Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

От "учител" ... чирак 2 или отмъщението се сервира студено ...
От "учител" ... чирак 2 или отмъщението се сервира студено ...
Така колеги ... само за хора , които харесват шарани ...
Бях се зарекъл да се върна и да потърся трофейни риби на този язовир, където имахме страхотен семеен излет.
Използвайки "тактически" ход, да отидем в Търговище по време на Панаира в града ... синковеца ми беше "командирован" на Панаир ... а аз се промъкнах доволен като котарак до забравен живарник с риба на язовирчето ... очакването беше за ....
Времето си беше "приказка" ... вятър бурен до ураганен на пориви ... но нищо не може да ме спре ... аз съм за риба
Поради все пак семейното придвижване в автомобила място за риболовен багаж нямаше, за това ... със спартанско оборудване от 1 въдица, един стол и едно колче ... се подреждам
Няма време за панорамни снимки ... няма време за нищо, чакат ме големи шарани
Подготовката позната от предния път, като нещо работи не се сменя - Белгийски жълт шаран без аромати и българска фидерна храна със същия цвят. Съотношение 1,5/1, овлажнена така, че да не прави облак а да си поляга кротко на дъното ... кутия сладка царевица, лайт фидер, кеп на приятел, смешна шапка ... всичко е готово за бой
Подготвен .... заредил ... хвърлил ... зяпащ върха

Въпреки силния страничен вятър ... взиманията бяха много сериозни и отчетливи ....
Първия "сладур" бързо ... бързо реши да позира за снимка

Сладура е този жълтеникавия с перките отпред .... на заден фон с шапката съм аз
На бързо почнаха да се появяват първите шарани:
;
.... и така нататък, но не бяха това рибите които търсех ... явно нещо не беше както трябва
Започнах с малки експерименти ... увеличих вкараната храна, увеличих дължината на повода, пробвах да понатваря още малко куката ....
приложих някой и друга дребна хитринка ...
Време се поуспокои, вятъра намаля, кълванетата станаха по капризни .... НО ....

Кепчосан е първия трофей
... а не .. по отблизо ...
...
кантара закова :
Следваха ... няколко хубави риби ... и няколко късания ... имах слабост в постройката но нямаше как да я променя, както казах бях почти без оборудване ... все пак записах страхотни риби ...
Прекрасен "дивак" ...

Поредната 6-ца + кг.

После още една:

Имаше някой по-дребни шаранчета, които бяха приказно борбени
Въобще настроението ми беше супер, бях поомазан с рибешка слуз ... изгорял, одухан от вятъра но щастлив и зарязал всички проблеми някъде мнооогоооо далеч .....
Естествено по някое време сина ми се "промъкна" ... и бързо ... бързо останах без въдица
Така се вади риба ...

Шаран в кепа ... въдица в ръката ....

Логично ... шаран в ръката ...

Още по логично ... да разпитаме поредната рибката какво яде ...

И накрая ... констатация ... а аз тия риби ги знам
В крайна сметка, стана един страхотен излет. Целите бяха постигнати ... но не знам защо ама пак ми се ходи

Бях се зарекъл да се върна и да потърся трофейни риби на този язовир, където имахме страхотен семеен излет.
Използвайки "тактически" ход, да отидем в Търговище по време на Панаира в града ... синковеца ми беше "командирован" на Панаир ... а аз се промъкнах доволен като котарак до забравен живарник с риба на язовирчето ... очакването беше за ....

Времето си беше "приказка" ... вятър бурен до ураганен на пориви ... но нищо не може да ме спре ... аз съм за риба

Поради все пак семейното придвижване в автомобила място за риболовен багаж нямаше, за това ... със спартанско оборудване от 1 въдица, един стол и едно колче ... се подреждам

Няма време за панорамни снимки ... няма време за нищо, чакат ме големи шарани

Подготовката позната от предния път, като нещо работи не се сменя - Белгийски жълт шаран без аромати и българска фидерна храна със същия цвят. Съотношение 1,5/1, овлажнена така, че да не прави облак а да си поляга кротко на дъното ... кутия сладка царевица, лайт фидер, кеп на приятел, смешна шапка ... всичко е готово за бой

Подготвен .... заредил ... хвърлил ... зяпащ върха

Въпреки силния страничен вятър ... взиманията бяха много сериозни и отчетливи ....
Първия "сладур" бързо ... бързо реши да позира за снимка

Сладура е този жълтеникавия с перките отпред .... на заден фон с шапката съм аз

На бързо почнаха да се появяват първите шарани:

Започнах с малки експерименти ... увеличих вкараната храна, увеличих дължината на повода, пробвах да понатваря още малко куката ....
приложих някой и друга дребна хитринка ...
Време се поуспокои, вятъра намаля, кълванетата станаха по капризни .... НО ....
Кепчосан е първия трофей

кантара закова :
Следваха ... няколко хубави риби ... и няколко късания ... имах слабост в постройката но нямаше как да я променя, както казах бях почти без оборудване ... все пак записах страхотни риби ...
Прекрасен "дивак" ...
Поредната 6-ца + кг.
После още една:
Имаше някой по-дребни шаранчета, които бяха приказно борбени

Въобще настроението ми беше супер, бях поомазан с рибешка слуз ... изгорял, одухан от вятъра но щастлив и зарязал всички проблеми някъде мнооогоооо далеч .....
Естествено по някое време сина ми се "промъкна" ... и бързо ... бързо останах без въдица

Така се вади риба ...
Шаран в кепа ... въдица в ръката ....
Логично ... шаран в ръката ...
Още по логично ... да разпитаме поредната рибката какво яде ...
И накрая ... констатация ... а аз тия риби ги знам

В крайна сметка, стана един страхотен излет. Целите бяха постигнати ... но не знам защо ама пак ми се ходи

Последно промяна от Krokodil на Пон Май 16, 2016 10:57 pm, променено общо 1 път.
Не щя ... не щя ... не щя .... че кат спря 

Re: От "учител" ... чирак 2 или отмъщението се сервира студено ...
Много Риба си хванал със сина-Браво.

Риболовци.
- garfield_90
- ще става разбирач
Кой е този водоем колега, понеже често имам ходене към Търговище ? Ако може и малко инфо относно него- такса, възможен улов, разшрешен брой въдици, може ли да се взима риба ( ако може каква), и използвана примамка? Освен монтаж на фидер, има ли опция за пружинка или подвижна плувка на цервичка ? Благодаря