Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Помощ при избор на сонар до 500 лева.
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Помощ при избор на сонар до 500 лева.
Колеги,ще си купувам сонар в най-скоро време,но, колкото и да чета теми и информация,пак имам нужда някой да каже кой е по-по-най от сонарите в диапазон до 500 лева.
Ето до къде съм стеснил кръга:
1. lowrance mark 4
2. lowrance Marc 5x pro
3. garmin echo 201dv
4. lowrance mark 5 dci
естествено, ако имате някакво по-добро предложение, споделете.
Сонара ми трябва за да търся бялата,костур и сом. Първия и четвъртия модел са ми фаворити. Първия е четирилъчев (единствния такъв в клас до 500 лв, който намерих,но не съм сигурен дали тези 4 лъча са голям бонус за язовири с макс дълбочина 30 м),а четвъртия го харесвам заради голямата му мощност(4000 w peak to peak 500 rms,но честотите му са високи 455/800 ), екраните и на двата са ок,но не съм напълно сигурен, за това ще чакам мнения и предложения.
Ето до къде съм стеснил кръга:
1. lowrance mark 4
2. lowrance Marc 5x pro
3. garmin echo 201dv
4. lowrance mark 5 dci
естествено, ако имате някакво по-добро предложение, споделете.
Сонара ми трябва за да търся бялата,костур и сом. Първия и четвъртия модел са ми фаворити. Първия е четирилъчев (единствния такъв в клас до 500 лв, който намерих,но не съм сигурен дали тези 4 лъча са голям бонус за язовири с макс дълбочина 30 м),а четвъртия го харесвам заради голямата му мощност(4000 w peak to peak 500 rms,но честотите му са високи 455/800 ), екраните и на двата са ок,но не съм напълно сигурен, за това ще чакам мнения и предложения.
Последно промяна от RadoslavGeorgiev на Пет Яну 08, 2016 12:07 am, променено общо 2 пъти.
k
- morsko konche
- новобранец
Re: Помощ при избор на сонар до 500 лева.
https://akvasport.com/product/10395/son ... 0-khz.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sorcerer
- научил се да хвърля
Виж в гармин бг : http://www.garmin.bg/?s=4&c=8&g=264" onclick="window.open(this.href);return false;
Предлаганите модели имат ръководство на български, имат сервиз...обърни внимание и на секцията "Спрени от производство морски уреди"- също може да изскочи нещо на добра цена.
Успех в търсенето
Предлаганите модели имат ръководство на български, имат сервиз...обърни внимание и на секцията "Спрени от производство морски уреди"- също може да изскочи нещо на добра цена.
Успех в търсенето

Аз ползвам този https://akvasport.com/product/11686/son ... 0-khz.html" onclick="window.open(this.href);return false; и съм доволен,има и GPS ,което за мен е голям плюс,дават го с карта на повечето язовири и Черноморието.
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Марк 5 ДСИ имам..
Леко е по-"специфичен".
Няма "фиш-АйДи", ако търсиш това.
Типичен Даун-скен сонар, много детайлен за дъно, но с едно на ум при тролинг. За кльонк не става, да си знаеш.
От години съм с него, сработили сме се, но си има особеностите.
Има голяма тема в друг форум за този сонар, ако ти се занимава - прочети.
Леко е по-"специфичен".
Няма "фиш-АйДи", ако търсиш това.
Типичен Даун-скен сонар, много детайлен за дъно, но с едно на ум при тролинг. За кльонк не става, да си знаеш.
От години съм с него, сработили сме се, но си има особеностите.
Има голяма тема в друг форум за този сонар, ако ти се занимава - прочети.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз съм с този който колегата" Морско конче" ти е показал. Също е 4 лъчева сонда. Много детайлно показва дъното и рибите. Само не показва скороста на лодката.
Когато няма риба.......не кълве!
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Благодаря ви за мненията поръчах си Lowrance mark 4 chirp.
Хареса ми, че е четири лъчев, има много екстри,chirp технология,Down Scan Imaging,GPS,добра резолюция,вградена карта на България и по-големите язовири.
Хареса ми, че е четири лъчев, има много екстри,chirp технология,Down Scan Imaging,GPS,добра резолюция,вградена карта на България и по-големите язовири.
k
Честито 
И да си знаеш - ще трябва да жертваш някой и друг риболов и да влезеш само с него във водата, за да можеш спокойно да си направиш проби и тестове. Настройки и привикване

И да си знаеш - ще трябва да жертваш някой и друг риболов и да влезеш само с него във водата, за да можеш спокойно да си направиш проби и тестове. Настройки и привикване

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Благодаря,настройките още от сега съм решил как ще ги направя, защото прочетох упътването и разгледах менютата,по скоро ще трябва да се уча да разчитам екрана,както с всичко ще стане с времето.
k
- prokop4o
- ще става разбирач
приготви се сега един по-голям акумолатор ,че харчи много ток и го ползвай със здраве.
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Колко ампер часа предлагате да е акумулатора (аз си мисля за нещо към 15 20), в упътването пише, че се този сонар дърпа 1.1 ампера, иска ми се поне 24 часа да може да работи без презареждане за да мога да ходя по 3-4 дни спокойно, не съм наясно каква е формулата за изчисляване.
Акумулатора предполагам трябва да е тягов.
Акумулатора предполагам трябва да е тягов.
k
- Vid
- кандидат преподавател
Най добрия избор от все цитирани...RadoslavGeorgiev написа:Благодаря ви за мненията поръчах си Lowrance mark 4 chirp.
п.п. Сам си отговаряш на въпроса- 1,1 амр. Х 24 ч. = на 26 амп/ч. батерия, ама много тежка, че и скъпа.
Вземи си една около 10 - 12 амр./ч., може да се зарежда при излети от акумулатора на кола де... Па, и не познавам колега де да носи 15 кг. акумулатор само за сонара.... И, не мисля, че този черно-бял екран дърпа толкоз ток, щото моя е аналогичен ама цветен и карам два деня с акумулатора де ти посочих.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
http://www.elimex.bg/product/24136/akum ... sonic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://vikiwat.com/akumulator-gelov-12 ... t9-12.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://vikiwat.com/akumulator-gelov-12 ... t9-12.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
Благодаря ви много за мненията пичове,минах през едни перипетии, но всичко си дойде на мястото.
Поръчах си сонара на Lowrance модел mark 4 chirp, взех си батерия 9 mAh, свързах го настройх си го в къщи,но като отидох на гьола почна да показва едни нереални дълночино и риби, все едно беше пуснат на DEMO, да, ама не.
Бъзиках настройките оправяше се за една минута после пак сам си губеше паметта и почваше отново да прави каквото си иска,последваха няколко рестарта със заводски настройки, но пак нъцки.
Тогава се обадих на сайта от,който го купих (много точни момчета,евала) те се опитаха да ми помогнат, но се оказа,че просто е била дефектна бройка,направих им един запис изпратих им го и на другия ден те ми пратиха друг.
Сега всичко е ок със сонара и съм много доволен от покупката,разбрах наживо, че да имаш,фишфаиндър и Даун скан имидж е много хубаво,добре, че поръчах този модел, че другите,които гледах са или само сонар или само ДСИ.
Поръчах си сонара на Lowrance модел mark 4 chirp, взех си батерия 9 mAh, свързах го настройх си го в къщи,но като отидох на гьола почна да показва едни нереални дълночино и риби, все едно беше пуснат на DEMO, да, ама не.
Бъзиках настройките оправяше се за една минута после пак сам си губеше паметта и почваше отново да прави каквото си иска,последваха няколко рестарта със заводски настройки, но пак нъцки.
Тогава се обадих на сайта от,който го купих (много точни момчета,евала) те се опитаха да ми помогнат, но се оказа,че просто е била дефектна бройка,направих им един запис изпратих им го и на другия ден те ми пратиха друг.
Сега всичко е ок със сонара и съм много доволен от покупката,разбрах наживо, че да имаш,фишфаиндър и Даун скан имидж е много хубаво,добре, че поръчах този модел, че другите,които гледах са или само сонар или само ДСИ.
k