Помощ при избор на макара за федер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Помощ при избор на макара за федер

Мнение от kikk4o »

Здравейте

Скоро се сдобих с фидер MITCHELL Avocet Powerback Heavy Feeder 360 , акция 80-180гр,тегло 252гр , но съм новак в тоя риболов и не знам каква макара и с какъв размер ще ми трябва. Ако може и някаква информация за пръта. Благодаря предварително и весели празници!!!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Помощ при избор на макара за федер

Мнение от hshopov »

kikk4o написа:Здравейте

Скоро се сдобих с фидер MITCHELL Avocet Powerback Heavy Feeder 360 , акция 80-180гр,тегло 252гр , но съм новак в тоя риболов и не знам каква макара и с какъв размер ще ми трябва. Ако може и някаква информация за пръта. Благодаря предварително и весели празници!!!
С тази акция сигурно и сам си се досетил ,че е за риболов с тежки хранилки за едри риби. Дай примерен бюджет за макарата, че то макари много...
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

За това "хеви", по -точно "екстра хеви" ми се чини, че ще ти трябва голяма макара. Размер 5000 да кажем. Long cast шпула, предавателно число около и под 5:1 /да може да тегли големите хранилки/, с червяк за предпочитане. Поне моето виждане е такова.
Както каза колегата по-горе дай някаква ориентировъчна цена да можем да ти препоръчаме нещо. 'Щот мога да ти покажа и за 80-90лв, ама може и 300-400лв :D
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

Ами предвидил съм около 100лв за макара. Благодаря предварително!!!
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

За тези пари, това е най-доброто решение:
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... 000-a22300" onclick="window.open(this.href);return false;
П.П.-Колкото и да не харесвам Риоби
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

+1 за Риоби
Обаче имам подозрения, че фидера е излишно тежък, освен ако не ловиш на Дунав, горните течения на притоците или морето
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

Ами мисля да го ползвам предимно по язовири и река Янтра. Какъв точния модел на това Риоби за да видя ТТД?
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

kikk4o написа:Ами мисля да го ползвам предимно по язовири и река Янтра. Какъв точния модел на това Риоби за да видя ТТД?
Това, което съм ти постнал по-горе е в обявите, а тук може да видиш повече за него
http://www.fishermanbg.com/ryobi.zauber" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

Мерси много. Следващия сезон мисля да изпробвам риболов на метод фидер за шаран. Язовира, който посещавам е с риби до към 8 кг., а не съм виждал досега никой да пробва риболов на фидер, което е малко странно.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

По малко от 6000 на този звяр не слагай !
Хеви въдица с макара за медуими..... Некво не седи бате !
Ще ловиш Шарани и река, нали... Знам че надвишава бюджета ма Формакс Шерман фидер 6000 байтрънър е много добра макара, нема згрешиш, аз съм със ФЛ фидер уинд 6000 и Вега Командер 6000 о двете се багери и са под 100 лева. Шърмана е около 120 мисля.. та недей да правиш глупости , да си купуваш пи@и въшки(4000) за този хеви звяр ....
Изображение
Dreamer85
новобранец
новобранец

Мнение от Dreamer85 »

Подкрепям колегата за формакс шерман фидер 60.Аз си я взех за екстра хеви фидера и съм доволен.С две метални шпули е и я има в момента на промоция за 89 лв в един онлайн магазин :wink:
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

Мисля да се спра на FL FEEDER WIND 6000, цената е добра и коментарите за макарата са положителни, отделно ще разгледам и Формакса. Като новак във фидер риболова не ми се дават много пари за макара, на която мога да и разкажа играта за няколко риболова. Отделно ми е любопитно каква дистанция бих могъл да гоня с тоя фидер на затворен водоем.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Зависи от отошението ти към макарата, и самата макара!
Колкото до дистанцията, теглото на пръчката ми се струва доста малко за тази акция, затова имай едно на ум!
Казвал съм го и преди, Бачо Илия има толкова статии тук, може да се прочете, как чиляка си ползва размер 4000 на хеви пръчка, доста успешно без да има оплаквания!!!

П.П.- Сега, ако ти се даваха повече парици, бих ти препоръчал една Ултегра 5500 за тази пръчка
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

:fishing4:
kevlar написа:Зависи от отошението ти към макарата, и самата макара!
Колкото до дистанцията, теглото на пръчката ми се струва доста малко за тази акция, затова имай едно на ум!
Казвал съм го и преди, Бачо Илия има толкова статии тук, може да се прочете, как чиляка си ползва размер 4000 на хеви пръчка, доста успешно без да има оплаквания!!!

П.П.- Сега, ако ти се даваха повече парици, бих ти препоръчал една Ултегра 5500 за тази пръчка
И на мен ми направи впечатление, че макарата ще е два пъти по-тежка.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Фидерът е хеви, но нито водоемите, нито хранилките,нито рибите изискват чак такива тежки макари. Риоби Заубер е несравнимо по-качествена макара от Формакс-а, а размер 4000 е напълно достъчен като диаметър/драг
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”