Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Помощ при избор на макара за федер
Модератор: Paublo_Eskobar
- kikk4o
- ще става разбирач
Помощ при избор на макара за федер
Здравейте
Скоро се сдобих с фидер MITCHELL Avocet Powerback Heavy Feeder 360 , акция 80-180гр,тегло 252гр , но съм новак в тоя риболов и не знам каква макара и с какъв размер ще ми трябва. Ако може и някаква информация за пръта. Благодаря предварително и весели празници!!!
Скоро се сдобих с фидер MITCHELL Avocet Powerback Heavy Feeder 360 , акция 80-180гр,тегло 252гр , но съм новак в тоя риболов и не знам каква макара и с какъв размер ще ми трябва. Ако може и някаква информация за пръта. Благодаря предварително и весели празници!!!
- hshopov
- разбира нещата
Re: Помощ при избор на макара за федер
С тази акция сигурно и сам си се досетил ,че е за риболов с тежки хранилки за едри риби. Дай примерен бюджет за макарата, че то макари много...kikk4o написа:Здравейте
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За това "хеви", по -точно "екстра хеви" ми се чини, че ще ти трябва голяма макара. Размер 5000 да кажем. Long cast шпула, предавателно число около и под 5:1 /да може да тегли големите хранилки/, с червяк за предпочитане. Поне моето виждане е такова.
Както каза колегата по-горе дай някаква ориентировъчна цена да можем да ти препоръчаме нещо. 'Щот мога да ти покажа и за 80-90лв, ама може и 300-400лв
Както каза колегата по-горе дай някаква ориентировъчна цена да можем да ти препоръчаме нещо. 'Щот мога да ти покажа и за 80-90лв, ама може и 300-400лв

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- kikk4o
- ще става разбирач
Ами предвидил съм около 100лв за макара. Благодаря предварително!!!
За тези пари, това е най-доброто решение:
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... 000-a22300" onclick="window.open(this.href);return false;
П.П.-Колкото и да не харесвам Риоби
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... 000-a22300" onclick="window.open(this.href);return false;
П.П.-Колкото и да не харесвам Риоби
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
+1 за Риоби
Обаче имам подозрения, че фидера е излишно тежък, освен ако не ловиш на Дунав, горните течения на притоците или морето
Обаче имам подозрения, че фидера е излишно тежък, освен ако не ловиш на Дунав, горните течения на притоците или морето
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- kikk4o
- ще става разбирач
Ами мисля да го ползвам предимно по язовири и река Янтра. Какъв точния модел на това Риоби за да видя ТТД?
Това, което съм ти постнал по-горе е в обявите, а тук може да видиш повече за негоkikk4o написа:Ами мисля да го ползвам предимно по язовири и река Янтра. Какъв точния модел на това Риоби за да видя ТТД?
http://www.fishermanbg.com/ryobi.zauber" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- kikk4o
- ще става разбирач
Мерси много. Следващия сезон мисля да изпробвам риболов на метод фидер за шаран. Язовира, който посещавам е с риби до към 8 кг., а не съм виждал досега никой да пробва риболов на фидер, което е малко странно.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
По малко от 6000 на този звяр не слагай !
Хеви въдица с макара за медуими..... Некво не седи бате !
Ще ловиш Шарани и река, нали... Знам че надвишава бюджета ма Формакс Шерман фидер 6000 байтрънър е много добра макара, нема згрешиш, аз съм със ФЛ фидер уинд 6000 и Вега Командер 6000 о двете се багери и са под 100 лева. Шърмана е около 120 мисля.. та недей да правиш глупости , да си купуваш пи@и въшки(4000) за този хеви звяр ....
Хеви въдица с макара за медуими..... Некво не седи бате !
Ще ловиш Шарани и река, нали... Знам че надвишава бюджета ма Формакс Шерман фидер 6000 байтрънър е много добра макара, нема згрешиш, аз съм със ФЛ фидер уинд 6000 и Вега Командер 6000 о двете се багери и са под 100 лева. Шърмана е около 120 мисля.. та недей да правиш глупости , да си купуваш пи@и въшки(4000) за този хеви звяр ....
Подкрепям колегата за формакс шерман фидер 60.Аз си я взех за екстра хеви фидера и съм доволен.С две метални шпули е и я има в момента на промоция за 89 лв в един онлайн магазин 

- kikk4o
- ще става разбирач
Мисля да се спра на FL FEEDER WIND 6000, цената е добра и коментарите за макарата са положителни, отделно ще разгледам и Формакса. Като новак във фидер риболова не ми се дават много пари за макара, на която мога да и разкажа играта за няколко риболова. Отделно ми е любопитно каква дистанция бих могъл да гоня с тоя фидер на затворен водоем.
Зависи от отошението ти към макарата, и самата макара!
Колкото до дистанцията, теглото на пръчката ми се струва доста малко за тази акция, затова имай едно на ум!
Казвал съм го и преди, Бачо Илия има толкова статии тук, може да се прочете, как чиляка си ползва размер 4000 на хеви пръчка, доста успешно без да има оплаквания!!!
П.П.- Сега, ако ти се даваха повече парици, бих ти препоръчал една Ултегра 5500 за тази пръчка
Колкото до дистанцията, теглото на пръчката ми се струва доста малко за тази акция, затова имай едно на ум!
Казвал съм го и преди, Бачо Илия има толкова статии тук, може да се прочете, как чиляка си ползва размер 4000 на хеви пръчка, доста успешно без да има оплаквания!!!
П.П.- Сега, ако ти се даваха повече парици, бих ти препоръчал една Ултегра 5500 за тази пръчка
- kikk4o
- ще става разбирач

И на мен ми направи впечатление, че макарата ще е два пъти по-тежка.kevlar написа:Зависи от отошението ти към макарата, и самата макара!
Фидерът е хеви, но нито водоемите, нито хранилките,нито рибите изискват чак такива тежки макари. Риоби Заубер е несравнимо по-качествена макара от Формакс-а, а размер 4000 е напълно достъчен като диаметър/драг
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн