Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
Vid написа:Много си в грешка колега, рулцата от раци са уникален боклук щото ги правят 95% от тесто и куп Е-та и за аромат 5% от най мръсната и евтина риба на планетата наречена Пангасиус...dididbg написа:В Лидл има доста неща които вършат чудесна работа стига да знаеш кои!
Рулцата от раци никой уважаващ се гастроном не купува.Всичко е въпрос на гледна точка и разбиране.
Мляко с ориз -класика.
Вчера минах през Лидл-а да си взема от двете неща кои според мен стават от тоя магазин..![]()
1-вото: Истински еликсир от Троянския край
2-рото е една атлантическа веяна скумрия, чак смея да твърдя, че е най добрата коя съм накусвал у нашенско..
Точно това имах в предвид, явно не си прочел правилно коментара.
Наздраве.
Приготвяне:
Продукти за 2 порции:
250-300 г гъби (печурки, може и други)
50 г масло
2 суп. лъж. олио (зехтин)
1 глава лук
1-2 чушки
1-2 домата
1/2 китка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Почистете и нарежете на едро чушките, лука и гъбите. Доматите или нарежете на едро или настържете. В дълбок тиган подгрейте маслото и олиото. Добавете гъбите, лука и чушките и запържете 3-4 минути с бъркане. Добавете доматите и оставете под похлупак на тих огън още 10-тина минути. Овкусете по желание със сол и черен пипер. Поднесете богато поръсени гъбите със ситно нарязания магданоз. По желание може да поднесете и с малко настърган кашкавал. Можете да използвате ястието и като гарнитура.
Добър апетит!
Продукти за 2 порции:
250-300 г гъби (печурки, може и други)
50 г масло
2 суп. лъж. олио (зехтин)
1 глава лук
1-2 чушки
1-2 домата
1/2 китка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Почистете и нарежете на едро чушките, лука и гъбите. Доматите или нарежете на едро или настържете. В дълбок тиган подгрейте маслото и олиото. Добавете гъбите, лука и чушките и запържете 3-4 минути с бъркане. Добавете доматите и оставете под похлупак на тих огън още 10-тина минути. Овкусете по желание със сол и черен пипер. Поднесете богато поръсени гъбите със ситно нарязания магданоз. По желание може да поднесете и с малко настърган кашкавал. Можете да използвате ястието и като гарнитура.
Добър апетит!
Късмет.Всичко е до късмет. 

- Martin Mihailov
- учете се от него
Испусналси мрьвките в рецептата

-
- научил се да хвърля
Следвайки съвета на колегата Годзила а именно Мосва не верва на сълзи не смея да пиша тъй като до снимки не стигам. Ко да се прави явно егоистичният ми апетит е преди форумната активност. Кантара като ме види и се крие под масата. Последно показа 118,7.
Ще се оптам да документирам поне една от причините кантара да го е страх от мен.
Ще се оптам да документирам поне една от причините кантара да го е страх от мен.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Каба Тоньо написа:Последно показа 118,7.
Подушвам, че сме от една порода!

Тръпнем в очакване на причините...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Проба..
.. като че ли стана ?
.. като че ли стана ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет. 

- Bigmarlin
- сериозен играч
Готови за залп,четири бифтека ,внимание момчета....

-
- научил се да хвърля
Понеделник. Закуска от две препечени филийки с домашно претопено/ или префинено както му виакт в родопите/ масълце известнио като Ги, Ghee сред източните народи, а и сред разните му там Веге хора с черни кръгове под очите. Две домашни яйчица, домашен овчи кашкавал/ пак родопски/ и чашка-две кафе.
-
- научил се да хвърля
За обяд краве кашкавал пане/ пак домашен/ със зелена салатка и любима тъмна бира в малки шишенца.
-
- научил се да хвърля
Вечерята пак със зелена салатка, уещичка и малко пушени шпроти и сьомга върху ръжено хлебче.
Последно промяна от Каба Тоньо на Сря Фев 17, 2016 11:51 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Днес за обед прасчо с пюре пак от домашни родопски картофи. Тъй като не съм ял лъв, прасето за мен си остава царя на животните.
- GODzillata
Гхито от кво и как го направи?
Аз си купувам от Англия в консерви, щот тук ме съмнява да зема убао мляко от нейде и да стане...

Аз си купувам от Англия в консерви, щот тук ме съмнява да зема убао мляко от нейде и да стане...

-
- научил се да хвърля
Надценяваш ме колега, Гхито го купувам от едни родопски люде. Мился че се прави от масло като се редуцира докато се изпари водата изцяло.
- GODzillata
ЕтоКаба Тоньо написа:.... Мился че се прави от масло като се редуцира докато се изпари водата изцяло.