Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com
Форум
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
А ла "Чурулик".
Модератор: emo vasilev
-
elektronchika
- научил се да хвърля

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, време беше!!!!!!!!!!
Браво Ванка!!!!!!!!!!!!!
Неам думи , макар че съм запознат с метода ти!!!!!!!!
Скоро и аз ще пусна една тема за мързелива изработка. Е ти ги знаеш мойте де. На всетлинни години си пред мене
Браво Ванка!!!!!!!!!!!!!
Неам думи , макар че съм запознат с метода ти!!!!!!!!
Скоро и аз ще пусна една тема за мързелива изработка. Е ти ги знаеш мойте де. На всетлинни години си пред мене
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- чуруликпенчо
- сериозен играч

В началото използвах едно немско лепило специално за дураформ /подобно на каноколит/ , но сега се убедих , че и каноконлита върши чудесна работа и използвам такъв на фирмата "Бизон".п.п. какво е лепилото за дура.......
че пробвах да лепя но не ми се получиха нещата
По-скоро е от рода на пластмасите,но стои малко по-поресто. Има няколко вида дураформ.Всичко зависи от това, дали е израелско производство или немско. Имат разлика в плътността и теглото. Като цяло ,всички вършат работа,но в обработването има разлика.Материяла е подобен на фибран или бъркам?
Оловото го определям "на око". След толкова направени воблери вече се лъжа трудно за количеството.Корекциите са в наклона на лопатката и на куката за захващане на вирбела.Случвало се е да променям и формата,т.е. да отнема от едната или другата страна ако воблера има тенденция да се завърта леко на едната страна.Само да попитам как определяш количеството тежест за определена плавучест на различните поголемина воблери и също така как да разбираме правя нужните корекции.Имам пред вид ,че се променя вероятно големината на лопатката ,неината форма или ъгал. Embarassed
Няма начин да се върти,пък и тя не е толкова голяма. Просто така изглежда на снимката.с тази лопата отпред няма ли да се върти?
Оловото се използва за утежнение на воблера.Поставя се в долния отвор.а да питам оловото за облицовка от вътрешната страна на воблера ли го изролзваш или глешно съм разбрал Very Happy
Аз отговорих на тези въпроси по-горе,но ако има и други ,няма проблеми ,ще споделя опита си.дали е уместно да се присъединя към въпросите на колегите по-горе (за лепилата и за корекциите при пробите)
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Дураформът се продава в специализираните магазини за рекламни материали. Там продават и страхотни лепила.Във В.Търново не зная къде има такъв магазин.Може да си вземеш изрезки от някое рекламно ателие.Аз така правя.Те и без това ги изхвърлят.Има най-различни дебелини ,така че сам ще си прецениш какво ще ти е полезно. Успех!
- чуруликпенчо
- сериозен играч

-
elektronchika
- научил се да хвърля

- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Re:
Колеги,спретнах една тракалка и аз,щото нямам кво да прая,гадна зима!
Ще пусна снимки,когато завърша воблера и ще пусна снимките да дадете мнение.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Джамбазов
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Re: А ла "Чурулик".
Ае да го *** и в дураформа! Никъде немога да си намеря! Обиколих 6 рекламни агенции и никой няма! Сега казах и на един приятел , който има фирма за недвижими имоти и има връзки с други такива фирми в България, дано да намери!

-
elektronchika
- научил се да хвърля

Пазарното му има е разпенен PVC на листи 
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Айде,ето го първия ми воблер от дураформ,направен по гениалната система,наречена А ла "Чурулик"!

Въпреки,че има доста неща,дето могат да се доизкусурят,съм много доволен.Кофти е оцветен,поради липсата на материали,но скоро този проблем ще бъде решен и за напред няма да съществува.Воблера е с дължина 65мм,тежи 7грама,плаващ,трака здраво..Остава да се провери играта му,но съм убеден,че няма да е лоша.Ще пробвам за лефер,за щука и за распер,пък може и за бяла риба,стига да имам възможност.Мисля да пробвам да направя някаква малка тракалка за кефал,ако успея,ще постна.

Въпреки,че има доста неща,дето могат да се доизкусурят,съм много доволен.Кофти е оцветен,поради липсата на материали,но скоро този проблем ще бъде решен и за напред няма да съществува.Воблера е с дължина 65мм,тежи 7грама,плаващ,трака здраво..Остава да се провери играта му,но съм убеден,че няма да е лоша.Ще пробвам за лефер,за щука и за распер,пък може и за бяла риба,стига да имам възможност.Мисля да пробвам да направя някаква малка тракалка за кефал,ако успея,ще постна.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Браво!Много добро начало. Карай все така и скоро ще си ме задминал.