Помощ при избор на сонар до 500 лева.

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Помощ при избор на сонар до 500 лева.

Мнение от RadoslavGeorgiev »

Колеги,ще си купувам сонар в най-скоро време,но, колкото и да чета теми и информация,пак имам нужда някой да каже кой е по-по-най от сонарите в диапазон до 500 лева.
Ето до къде съм стеснил кръга:
1. lowrance mark 4
2. lowrance Marc 5x pro
3. garmin echo 201dv
4. lowrance mark 5 dci
естествено, ако имате някакво по-добро предложение, споделете.
Сонара ми трябва за да търся бялата,костур и сом. Първия и четвъртия модел са ми фаворити. Първия е четирилъчев (единствния такъв в клас до 500 лв, който намерих,но не съм сигурен дали тези 4 лъча са голям бонус за язовири с макс дълбочина 30 м),а четвъртия го харесвам заради голямата му мощност(4000 w peak to peak 500 rms,но честотите му са високи 455/800 ), екраните и на двата са ок,но не съм напълно сигурен, за това ще чакам мнения и предложения.
Последно промяна от RadoslavGeorgiev на Пет Яну 08, 2016 12:07 am, променено общо 2 пъти.
k
Аватар
morsko konche
новобранец
новобранец

Re: Помощ при избор на сонар до 500 лева.

Мнение от morsko konche »

https://akvasport.com/product/10395/son ... 0-khz.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

Виж в гармин бг : http://www.garmin.bg/?s=4&c=8&g=264" onclick="window.open(this.href);return false;

Предлаганите модели имат ръководство на български, имат сервиз...обърни внимание и на секцията "Спрени от производство морски уреди"- също може да изскочи нещо на добра цена.
Успех в търсенето :drinkers:
sadechev
новобранец
новобранец

Мнение от sadechev »

Аз ползвам този https://akvasport.com/product/11686/son ... 0-khz.html" onclick="window.open(this.href);return false; и съм доволен,има и GPS ,което за мен е голям плюс,дават го с карта на повечето язовири и Черноморието.
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

И на мен ми харесва lowramce mark 4.
k
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Марк 5 ДСИ имам..
Леко е по-"специфичен".
Няма "фиш-АйДи", ако търсиш това.
Типичен Даун-скен сонар, много детайлен за дъно, но с едно на ум при тролинг. За кльонк не става, да си знаеш.
От години съм с него, сработили сме се, но си има особеностите.
Има голяма тема в друг форум за този сонар, ако ти се занимава - прочети.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Аз съм с този който колегата" Морско конче" ти е показал. Също е 4 лъчева сонда. Много детайлно показва дъното и рибите. Само не показва скороста на лодката.
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Благодаря ви за мненията поръчах си Lowrance mark 4 chirp.
Хареса ми, че е четири лъчев, има много екстри,chirp технология,Down Scan Imaging,GPS,добра резолюция,вградена карта на България и по-големите язовири.
k
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Честито :)
И да си знаеш - ще трябва да жертваш някой и друг риболов и да влезеш само с него във водата, за да можеш спокойно да си направиш проби и тестове. Настройки и привикване :)
Изображение
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Благодаря,настройките още от сега съм решил как ще ги направя, защото прочетох упътването и разгледах менютата,по скоро ще трябва да се уча да разчитам екрана,както с всичко ще стане с времето.
k
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

приготви се сега един по-голям акумолатор ,че харчи много ток и го ползвай със здраве.
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Колко ампер часа предлагате да е акумулатора (аз си мисля за нещо към 15 20), в упътването пише, че се този сонар дърпа 1.1 ампера, иска ми се поне 24 часа да може да работи без презареждане за да мога да ходя по 3-4 дни спокойно, не съм наясно каква е формулата за изчисляване.
Акумулатора предполагам трябва да е тягов.
k
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

RadoslavGeorgiev написа:Благодаря ви за мненията поръчах си Lowrance mark 4 chirp.
Най добрия избор от все цитирани...

п.п. Сам си отговаряш на въпроса- 1,1 амр. Х 24 ч. = на 26 амп/ч. батерия, ама много тежка, че и скъпа.
Вземи си една около 10 - 12 амр./ч., може да се зарежда при излети от акумулатора на кола де... Па, и не познавам колега де да носи 15 кг. акумулатор само за сонара.... И, не мисля, че този черно-бял екран дърпа толкоз ток, щото моя е аналогичен ама цветен и карам два деня с акумулатора де ти посочих.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

http://www.elimex.bg/product/24136/akum ... sonic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://vikiwat.com/akumulator-gelov-12 ... t9-12.html" onclick="window.open(this.href);return false;
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
RadoslavGeorgiev
новобранец
новобранец

Благодаря ви много за мненията пичове,минах през едни перипетии, но всичко си дойде на мястото.
Поръчах си сонара на Lowrance модел mark 4 chirp, взех си батерия 9 mAh, свързах го настройх си го в къщи,но като отидох на гьола почна да показва едни нереални дълночино и риби, все едно беше пуснат на DEMO, да, ама не.
Бъзиках настройките оправяше се за една минута после пак сам си губеше паметта и почваше отново да прави каквото си иска,последваха няколко рестарта със заводски настройки, но пак нъцки.
Тогава се обадих на сайта от,който го купих (много точни момчета,евала) те се опитаха да ми помогнат, но се оказа,че просто е била дефектна бройка,направих им един запис изпратих им го и на другия ден те ми пратиха друг.
Сега всичко е ок със сонара и съм много доволен от покупката,разбрах наживо, че да имаш,фишфаиндър и Даун скан имидж е много хубаво,добре, че поръчах този модел, че другите,които гледах са или само сонар или само ДСИ.
k
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”