Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

FL FW проблем
Модератор: sapuna
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
FL FW проблем
Имам въпросната макара от снимката.

Обаче, онзи ден се появи един проблем. Първо да спомена , че макарата я ползвам от близо година. При един риболов на Дунав ми се случи нещо и малко ме притеснява. Преди това не се е случвало та сега да питам. На снимката се вижда от долната страна на макарата има едно палче, което е за превключване на обратен ход ! Когато , обаче не е превключено, би трябвало при спиране на въртене, дръжката на макарата да не връща лек ход на зад , а да остане в положението в което сме я спрели. Е да де ама при мен се върна . Някак си като ли , че прескичи , не мога да се изразя по точно, защото ми липсва терминология в речника ! Ако някой е по- запознат с пробема , нека сподели, какво мога да направя в случея, защото ми се искаше да продам макарата, но ако има някакъв проблем с нея , съответно няма да мога и ще трябва да събира прах или да иде в кофата за боклук !

Обаче, онзи ден се появи един проблем. Първо да спомена , че макарата я ползвам от близо година. При един риболов на Дунав ми се случи нещо и малко ме притеснява. Преди това не се е случвало та сега да питам. На снимката се вижда от долната страна на макарата има едно палче, което е за превключване на обратен ход ! Когато , обаче не е превключено, би трябвало при спиране на въртене, дръжката на макарата да не връща лек ход на зад , а да остане в положението в което сме я спрели. Е да де ама при мен се върна . Някак си като ли , че прескичи , не мога да се изразя по точно, защото ми липсва терминология в речника ! Ако някой е по- запознат с пробема , нека сподели, какво мога да направя в случея, защото ми се искаше да продам макарата, но ако има някакъв проблем с нея , съответно няма да мога и ще трябва да събира прах или да иде в кофата за боклук !
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: FL-обзорно за марката
Ами,махни дръжката,развий болтчетата,и махни капака.Разгледай къде е проблема,даже може и да снимаш местото, и да постнеш снимката тук.Може да е нещо елементарно, а може и да не е.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Имам това макаре. Ползувам го за спининг и за една година нямам никакви проблеми с него, засега. Въпреки многото лагери, не е работен кон. Установих го, след като разглобих макарата за преглед, още като нова. Например, Г-образното лостче от механизма за затваряне на скобата е изработено от пластмаса. Това ме кара да бъда галантен, когато затварям скобата. Ако все пак това лостче дефектира, не е никакъв проблем да се изработи ново от стомана и да се закали.Иво Вълов написа:...
В твоя случай има някакъв проблем със заключващия механизъм. Проблема е механичен, трябва да се отвори и да се провери. Ако все пак се заключва задния ход, можеш да я продадеш на съответната цена, като клиента бъде уведомен за проблема.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Брат, аз с макарите съм като с хирургията, немам грам понятие... Това го отчитам като огромен минус ! Аз първо, като я отворя , няма да знам кое как трябва да изглежда ! Освен да я сниам следобяд и да я постна тук, пък вие ако видите нещо нередно...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Щом не върти изцяло назад при заключена позиция ,а само прескача ,то проблема по-вероятно в стоп лагера /разхлабени 2 или повече винтчета/
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Сиреч, требва да разбереме ся кое е стоп лагер в макарата
И после да видиме какви са тия винтчета и да ги затегнеме.... Простете за незнанието, ма в моята глава представата е такава !

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: FL FW проблем
Разделих темата.Отделно питането е за друг раздел ,но за да не се луташ в търсене ще оставя новата тема тук.
Сходен проблем и тема - viewtopic.php?t=53488
Стоп лагер - https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D ... 66&bih=631
Сходен проблем и тема - viewtopic.php?t=53488
Стоп лагер - https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D ... 66&bih=631
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Oня ден колко градуса беше Вълов<че и при студено време се появява този проблем от гъста смазка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Ице, студено си беше, да ти кажа !
Значи, снощи я извадих от кутията да я позачитя леко, при нормално въртене, бавно нормално въртене , си спира , и няма връщане на зад, обаче като я завъртя бързо , все едно да вадя кошницата на ски дете вика и тогава върна на зад ! Махнах макарата, дадох я на комшията, той не върти като гламав, ако му излезе тоя проблем, тогава ще се разглобява и ще се търси проблема, но ще започна от този стоп лагер ! Мисля си, че темата може да остане и евентуално други , ако имат същият проблем, да знаят какво да направят , вместо да се лутат ! Благодаря за съветите !
Значи, снощи я извадих от кутията да я позачитя леко, при нормално въртене, бавно нормално въртене , си спира , и няма връщане на зад, обаче като я завъртя бързо , все едно да вадя кошницата на ски дете вика и тогава върна на зад ! Махнах макарата, дадох я на комшията, той не върти като гламав, ако му излезе тоя проблем, тогава ще се разглобява и ще се търси проблема, но ще започна от този стоп лагер ! Мисля си, че темата може да остане и евентуално други , ако имат същият проблем, да знаят какво да направят , вместо да се лутат ! Благодаря за съветите !
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
И аз имах същия проблем с друга макара.Разглобих макарата ,почистих я хубаво навсякъде и после нямаше проблеми.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Здравей колега. Имал съм подобен проблем ,..... та и аз да споделя. На мен ми се е случи на два пъти на две различни макари. Аз също не знаех какво може да е ....но когато се престраших да ги отворя намерих / и в двете/ скобичка в формата на телчица , успях да ги наместя правилно/ на оста си има каналче/ и си заработиха нормално
. Когато си решиш проблема пиши да видим какво е било.