От "учител" ... чирак 2 или отмъщението се сервира студено ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Krokodil
новобранец
новобранец

От "учител" ... чирак 2 или отмъщението се сервира студено ...

Мнение от Krokodil »

Така колеги ... само за хора , които харесват шарани ... :drinkers:

Бях се зарекъл да се върна и да потърся трофейни риби на този язовир, където имахме страхотен семеен излет.

Използвайки "тактически" ход, да отидем в Търговище по време на Панаира в града ... синковеца ми беше "командирован" на Панаир ... а аз се промъкнах доволен като котарак до забравен живарник с риба на язовирчето ... очакването беше за .... :fishing6:

Времето си беше "приказка" ... вятър бурен до ураганен на пориви ... но нищо не може да ме спре ... аз съм за риба :twisted:

Поради все пак семейното придвижване в автомобила място за риболовен багаж нямаше, за това ... със спартанско оборудване от 1 въдица, един стол и едно колче ... се подреждам :fishing9:

Няма време за панорамни снимки ... няма време за нищо, чакат ме големи шарани :twisted:

Подготовката позната от предния път, като нещо работи не се сменя - Белгийски жълт шаран без аромати и българска фидерна храна със същия цвят. Съотношение 1,5/1, овлажнена така, че да не прави облак а да си поляга кротко на дъното ... кутия сладка царевица, лайт фидер, кеп на приятел, смешна шапка ... всичко е готово за бой :fishing8:

Подготвен .... заредил ... хвърлил ... зяпащ върха :shock:

48514

Въпреки силния страничен вятър ... взиманията бяха много сериозни и отчетливи ....

Първия "сладур" бързо ... бързо реши да позира за снимка :D

48511

Сладура е този жълтеникавия с перките отпред .... на заден фон с шапката съм аз :D :D :D

На бързо почнаха да се появяват първите шарани:

48512; 48513 .... и така нататък, но не бяха това рибите които търсех ... явно нещо не беше както трябва :?:

Започнах с малки експерименти ... увеличих вкараната храна, увеличих дължината на повода, пробвах да понатваря още малко куката ....
приложих някой и друга дребна хитринка ...

Време се поуспокои, вятъра намаля, кълванетата станаха по капризни .... НО ....

48517

Кепчосан е първия трофей :twisted: :twisted: :twisted:

48519 ... а не .. по отблизо ... 48518 ...

кантара закова : 48516

Следваха ... няколко хубави риби ... и няколко късания ... имах слабост в постройката но нямаше как да я променя, както казах бях почти без оборудване ... все пак записах страхотни риби ...

Прекрасен "дивак" ...
48520

Поредната 6-ца + кг.
48521

После още една:
48522

Имаше някой по-дребни шаранчета, които бяха приказно борбени :fishing9:

Въобще настроението ми беше супер, бях поомазан с рибешка слуз ... изгорял, одухан от вятъра но щастлив и зарязал всички проблеми някъде мнооогоооо далеч .....

Естествено по някое време сина ми се "промъкна" ... и бързо ... бързо останах без въдица :)

Така се вади риба ...
48525

Шаран в кепа ... въдица в ръката ....
48524

Логично ... шаран в ръката ...
48523

Още по логично ... да разпитаме поредната рибката какво яде ...
48515

И накрая ... констатация ... а аз тия риби ги знам :rolleyes:

В крайна сметка, стана един страхотен излет. Целите бяха постигнати ... но не знам защо ама пак ми се ходи :D
Последно промяна от Krokodil на Пон Май 16, 2016 10:57 pm, променено общо 1 път.
Не щя ... не щя ... не щя .... че кат спря :D
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: От "учител" ... чирак 2 или отмъщението се сервира студено ...

Мнение от lusienn »

Много Риба си хванал със сина-Браво.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
garfield_90
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от garfield_90 »

Кой е този водоем колега, понеже често имам ходене към Търговище ? Ако може и малко инфо относно него- такса, възможен улов, разшрешен брой въдици, може ли да се взима риба ( ако може каква), и използвана примамка? Освен монтаж на фидер, има ли опция за пружинка или подвижна плувка на цервичка ? Благодаря
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Krokodil написа: Подготвен .... заредил ... хвърлил ... зяпащ върха :shock:

Първия "сладур" бързо ... бързо реши да позира за снимка :D

48511

Сладура е този жълтеникавия с перките отпред .... на заден фон с шапката съм аз :D :D :D
:lol: :D :fishing2: Няколко шарана 5-6+ в един излет... представям си какъв кеф е било. Няма нищо по- освежаващо от доброто чувство за хумор в един пост. Поздравления за риболова и за репортажа!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”