...

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Роско

Мнение от Роско »

[/img]http://www.bio.vu.nl/thb/users/cor/imag ... vipera.jpg

vipera berus - усойница

[img]http://itgmv1.fzk.de/www/itg/uetz/herp/ ... rester.jpg

vipera b berus - черна усойница

[/img]http://images.google.com/imgres?imgurl= ... bg%26lr%3D

vipera aspis - каменарка

[img]http://itgmv1.fzk.de/www/itg/uetz/herp/ ... odytes.jpg

vipera ammydotes - пепелянка[/img]

освен това искам да допълня че когато се пристегне краиник трябва на половин час да се разхлабва превръзката!
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

горното е мое (изтекла сесия) :oops:
кога нема риба и рака е риба
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: отговор

Мнение от ivan_yo »

atanasov2004 написа:Колега значи това са ампули-шишенца от 5 мл каквито са от пеницили-
на, има най-различни препарати със същия ефект-разтваря се във
10 л. вода и се пръска против кърлежи,бълхи,дървеници. Тези лекар-
ства се продават във ветеринарните аптеки,агроаптеки. Имам приятел
ветеринарен лекар-рибар и от него научих за тях. Някои от тях са:
ЕКТОМИН;НЕОСТОМОЗАН;НЕОМИЦИН; и Д.Р. Колега най добре питай в
ветер.аптеки. Не са скъпи 1-1,20лв за брой. Това което ползувам
оцветява водата синкаво и мирише за около 1 час., но има много доб-
ър ефект. НАСЛУКА !
Във ветиринарната аптека купуваш НЕОЦИДОЛ разтваря се във вода` побелява като Мастика и пръскаш с него бивака. КАТО ГО ОПРИЛИЧАВАМ С МАСТИКАТА, ЕЙ УМНАТА НЕ СТАВА ЗА ПИЕНЕ!!!!!!!!!!!!
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: отговор

Мнение от HOOLIGAN »

ivan_yo написа:Във ветиринарната аптека купуваш НЕОЦИДОЛ разтваря се във вода` побелява като Мастика и пръскаш с него бивака. КАТО ГО ОПРИЛИЧАВАМ С МАСТИКАТА, ЕЙ УМНАТА НЕ СТАВА ЗА ПИЕНЕ!!!!!!!!!!!!
Благодаря пич! Аз и без това си падам повече по ракийката :D :D :D
Изображение
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Най-честата напаст са овъдите, комарите, това което тук наричат еленова муха (има ги в България) , а тук и черната муха.

От ползваните спрейове констатирам че действието им е незадоволително. Освен това, не действа за всички видове гадини.
Интересно е че има хора които комара и без да са напръскани със спрей няма да пипне, но други може да ги изяде барабар със спрея.

Този който ползвам и не действа много е "OFF-Skintastic" или "OFF-DeepForest". Някой ми бе препоръчвал "D15", но не съм го виждал още. В България имената им ще да са други, а може да са и по-добри.

А за змиите.... :D :D :D :D :D

Море Жоро, :D аз от 10-ки години обикаляне по гори, планини и пущинак, често на много часове път от населено място, и то пешеходен и велосипеден път, до сега никога не съм бил застрашен от пепелянка или усойница! Е на няколко пъти щях да се намушкам на глигите на диви прасета по чисто моя непредпазливост, но животните бяха мирни и просто обърнаха гръб. На няколко пъти съм изненадвал и групи елени из храстите, където привидно е нямало на къде да отидат освен да минат през мен, но пак не са го правили. И дива котка бях изненадал с размер на истински рис. Още си спомням какъв скок направи за да се скрие. И по на мечка следите съм ходил, и малки сърнета заспали съм намирал.......

На фона на това, за какви змии да си говорим, когато вие сте все в компания, все до кола, все до населено място...........

Далеч по-голям е риска от пътно-транспортна злополука, удавяне или падане
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

Първо да си кажа това което аз знам за змиите.
Усоиницата в България се среща (в дебелите книги пише над 800метра над морска височина),но аз не съм я виждал под 1300 метра.
Другото което знам от собствен (и то нееднократен) опит е че усоиницата никога не напада ако не я закачаш (в дебелите книги пише че никога не отстъпва и винаги напада :wink: )
Познавам човек хапан от усоиница по ръката които се размина без медицинска помощ,НО знам и за човек който лежа в болницата в Самоков близо 3 седмици след ухапване от усоиница на хижа Иван Вазов :wink:
В заключение искам само да ви кажа: Не се бойте от усоница по язовирите,ако сте за пастърва по езерата тогава си гледаите в краката
За пепелянката не мога да ви кажа почти нищо защото при нас почти няма такива змии или по точно не съм имал близка среща с такава змия :D

П.П.1. Животното от което най много ме е страх това е ЗМИЯТА
2. Искам да кажа на колегата който беше писал в по-горните постове,че змииската отрова се изкарва с изсмукване: КОЛЕГА МНОГО ФИЛМИ ГЛЕДАШ 8) :wink:
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

Колеги мога да кажа за кърлежите - не се панирайте и да бързате да ги извадите най добре е от лекар да стане това.Не ги мажете с олио коресилин и други такива тъй като ще предизвикате да повърне обратно изсмуканата кръв и по този начин става заразяването Ви.Ако решите все пак да го извадите сам не го въртете обратно на часовниковата стрелка хобота му не е на винт а просто го въртете на ляво и дясно леко
(не оборот) в противен начин му късате главата.След като го извадите малко от ракийката на раната и си измийте ръцете много добре с сапун или каквото имате под ръка.А най добре е да не Ви се случва което Ви пожелавам :wink:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
Tони
новобранец
новобранец

Мнение от Tони »

Не е зле, в куфарчето да се носят няколко прахчета Аулин. Планинари ми го препоръчаха при ухапване от насекоми, дори от змии. Също като болкоуспокоително при навяхвания, натъртвания и др.
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Жоро, не по-малко опасно от ухапване на змия е да си инжектираш сам противузмийски серум. От ухапването на повечето змии у нас ще ти останат само лоши спомени, но ако от серума получиш анафилак-
тичен (алергичен) шок и спомени няма да имаш. При ухапване от нашенска силно отровна змия имаш достатъчно време за реакция - получаване на специализирана лекарска помош. Препоръките за спешна помощ са :
17. Ухапване от отровна змия ( паяк, скорпион и др.)

Симптоми: подуване, избледняване, ускорен пулс, слабост, замаяност, гадене, повръщане, учестено дишане, парализа, шок, конвулсии, точковидни зеници, точкови белези от ухапване

Третиране:

- пристягаща превръзка - венозно кръвоспиране;

- забрани движение;

- не се изстисква , не се изсмуква;

- вендуза върху ухапването; [/b]
- ухапаното място се поставя по-ниско от сърцето.

18. Ожилване

Симптоми: зачервяване, подуване, сърбеж, алергичен шок

Третиране:

- поставяне на лед в областта на ожилването;

- при голям брой ожилвания - потапяне във вода със сода;

- ожиленото място се поставя по-ниско от сърцето;

- при алергичен шок (задушаване) - студен компрес в областта на гърлото.
По подробно на http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~dimo/OTHER/firstaid.doc
или http://www.ru.acad.bg/academic/lektsii/ ... tradal.htm
или просто напиши в Google "анафилактичен шок" или "алергичен шок" и натисни Google Търсене. Ще си осигуриш приятна тема за четене.
Виж и на http://www.standartnews.com/archive/200 ... 153_10.htm
но не чети как се поставя серума, а и това с рязането е най-голямата простотия която може да ти препоръчат.
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”