендил са.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:Тия са кюстендилци. Марто ги познава и аз съм си говорил със сина.
Познавам ги! Младокът ми е адаш!Като цяло ловят на щека и тази година на Б поле ,бяха пуснали корени и ги ловиха добре.Засичахме се поне 3 пъти!Бяха обвинени в месарство и проведох разговор с Марти преди време:) Защо бе Мренка засече ли ги?Имат регистрация тук,а малкия пишеше преди. Много пъти съм му давал насоки относно риболова на скобар!
Последно промяна от DJONI RINGO на Чет Ное 19, 2015 1:08 pm, променено общо 2 пъти.

lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

topsoft написа:Тия са кюстендилци. Марто ги познава и аз съм си говорил със сина.

Иво помниш ли кога идвахте с Наско на яз. Искър,

Е на 50 метра от вас,бяха тия кюстендилци и една жена с тях.Но дойдоха 3 дена след вас.

Дойдоха с 2 платформи,за платика но ловиха само дребни,и каракуди до педя.
Лично аз ги настаних.

Според мене са същите хора-ебати що Багаж пренесоха а бяха за една нощ.

Ето ви по една снимка за спомен от мене.
15-25-07-15 181.JPG
15-25-07-15 181.JPG (1.36 MiB) Преглеждано 1025 пъти

15-25-07-15 352.JPG
15-25-07-15 352.JPG (1.62 MiB) Преглеждано 1025 пъти

15-25-07-15 353.JPG
15-25-07-15 353.JPG (1.01 MiB) Преглеждано 1025 пъти

Бях 10 дена горе-мина доста народ,познати непознати-но с оборудване много малко идват като вас.
Последно промяна от lusienn на Чет Ное 19, 2015 5:28 pm, променено общо 1 път.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Само кат чуеш "че ги пищим" е ясно тва си е кн диалекта :D Марто искам го Чо.В. под мосто на задна :fishing11:
Аватар
Jumpi
фен клуб-скобар

Мнение от Jumpi »

Всички носят риба (да кажем 97%) ... като са сами и ги набарат си ги взимат като са групичка от рибари ги пускат ... снимки, клипове а-у.
п.п Мренка, от тая тераса можеш и цяла година да не хванеш скобар.
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Jumpi написа:Всички носят риба (да кажем 97%) ... като са сами и ги набарат си ги взимат като са групичка от рибари ги пускат ... снимки, клипове а-у.
п.п Мренка, от тая тераса можеш и цяла година да не хванеш скобар.
Извинявай,но си в грешка!!!!!Мога да ти покажа едно 15 души от този форум,включително мен в чийто дома риба не влиза! За мен лично е обидно да взема риба ! Така,че ,,ВСИЧКИ,, е доста грешно!!!!!!

lusienn

Мнение от lusienn »

Е аз съм на 45 години.

Риба ям-но не от Струма.

Риболовци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Познавам поне 10 човека, които не са прибрали нито един скобар тази година, така че не сме изключение. А дори и това, че много хората вече се съобразяват и пускат когато не са сами е голям пробив.
Последната риба която съм взел от Струма е към 2 кг мренки през лятото на 2014. Половината я изпържих, хапнах и изхвърлих, другата половина стоя във фризера и накрая я дадох за котките на приятел
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

Подкрепям Джони напълно. Риболова е удоволствие, а не прехрана... поне за мен и шепа други хора, надявам се. Аз вече даже живарник не нося, до скоро го правех с цел да направя обща снимка, ама и това отмина. Пък кой както са го възпитали или както сам се е превъзпитал в последствие, защото като малък на село чувах максимата "щом са а фанало, добро е" , но с гледане на филми и четене по форумите, пък и малко ходене в по-цивилизовани страни се превъзпитах и мога да кажа, че пускането е почти толкова удовлетворяващо, колкото и самото хващане :)
lusienn

Мнение от lusienn »

Skellington написа:Подкрепям Джони напълно. Риболова е удоволствие, а не прехрана... поне за мен и шепа други хора, надявам се. Аз вече даже живарник не нося, до скоро го правех с цел да направя обща снимка, ама и това отмина. Пък кой както са го възпитали или както сам се е превъзпитал в последствие, защото като малък на село чувах максимата "щом са а фанало, добро е" , но с гледане на филми и четене по форумите, пък и малко ходене в по-цивилизовани страни се превъзпитах и мога да кажа, че пускането е почти толкова удовлетворяващо, колкото и самото хващане :)

На моя приятел,от децките години му направиха акт-500 лв,затова че държи повече от 3 скобара в живарника.

Той им разправя-държа ги за снимка на дневния улов-въобще не ги вълнува горските-на кой ще се похвалиш,и акта си му седи.

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”