Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- bad_santa
- научил се да хвърля
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Благодаря колегаValentino87 написа:На 2 май бях на Манастир.. Имаше много силен вятър и ми развали риболова... 6 таранки хванах за няколко часа.. Ловях и на дъно и на подвижен ваглер.. Но чувам, че излизали и големи екземпляри там..bad_santa написа:Здравейте колеги, някой може ли да ми каже на Манастир тази година как е
Иначе условията са 10 лв 3 въдици
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
-
- вече хвърля и на тежко
Ами за колко въдици е не знам . Аз с повече от една не можах да лова или само с мач или само с телескоп , кълването на таранката е толкова интензивно , че няма шанс да успееш с 2 въдици. имаше друг колега който беше разпънал 2-3 въдици.Valentino87 написа:Колега 5 лв за три въдици ли е? И мога ли да не взимам рибата?Ivan_nikolov написа:В неделя ходих на язовира след Ветрино , като идваш от Варна. Таксата е 5 лв и шарана се плаща , ако хванеш по 5 лв/ кг. По думите на пазача удар на хубави риби е рядкост , но за сметка на това риболова на таранка е повече от задоволителен . Маломерни шаранчета кълват на сладка царевица. Мястото е приятно за почивкапрепоръчвам го на хора , за които рибата за фризера не е цел
. Наслука колеги
От събота 17.00 до неделя 14.00 на Николаевка големия язовир 15 червеноперки доста големи, 3 шаранчета по 1кг и една огромна транка 1.5 кг само на бял червей на плувка в много силен вятър на дъно нито един път не бутна .Вечерта започна с брутална буря с ураганен вятър , силен дъжд и градушка аз такова нещо не бях виждал .сигурно от градушката се охлади рязко водата и затова на дъно нещо не се получи.другата седмица ще се пробвам на Одринци
а каква е таксата и на стената разрешено ли е колега.
Пътя е кофти асфалт, но се стига с лека кола безпроблемно. 5 лв на въдица, Има понтони на които да застанеш, НЯМА много дребна таранка, даже е рядкост. В басеина на който разрешават да се лови от време на време се вижда да скача по някое едно парче (3+ кг на око), но не бута нищо, 2 пъти ходих и нищо не излезе нито на мен, нито на НИКОЙ който ловеше там. Имам съмнение, че е наблъскан с толостолоб, защото виждаш да играе риба но никой не хваща нищо.ludiq_s_lopata написа:Някой да има инфо за развъдниците на Елешница-такса,условия и за пътя как е асфалт или черен?
На съседния басеин шарани от 0.500 до 4кг излизат гол след гол, но там ловят само приятели на пазачите. Това за мен е грозна практика, някой до теб си лови, хвърляш и ти там и идват да ти обяснят че само отбрани хора могат да ловят там....
кьоркефали
Много е гадно така.............шуробаджанащина.............не бих отишъл на такъв водоем.chopara написа:Пътя е кофти асфалт, но се стига с лека кола безпроблемно. 5 лв на въдица, Има понтони на които да застанеш, НЯМА много дребна таранка, даже е рядкост. В басеина на който разрешават да се лови от време на време се вижда да скача по някое едно парче (3+ кг на око), но не бута нищо, 2 пъти ходих и нищо не излезе нито на мен, нито на НИКОЙ който ловеше там. Имам съмнение, че е наблъскан с толостолоб, защото виждаш да играе риба но никой не хваща нищо.ludiq_s_lopata написа:Някой да има инфо за развъдниците на Елешница-такса,условия и за пътя как е асфалт или черен?
На съседния басеин шарани от 0.500 до 4кг излизат гол след гол, но там ловят само приятели на пазачите. Това за мен е грозна практика, някой до теб си лови, хвърляш и ти там и идват да ти обяснят че само отбрани хора могат да ловят там....
Замислям един риболов на толостолопи там, ако намеря време преди забраната и е успешен ще споделя, а след падането на забраната - Цонево и Елешница язовирът 

кьоркефали
А какъв е статута на яз. Елешница. Отдавна не съм ходил. Може ли да се лови от брега или да се пуска лодка - основно спининг. Преди години имаше някакви забрани на половината язовир на 6/8 от язовира на 400м. от стената и други подобни малоумни инициативи.
Днес като се прибирах към Варна ,минах през яз.Калиманци-доста хора имаше,даже и каравани ,но никой нищо не споделя.Станах свидетел на изваждането на две шаранета-педарки.Това е от мен.Хубаво е някой да сподели как е там риболова.
-
- новобранец
Днес на пода пълна скръб само таранки 200-300 гр. Първо на входа искаха и за жената 16 лв. такса, но като ми видяха гърба кандисаха и на 5лв.На водоема имаше доста колеги и всички бяха опънали дънарките, кой на куршум, кой със сигнализатори ..... не бутна на никой докато бях там 17.30 . Даже като си тръгвах чичката на входа ме помоли най- учтиво да ми види улова, случайно да не съм си скрил шараните.
Не мога да ви разбера що за рибари сте ! Само се оплаквате че няма риба около Варна и продължавате да питате за смешни и обрани паткарници , продължавате да ходите и да си давате парите на вятъра ! Сигурно сте мазохисти ! По-добре съберете пари и ходете веднъж на три месеца ,но на истински шаранджийски язовири ,като Тръстиково , Ряховски ливади, и т.н.
Здравейте, някой може ли да даде информация за състоянието на язовир Засмяно, както и условията за риболов там.
Засмяново е свободен никой не го държи само билет трябва.
Като язовир Засмяно е свободен, дали е останала някоя риба от мрежарите?
Тази година не съм ходил, но обикновено по това време на годината е почти целия в леща, а от другия месец, става целия в леща
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.