Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от mrenka »

Чоко, скобарите са като хората - като правят секс, не обичат да ги гледат разни майстори и да им дават акъл :lol:
Майтапите настрана, така няма да ги видиш. Пращам ти съобщение на лични, да не ограмотявам излишно бракониерската паплач. А сред нея поне 80% са с риболовен билет.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Да затопля леко темата, че другата седмица се очакват дъждове и откривания. На 22-ри скокнах до Бистрако, но не разпъвах. Вместо това се поразходих под баража чак до вливането. Реката беше сравнително висока, леко замътена от ровенето при Усойка, обаче яко ме засърбяха ръцете.
Изображение
Изображение
3mba7a
новобранец
новобранец

Мнение от 3mba7a »

Колеги дайте съвети къде може да се отиде с кола по реката след Бобошево,където водата е сравнително спокойна за риболов на фидер.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Сравнително спокойна е чак на разлива над Бело поле.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Вливането на Рилската река в Струма ставаше за фидер. Едно време излизах всякакви риби там в това число и пъстърва, а последно като ходих преди две години и повече, хванах само едно маломерно кленче.
Изображение
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Малко инфо за тия, дето точат зъби за събота - неделя. Струма при Бобошево е идеална - приятно ниво и летен зеленикав тен. В разрешения участък обаче Джерман тотално осира нещата - висока мътна вода. На път за Железница минах попътно през Бело поле - два фидера и половина, приспивно настроение. Доста колеги бяха нагазили по - надолу при вливането на Бистрица, но около обяд вече не е имало никой. Рибите днес или ги нямаше в реката, или не им се ядеше, или и двете. Едва спасих капото, и то на спининг. На фидер ми подръпна сто пъти, без да се закачи. За болото даже не ми се пише, летаргията беше зверска. Ясно е, че не съм майстор на спорта, обаче риболовът в момента е тегав.
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

Чоко голям си евала.
пс. аз няма да ходя де ... ще предпочета затворен водоем
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
Не съм ходил от години. Как е района сега, има и добри места? Чувам, че се е развъдил доста морунаж по реката, вярно ли е?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

chirusa_bg написа:Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
Не съм ходил от години. Как е района сега, има и добри места? Чувам, че се е развъдил доста морунаж по реката, вярно ли е?
Недей!Голяма вода, зимно ниво и абсолютно отсъствие на скобара!Още е по барите!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
Любо2
новобранец
новобранец

Мнение от Любо2 »

chirusa_bg написа:Аз май ще се разходя по реката. Примерно Железница, Крупник, нещо такова.
Здрасти Влади!Да,морунажа го има в добри количества,но е дребен.Това беше и основната риба,която се ловеше на 1 в района на Благоевград.Скобара го няма.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

chokoboy написа:
Недей!Голяма вода, зимно ниво и абсолютно отсъствие на скобара!Още е по барите!!!!!!!!!!!!!!!!

Благодаря ви!
Ще го мисля, мамка му....
Искаше ми се да позагрея малко, че следващите 2 седмици ще съм на една нова, непозната ми река.

Успех на всички!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Здравейте колеги и успех през новия сезон. За скобара ясно, поне мряна и клен няма ли? Мисля да посетим в неделя за къса разходка с мухарките, но ще носим и по едно боло. Дали има смисъл?
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Колега днес се разходих до Бл-град, водата леко мътна и на места носи листа, изчакай с мухарките , земи си бял и торен и по близо до дъното :wink:
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

LSFC написа:Здравейте колеги и успех през новия сезон. За скобара ясно, поне мряна и клен няма ли? Мисля да посетим в неделя за къса разходка с мухарките, но ще носим и по едно боло. Дали има смисъл?
За мухарки мисията е невъзможна. Боло да се носи е безсмислено, Албино ти е дал чудесен съвет.
Въпреки мъките в четвъртък, днес / за пореден път се оказва вчера :) / отново се понесох на юг. Взех само фидерите и един Ганчо. Кленовете обаче се оказаха изключително предпазливи, та сложих кръст на воблери и въртележки, и хоп с фидерите в едни храсталаци.

Изображение

Тоя път се взех в ръце. Реномирана мренска захранка от 15-16лв/ 2.5 кг, много, ама прекалено много бели, повод 0.10, кука №16 и, о, чудо - имало живот в тая река. Мрените са сиви, всички по - едри все още с хайвер, за десерт : едно скобарче, кленче и педарка морунаж. Факторът наистина си е фактор 8)
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Струма Бл-град.
Бистра вода, спад с над 15 см. Дребни кленчета на блесна и воблер.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”