Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- SAMURAI 99
- новобранец
Re: Къца- кълве воблери BG
В четвъртък 23 юни, в късния следобед решихме да се разходим със спининг пръчките по Марица, аз и двама мои приятели... Смених доста примамки, воблери и блесни, но мина около един час без дори почукване... Сложих пак 4 см воблерче на къца - кълве, (като преди това бях почнал риболова с него, но 15-20 минути не ми удари нищо и аз го замених с блесни и по-тежки воблери...) и започнах да замятам пак с него... След около 10 мин, на около 2 метра от мен, точно преди да извадя воблера от водата, една щука го атакува със завъртане, но не уцели...
Викам си, тя е тука и пак ще нападне воблера и продължих да замятам с надежда да и е по-точен мерника този път! Но, минаха поне 25 мин без никаква атака... И точно когато, си говорехме, че е време да сгъваме пръчките и да се връщаме... (имахме доста път пеша) усетих тежък удър, направих засечка и рибата тръгна, но се чувстваше че е тежка и разбрах че, ще има борба... и аванса засвири... След няколко минути борба успях да я вдигна и видях че е сом около 90 см -1 метър... Лека-полека го докарах на около метър и половина от мен в плиткото, но сома като ме видя толкова близо се заби в едни водорасли след което се завъртя, направи силен удар с опашка и... линията ми олекна... Реших че, е скъсал и е заминал с воблерчето, но се оказа друго... Беше се разтворила халкичката, с която се закрепва тройната кука към воблера и сома си замина само с коремната тройка, а воблерчето, оплетено с водорасли се поклащаше на края на омазаната със слуз линия...
Бях му сменил куките, но за халките не бях се сетил!!! Нищо, аз така или иначе досега всички сомове хванати на спининг съм ги връщал обратно в реката... Та извода от цялата история колеги е че, имате ли едри риби във водоема в който ловите, сменяйте халките и куките на воблерите къца - кълве че, на тях удрят всякакви риби, в което се уверих и аз!

Две кефалчета и от мене за половин час на рекичката.Интересното е,че бяха забодени отстрани.
- къца - кълве
- сериозен играч
В момента работя върху тези перли (феи) или както искате да ги наричаме. Тези от 4 сантиметра са по-тежки. Работя по 17 часа на ден и смятам, че скоро ще са готови. Без вашата подкрепа това няма как да стане.
Трудна река, трудни рибки и воблерче на Кръсто от по-старата генерация
[img][IMG]http://share-your-photo.com/img/84e51de2b0.jpg[/img] [/img]
Жив и здрав да си майсторе!
[img][IMG]http://share-your-photo.com/img/84e51de2b0.jpg[/img] [/img]
Жив и здрав да си майсторе!

- Прикачени файлове
-
- 26062016596.jpg (181.54 KiB) Преглеждано 1453 пъти
-
- 26062016595.jpg (185.1 KiB) Преглеждано 1453 пъти
-
- 26062016594.jpg (180.04 KiB) Преглеждано 1453 пъти
- morriddin
- научил се да хвърля
Воблерите са перфектни - невероятна игра!
Отидох само за проба и съм повече от доволен - за 15 минути хвърляне - прилично кефалче около 700гр.на жабката. Вдругиден ще се навирам из драките да направя свестен репорт с фотото.
Най-общо казано: БЛАГОДАРЯ ти, Къца! И за хубавите воблери, и за подаръка! Чакам те през август на турнира!
Отидох само за проба и съм повече от доволен - за 15 минути хвърляне - прилично кефалче около 700гр.на жабката. Вдругиден ще се навирам из драките да направя свестен репорт с фотото.
Най-общо казано: БЛАГОДАРЯ ти, Къца! И за хубавите воблери, и за подаръка! Чакам те през август на турнира!

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Тези тъмно сивите с червените очи ми грабнаха окото.
- къца - кълве
- сериозен играч
https://www.youtube.com/watch?v=kX4wvjn8kroSAMURAI 99 написа:В четвъртък 23 юни, в късния следобед решихме да се разходим със спининг пръчките по Марица, И точно когато, си говорехме, че е време да сгъваме пръчките и да се връщаме... (имахме доста път пеша) усетих тежък удър, направих засечка и рибата тръгна, но се чувстваше че е тежка и разбрах че, ще има борба... и аванса засвири... След няколко минути борба успях да я вдигна и видях че е сом около 90 см -1 метър... Лека-полека го докарах на около метър и половина от мен в плиткото, но сома като ме видя толкова близо се заби в едни водорасли след което се завъртя, направи силен удар с опашка и... линията ми олекна... Реших че, е скъсал и е заминал с воблерчето, но се оказа друго... Беше се разтворила халкичката, с която се закрепва тройната кука към воблера и сома си замина само с коремната тройка,
Този клип е правен преди седем месеца. Тогава съм започнал да правя халките.SAMURAI е закупил воблера преди това. Не мога да кажа, че моите щяха да издържат. Борбата е неравна, четири сантиметра, срещу един метър.

- къца - кълве
- сериозен играч
Не знам дали ще ги познаеш с брокат.freeman.bg написа:Тези тъмно сивите с червените очи ми грабнаха окото.

- morriddin
- научил се да хвърля
Както и очаквах, воблерите се представят отлично!
Днес се разписах с това:

Отново благодарности на Къца!
Днес се разписах с това:

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
- къца - кълве
- сериозен играч
Тренирай за състезанието, ще имам нужда от водач.morriddin написа:Както и очаквах, воблерите се представят отлично!
Днес се разписах с това:

- SAMURAI 99
- новобранец
SAMURAI 99 написа:къца - кълве написа:https://www.youtube.com/watch?v=kX4wvjn8kroSAMURAI 99 написа:В четвъртък 23 юни, в късния следобед решихме да се разходим със спининг пръчките по Марица, И точно когато, си говорехме, че е време да сгъваме пръчките и да се връщаме... (имахме доста път пеша) усетих тежък удър, направих засечка и рибата тръгна, но се чувстваше че е тежка и разбрах че, ще има борба... и аванса засвири... След няколко минути борба успях да я вдигна и видях че е сом около 90 см -1 метър... Лека-полека го докарах на около метър и половина от мен в плиткото, но сома като ме видя толкова близо се заби в едни водорасли след което се завъртя, направи силен удар с опашка и... линията ми олекна... Реших че, е скъсал и е заминал с воблерчето, но се оказа друго... Беше се разтворила халкичката, с която се закрепва тройната кука към воблера и сома си замина само с коремната тройка,
Този клип е правен преди седем месеца. Тогава съм започнал да правя халките.SAMURAI е закупил воблера преди това. Не мога да кажа, че моите щяха да издържат. Борбата е неравна, четири сантиметра, срещу един метър.
Воблера е от месец май 2015 г и е страхотен ловец! Незнам дали друг 4 см воблер щеше да издържи толкова силна риба, а и е правен за кефал, а не за сом! Браво майсторе! Няколко излета ме спасява от капото, с различни риби и то в студена и доста мътна вода, яко пускат вода от язовирите в Марица и нивото играе постоянно!!! Само може да се гордееш с твоите воблери!!! Не всеки воблер може да излъже сом!!! Сома избра точно този воблер, 4 см къца-кълве, а ние хвърляхме преди това на какви ли не маркови воблери и блесни, на същото място! Дори на доста маркови воблери се е налагало да се сменят халки и куки! Още един път ти казвам, браво за уловистите и на страхотна цена воблери!!!

Незнам дали тези водбери при вас са имали успехи,аз лично съм нов и си нямам на представа от марките и тн.но по моя край колегите по искъра исползват предимно бг воблери и имат много добри успехи,щуки по 10кг,кленчета от 150гр. до 1,5кг..,така че си има и хубави бг воблери 

Мнениеот mundzi » нед юни 26, 2016 6:28 pm
Две кефалчета и от мене за половин час на рекичката.Интересното е,че бяха забодени отстрани.
Така е колега,кефала е страхлива риба и много често се закача за воблера(блесната),докато удря плячката си с глава(поне така съм чел по форумите
,дали съм прав не знам
)
Така е колега,кефала е страхлива риба и много често се закача за воблера(блесната),докато удря плячката си с глава(поне така съм чел по форумите

- къца - кълве
- сериозен играч
Не спирате да ме изумявате.Shoobby написа:Мнениеот mundzi » нед юни 26, 2016 6:28 pm
Така е колега,кефала е страхлива риба и много често се закача за воблера(блесната),докато удря плячката си с глава(поне така съм чел по форумите,дали съм прав не знам
)

https://www.youtube.com/watch?v=-46rTb-rVIk