Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
SAMURAI 99
новобранец
новобранец

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от SAMURAI 99 »

В четвъртък 23 юни, в късния следобед решихме да се разходим със спининг пръчките по Марица, аз и двама мои приятели... Смених доста примамки, воблери и блесни, но мина около един час без дори почукване... Сложих пак 4 см воблерче на къца - кълве, (като преди това бях почнал риболова с него, но 15-20 минути не ми удари нищо и аз го замених с блесни и по-тежки воблери...) и започнах да замятам пак с него... След около 10 мин, на около 2 метра от мен, точно преди да извадя воблера от водата, една щука го атакува със завъртане, но не уцели... :) Викам си, тя е тука и пак ще нападне воблера и продължих да замятам с надежда да и е по-точен мерника този път! Но, минаха поне 25 мин без никаква атака... И точно когато, си говорехме, че е време да сгъваме пръчките и да се връщаме... (имахме доста път пеша) усетих тежък удър, направих засечка и рибата тръгна, но се чувстваше че е тежка и разбрах че, ще има борба... и аванса засвири... След няколко минути борба успях да я вдигна и видях че е сом около 90 см -1 метър... Лека-полека го докарах на около метър и половина от мен в плиткото, но сома като ме видя толкова близо се заби в едни водорасли след което се завъртя, направи силен удар с опашка и... линията ми олекна... Реших че, е скъсал и е заминал с воблерчето, но се оказа друго... Беше се разтворила халкичката, с която се закрепва тройната кука към воблера и сома си замина само с коремната тройка, а воблерчето, оплетено с водорасли се поклащаше на края на омазаната със слуз линия... :) :) :) Бях му сменил куките, но за халките не бях се сетил!!! Нищо, аз така или иначе досега всички сомове хванати на спининг съм ги връщал обратно в реката... Та извода от цялата история колеги е че, имате ли едри риби във водоема в който ловите, сменяйте халките и куките на воблерите къца - кълве че, на тях удрят всякакви риби, в което се уверих и аз! :) :fishing1:
Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Мнение от mundzi »

Две кефалчета и от мене за половин час на рекичката.Интересното е,че бяха забодени отстрани.
Прикачени файлове
2016-06-26 16.53.18.jpg
2016-06-26 15.38.23.jpg
2016-06-26 15.26.49.jpg
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

IMG_20160627_090309.jpg
В момента работя върху тези перли (феи) или както искате да ги наричаме. Тези от 4 сантиметра са по-тежки. Работя по 17 часа на ден и смятам, че скоро ще са готови. Без вашата подкрепа това няма как да стане.
harry_lom
новобранец
новобранец

Мнение от harry_lom »

Трудна река, трудни рибки и воблерче на Кръсто от по-старата генерация
[img][IMG]http://share-your-photo.com/img/84e51de2b0.jpg[/img]
26062016597.jpg
26062016597.jpg (188.46 KiB) Преглеждано 1450 пъти
[/img]
Жив и здрав да си майсторе! :supz:
Прикачени файлове
26062016596.jpg
26062016596.jpg (181.54 KiB) Преглеждано 1450 пъти
26062016595.jpg
26062016595.jpg (185.1 KiB) Преглеждано 1450 пъти
26062016594.jpg
26062016594.jpg (180.04 KiB) Преглеждано 1450 пъти
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Воблерите са перфектни - невероятна игра!
Отидох само за проба и съм повече от доволен - за 15 минути хвърляне - прилично кефалче около 700гр.на жабката. Вдругиден ще се навирам из драките да направя свестен репорт с фотото.
Най-общо казано: БЛАГОДАРЯ ти, Къца! И за хубавите воблери, и за подаръка! Чакам те през август на турнира! :smt023
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Тези тъмно сивите с червените очи ми грабнаха окото.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

SAMURAI 99 написа:В четвъртък 23 юни, в късния следобед решихме да се разходим със спининг пръчките по Марица, И точно когато, си говорехме, че е време да сгъваме пръчките и да се връщаме... (имахме доста път пеша) усетих тежък удър, направих засечка и рибата тръгна, но се чувстваше че е тежка и разбрах че, ще има борба... и аванса засвири... След няколко минути борба успях да я вдигна и видях че е сом около 90 см -1 метър... Лека-полека го докарах на около метър и половина от мен в плиткото, но сома като ме видя толкова близо се заби в едни водорасли след което се завъртя, направи силен удар с опашка и... линията ми олекна... Реших че, е скъсал и е заминал с воблерчето, но се оказа друго... Беше се разтворила халкичката, с която се закрепва тройната кука към воблера и сома си замина само с коремната тройка, :fishing1:
https://www.youtube.com/watch?v=kX4wvjn8kro
Този клип е правен преди седем месеца. Тогава съм започнал да правя халките.SAMURAI е закупил воблера преди това. Не мога да кажа, че моите щяха да издържат. Борбата е неравна, четири сантиметра, срещу един метър. :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

freeman.bg написа:Тези тъмно сивите с червените очи ми грабнаха окото.
IMG_20160628_103558.jpg
Не знам дали ще ги познаеш с брокат. :D Уверявам те, че така са по-красиви и по-уловисти.
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Както и очаквах, воблерите се представят отлично!
Днес се разписах с това:
Изображение
Изображение
Отново благодарности на Къца! :smt023
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

morriddin написа:Както и очаквах, воблерите се представят отлично!
Днес се разписах с това:
Изображение
Изображение
Отново благодарности на Къца! :smt023
Тренирай за състезанието, ще имам нужда от водач. :D
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Обещаното си е обещано! :smt023
Аватар
SAMURAI 99
новобранец
новобранец

Мнение от SAMURAI 99 »

SAMURAI 99 написа:
къца - кълве написа:
SAMURAI 99 написа:В четвъртък 23 юни, в късния следобед решихме да се разходим със спининг пръчките по Марица, И точно когато, си говорехме, че е време да сгъваме пръчките и да се връщаме... (имахме доста път пеша) усетих тежък удър, направих засечка и рибата тръгна, но се чувстваше че е тежка и разбрах че, ще има борба... и аванса засвири... След няколко минути борба успях да я вдигна и видях че е сом около 90 см -1 метър... Лека-полека го докарах на около метър и половина от мен в плиткото, но сома като ме видя толкова близо се заби в едни водорасли след което се завъртя, направи силен удар с опашка и... линията ми олекна... Реших че, е скъсал и е заминал с воблерчето, но се оказа друго... Беше се разтворила халкичката, с която се закрепва тройната кука към воблера и сома си замина само с коремната тройка, :fishing1:
https://www.youtube.com/watch?v=kX4wvjn8kro
Този клип е правен преди седем месеца. Тогава съм започнал да правя халките.SAMURAI е закупил воблера преди това. Не мога да кажа, че моите щяха да издържат. Борбата е неравна, четири сантиметра, срещу един метър. :D

Воблера е от месец май 2015 г и е страхотен ловец! Незнам дали друг 4 см воблер щеше да издържи толкова силна риба, а и е правен за кефал, а не за сом! Браво майсторе! Няколко излета ме спасява от капото, с различни риби и то в студена и доста мътна вода, яко пускат вода от язовирите в Марица и нивото играе постоянно!!! Само може да се гордееш с твоите воблери!!! Не всеки воблер може да излъже сом!!! Сома избра точно този воблер, 4 см къца-кълве, а ние хвърляхме преди това на какви ли не маркови воблери и блесни, на същото място! Дори на доста маркови воблери се е налагало да се сменят халки и куки! Още един път ти казвам, браво за уловистите и на страхотна цена воблери!!! :)
Shoobby
новобранец
новобранец

Мнение от Shoobby »

Незнам дали тези водбери при вас са имали успехи,аз лично съм нов и си нямам на представа от марките и тн.но по моя край колегите по искъра исползват предимно бг воблери и имат много добри успехи,щуки по 10кг,кленчета от 150гр. до 1,5кг..,така че си има и хубави бг воблери :)
Shoobby
новобранец
новобранец

Мнение от Shoobby »

Мнениеот mundzi » нед юни 26, 2016 6:28 pm

Две кефалчета и от мене за половин час на рекичката.Интересното е,че бяха забодени отстрани.

Така е колега,кефала е страхлива риба и много често се закача за воблера(блесната),докато удря плячката си с глава(поне така съм чел по форумите :D ,дали съм прав не знам :? )
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Shoobby написа:Мнениеот mundzi » нед юни 26, 2016 6:28 pm

Така е колега,кефала е страхлива риба и много често се закача за воблера(блесната),докато удря плячката си с глава(поне така съм чел по форумите :D ,дали съм прав не знам :? )
Не спирате да ме изумявате. :D mundzi лови кефалчета по 20 сантиметра със сомски воблери, а SAMURAI сомове с кефалски. Аз не разделям воблерите на кефалски, сомски, щукарски, костурски и т.н. Има добри и лоши. Опитвам се "къца-кълве" да са от добрите. Когато рибата е активна атакува коремната кука. При по-малка активност, атакува куката на опашката. Когато не е активна само гледа и като попадне в обсега на куките се закачва отвън.
https://www.youtube.com/watch?v=-46rTb-rVIk
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”