Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от bad_santa »

Valentino87 написа:
bad_santa написа:Здравейте колеги, някой може ли да ми каже на Манастир тази година как е
На 2 май бях на Манастир.. Имаше много силен вятър и ми развали риболова... 6 таранки хванах за няколко часа.. Ловях и на дъно и на подвижен ваглер.. Но чувам, че излизали и големи екземпляри там..
Иначе условията са 10 лв 3 въдици
Благодаря колега
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Valentino87 написа:
Ivan_nikolov написа:В неделя ходих на язовира след Ветрино , като идваш от Варна. Таксата е 5 лв и шарана се плаща , ако хванеш по 5 лв/ кг. По думите на пазача удар на хубави риби е рядкост , но за сметка на това риболова на таранка е повече от задоволителен . Маломерни шаранчета кълват на сладка царевица. Мястото е приятно за почивка :) препоръчвам го на хора , за които рибата за фризера не е цел ;) . Наслука колеги
Колега 5 лв за три въдици ли е? И мога ли да не взимам рибата?
Ами за колко въдици е не знам . Аз с повече от една не можах да лова или само с мач или само с телескоп , кълването на таранката е толкова интензивно , че няма шанс да успееш с 2 въдици. имаше друг колега който беше разпънал 2-3 въдици.
I. Seykov
новобранец
новобранец

Мнение от I. Seykov »

От събота 17.00 до неделя 14.00 на Николаевка големия язовир 15 червеноперки доста големи, 3 шаранчета по 1кг и една огромна транка 1.5 кг само на бял червей на плувка в много силен вятър на дъно нито един път не бутна .Вечерта започна с брутална буря с ураганен вятър , силен дъжд и градушка аз такова нещо не бях виждал .сигурно от градушката се охлади рязко водата и затова на дъно нещо не се получи.другата седмица ще се пробвам на Одринци
vasko76
новобранец
новобранец

Мнение от vasko76 »

а каква е таксата и на стената разрешено ли е колега.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

ludiq_s_lopata написа:Някой да има инфо за развъдниците на Елешница-такса,условия и за пътя как е асфалт или черен?
Пътя е кофти асфалт, но се стига с лека кола безпроблемно. 5 лв на въдица, Има понтони на които да застанеш, НЯМА много дребна таранка, даже е рядкост. В басеина на който разрешават да се лови от време на време се вижда да скача по някое едно парче (3+ кг на око), но не бута нищо, 2 пъти ходих и нищо не излезе нито на мен, нито на НИКОЙ който ловеше там. Имам съмнение, че е наблъскан с толостолоб, защото виждаш да играе риба но никой не хваща нищо.

На съседния басеин шарани от 0.500 до 4кг излизат гол след гол, но там ловят само приятели на пазачите. Това за мен е грозна практика, някой до теб си лови, хвърляш и ти там и идват да ти обяснят че само отбрани хора могат да ловят там....
кьоркефали
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

chopara написа:
ludiq_s_lopata написа:Някой да има инфо за развъдниците на Елешница-такса,условия и за пътя как е асфалт или черен?
Пътя е кофти асфалт, но се стига с лека кола безпроблемно. 5 лв на въдица, Има понтони на които да застанеш, НЯМА много дребна таранка, даже е рядкост. В басеина на който разрешават да се лови от време на време се вижда да скача по някое едно парче (3+ кг на око), но не бута нищо, 2 пъти ходих и нищо не излезе нито на мен, нито на НИКОЙ който ловеше там. Имам съмнение, че е наблъскан с толостолоб, защото виждаш да играе риба но никой не хваща нищо.

На съседния басеин шарани от 0.500 до 4кг излизат гол след гол, но там ловят само приятели на пазачите. Това за мен е грозна практика, някой до теб си лови, хвърляш и ти там и идват да ти обяснят че само отбрани хора могат да ловят там....
Много е гадно така.............шуробаджанащина.............не бих отишъл на такъв водоем.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Замислям един риболов на толостолопи там, ако намеря време преди забраната и е успешен ще споделя, а след падането на забраната - Цонево и Елешница язовирът :)
кьоркефали
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

А какъв е статута на яз. Елешница. Отдавна не съм ходил. Може ли да се лови от брега или да се пуска лодка - основно спининг. Преди години имаше някакви забрани на половината язовир на 6/8 от язовира на 400м. от стената и други подобни малоумни инициативи.
Balakchia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Balakchia »

Днес като се прибирах към Варна ,минах през яз.Калиманци-доста хора имаше,даже и каравани ,но никой нищо не споделя.Станах свидетел на изваждането на две шаранета-педарки.Това е от мен.Хубаво е някой да сподели как е там риболова.
стъни-варна
новобранец
новобранец

Мнение от стъни-варна »

Днес на пода пълна скръб само таранки 200-300 гр. Първо на входа искаха и за жената 16 лв. такса, но като ми видяха гърба кандисаха и на 5лв.На водоема имаше доста колеги и всички бяха опънали дънарките, кой на куршум, кой със сигнализатори ..... не бутна на никой докато бях там 17.30 . Даже като си тръгвах чичката на входа ме помоли най- учтиво да ми види улова, случайно да не съм си скрил шараните.
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Не мога да ви разбера що за рибари сте ! Само се оплаквате че няма риба около Варна и продължавате да питате за смешни и обрани паткарници , продължавате да ходите и да си давате парите на вятъра ! Сигурно сте мазохисти ! По-добре съберете пари и ходете веднъж на три месеца ,но на истински шаранджийски язовири ,като Тръстиково , Ряховски ливади, и т.н.
mizov
новобранец
новобранец

Мнение от mizov »

Здравейте, някой може ли да даде информация за състоянието на язовир Засмяно, както и условията за риболов там.
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Засмяново е свободен никой не го държи само билет трябва.
mizov
новобранец
новобранец

Мнение от mizov »

Като язовир Засмяно е свободен, дали е останала някоя риба от мрежарите?
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Тази година не съм ходил, но обикновено по това време на годината е почти целия в леща, а от другия месец, става целия в леща
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”