Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Красимир Атанасов »

Ачо ♣ написа:
GODzillata написа:Има смайсъл само ако отлежава в бъчве, а не в шише!
:smt023 Абсолютно!!! И то не какво да е бъчве! :wink:
:drinkers:
Значи както съм я налял преди 7 години,си е все същата :?:
Ни по-добра,ни по-лоша :cry:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Красимир Атанасов написа:........Ни по-добра,ни по-лоша ..........
В никакъв случай не е по-лоша!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

G.Petkov написа:...за ледения риболов в Норвегия ?
Пропуснал съм го между многото цитати,за което се извинявам.

До Лилехамер снегът беше само по-високите части,долу всичко изглеждаше ранна пролет.
Докато не преминах един тунел и се оказах в окото на бурята.
Все още лежът на кълката от олимпиадата.
На табелите пише името на градът,и под него олимпийски игри 1994.

Тази снимка е навлизане в Лилехамер.

Изображение

Влизам в тунел след олимпийското градче,и на излизане........
И така 300 км.

Изображение

Нито един фиорд не беше замръзнал,ако изобщо замръзват,нямам представа.
Но видях много садки,за сьомга предполагам в близост до бреговете.
Но дори и да замръзват,съмнявам се да стават за подледен понеже са доста дълбоки,но може и да греша.

Езерата който видях и изглеждаха здраво замръзнали бяха абсолютно пусти.

Реките здраво препускаха между камъните.
Всеки камък се беше превърнал в огромен леден къс,а водата беше с небесносин цвят,много красива и страшна в същото време.

Но риболова има много як.
Ако трябва да дам оценка между Швеция и Норвегия,то тя би била 10 към едно в полза на норгетата.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Добра вечер съфорумци.
Днес бях много доволно изненадан от поръчка направена по нета през оня "черен петък" в моловете. :D
Едно гащеризонче за зимен риболов днес ми пристигна на цена от 96 лв. при реална- вижте етикетчето.

Изображение

Малко изглеждам като човечето от рекламата на Мишлен, щото ръкавите и крачолите са ми малко длъчки за то размер ХХL въпреки че съм висок 1,92 м., ама доволно, многото матриял лесно се намаля, докато малкото такъв трудно се увеличава :lol:

Изображение

Баси, кВо селфи съм си направил на огледалото в коридора :lol: :lol: :lol:
То страстта и ентусиязЪма към риболова умира последно при някои хора, както надеждата при повечето.. :lol:

Още утре ще го пробвам на яз.Тракиец къде сега темп. на водата е точно 11градуса.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Честит костюм.

В София кой има пари си купува,и без намаленията-около 150-160 лв Жорката взе на Шекспир,

такъв.

После излезнаха по нови модели по-скъпи.

Сега-нещо криза,май за всички-по не се ходи за Риба.

Аз се сетих че ми подариха една специялна лимитирана серия ракия,от 3000 шишета-покрита,

с восък,и някакъв цар беше именувана,във формата на Амфора-скрил съм я от 17 години.

А тя е произведена 1994.

Но Баща ми има Ракия по БДС-литър от 1972 година-запечатана-и я пази.

Навремето,колекционираше алкохол в малки 50 гр-сувенирни шишенца.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

lusienn написа: В София кой има пари си купува,и без намаленията-около 150-160 лв Жорката взе на Шекспир, такъв.
Би ли споменал в кой магазин в София се продават такива без намаление за 150-160 лв.?
Това щото колегата изтърва намалението и е съгласен и на малко повечко пара. Само да не са като оне допотопни китайски изработки де ги продават във Видракса за по 220-250 лв. и де тежат по 5 кила.
Сенека
lusienn

Мнение от lusienn »

Вид-казах-предишни стари колекции,Триана по спомен от 2006 година кога зимата се ходеше с лодка.

Сега новите са по скъпи-но и по топлят-Търговия Братче.

Не казвам нищо да те обидя-добре ти стои.

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Според специалистите всякакви напитки най-добре отлежават в циментов или керамичен глазиран съд . Относно виното спора е между циментов и такъв от неръждавейка . Демек в случаят съответната напитка отлежава без въздействия , или най-важното е как е направена . Стъклото като "препечена" керамика е едно от перфектните неща за отлежаване . Преседяването в бъчви е най-вече за цвят и аромат , особено ако се добави карамел :D В случаят наистина свалят от градуса но и издърпват метилните гнусове ако са в минимални количества . Останалото е въпрос на опит , обикновено чужд такъв , та да се пресметне перфектното отлежаване на 70 градуса първак до затварянето му при порядък 38 - 45 градуса в стъкло . Та Красе , кофтито в случаят е , че ако си упущил дори малко метил у съдържанието , то колкото повече отлежава напитката в стъкло , толкова по-отровна става . Точно зарад това специалистите препоръчват домашно вино и купешка ракия , особено когато ще се оставя да отлежи в джам .
Тъй , оказа се , че и Вин Дизел е загърбил Бонд амплоато си за сметка на Уорд ъв дъ рингс версиите в които се справя явно по-добре . Преди малко изгледах последният му филм "Последният ловец на вещици" , който се оказа доста по-силен от "Бързи и яростни" като сюжет и продукция . Мачка старото му амплоа но според мен трудно ще бъде оценено . Иначе последният Бонд се оказа яка боза базирана единствено на нон стоп елементарен екшън , подсилен с читав саунд трак и наблягане на визуалният сексуален нагон . Като сюжет , актьорско изпълнение и изобщо нещо , три по шестобалната , силно се надявам на осемнайсти да не остана много разочарован ако и отдавна да не съм на дванайсе :lol: То верно , че на последният Дизелов филм давам оценка 3.5 , но все е по-висока от 3 по шестобалната :lol:
Вид , туй тва съдейки по етикета е от любимото на наш Кире http://www.sportsdirect.com/" onclick="window.open(this.href);return false; . Та ако френда ти е упущил , да се фърля право у него :wink:
Люс не се напрегай , стари , нови колекции , когато иде реч за риболовно облекло хората са казали , че съществуват единствено SIMMS и всички останали :mrgreen: Верно , че тех в спорта не ги пущат ама ....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lusienn

Мнение от lusienn »

А тва за кво е.

:arrow: http://www.publiidea.net/product/250/ts ... rizon.html" onclick="window.open(this.href);return false; .

На първо викане ми излезна в гугала,няколко реда по-надоле.

За Мен най Важно е да ми пази около Главата във Студено Време-мразя шапки-стегат ме.

Риболовци.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Племенника преди да завърши и да грабне златото .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Павел Иванов написа:.... ако си упущил дори малко метил у съдържанието , то колкото повече отлежава напитката в стъкло , толкова по-отровна става....

Баси и провала значи.
И как да разбера дали е гнус или нещо хубаво за пиене.
Аз не пия и нищо неразбирам от алкохол.
В село виното го изпиват на шара още :mrgreen:

П.с.Ееееее за Бонд пресили малко,добър е.
А за саунда в началото нямам думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

lusienn написа:А тва за кво е...
Това е да се качиш веднъж у студо до Черни връх от Алеко , да се изпотиш яката , после на слизане да го скинеш у първата шипка , да го фърлиш и да те фане пневмония кът та пресече :lol: Инак може и да се ползва на лежерни риболови как от дупка или на плувка , или леко и тежко дънце у залива над Щъркела :wink: За по-екшън риболови не става .

Красе , много се кефа кога децата имат ищах да правят нещо от малки при това го правят с ищах .
Просто го разпечати и отсипи малце с цел тест за метил :wink:

пп - нали похвалих саунд трака :roll:

Павел Иванов
lusienn

Мнение от lusienn »

Е Едно Време-БДС-беше Стандарт-а по времето на Цара-Киро-си еба мамата и метила-що народ измря.

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Вид , туй тва съдейки по етикета е от любимото на наш Кире http://www.sportsdirect.com/" onclick="window.open(this.href);return false; . Та ако френда ти е упущил , да се фърля право у него :wink:
когато иде реч за риболовно облекло хората са казали , че съществуват единствено SIMMS и всички останали :mrgreen: Верно , че тех в спорта не ги пущат ама ....
Павка, това нещо не е да катеря планини с него, а да стоя неподвижно с часове в лодка и да ме пази от студа и дъжда. И, ако случайно падна в студената вода, да седя като тапа отгоре и да ме задържи сух за няколко минути доде ми помогнат колетите да изляза.
Инак, гащиризоните на Вестин, Норфин, и пр.. са класи...
Относно Симсс, спор няма, притежавам техни продукти, ама доколкото ми е известно те произвеждат по скоро ловна конфекция и обувки и не съм срещал плаващи гащеризони с тази марка.
Купих го от тук http://sports.mymall.bg/?gclid=COW1qrmv ... GwodkxoLOQ" onclick="window.open(this.href);return false;, ама то е същото кат първото де... :D
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

SIMMS произвеждат риболовна а не ловна конфекция :wink: Всичките им гащеризони плуват ако ползваш колана , ако не го ползваш си те давят като стой та гледай :lol: Не че Екстрийм серията не е баш твоят вид гащеризони , ама не им е баш това основното производство . Иначе с моят съм си пливал . Веднъж на едно състезание , на Янтра , както си шлипурках жизнерадостно изведнъж пропаднах в дупка . Гащеризона ме хоризонтира над водата и течението ме отнесе до място където гъзюгата ми опря в каменаците и ми беше удобно да се изправя . Иначе като цяло не произвеждат гащеризони за лодка а основно спинингаро / мухарски такива , е - http://www.simmsfishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Разни”