Доброволен отряд

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Доброволен отряд

Мнение от barutchiata © »

Кроки е много прав, мислил съм го как ли не.Става ама трябва да си сложат хората главата в торбата и да се пипа назидателно.Що народ изтрепаха по улиците, барем да бяха бракониери половината, полза щеше да има за държавата.Иначе в закона вече не вярвам, всичко е мижи да те лажим. :twisted:
VPK
новобранец
новобранец

Мнение от VPK »

Добре, а защо не пробвате така, една тайна групичка отива по-рано и заснима момента на разпъването или ваденето на мрежите, да има доказателства лицата да се виждат,после цялата група за респект, вадите мрежите и ги събирате на куп и хващате мрежарите, обаждате се в полицията и ИАРА и им обяснявате, че сте намерили пуснати мрежи и и имате снимков материал, и примерно сте хванали нарушителите, под хванал разбирам, не да ги пребиете, въпреки, че ни се иска, а просто да ги задържите докато дойде полицията, те като си ги преберат знаят какво да ги правят, че вече сигурно им е омръзнало от такива истории, е освен ако не са комбина.
Така и актове ще има и мрежите изгорени, и вие действате законно като съвестни граждани каквито наистина сте, поклон от мен за ентусиазма и идеята.
А може и някои постоянно да снима, да не кажат, че сте ги били или нещо, ако пък ви извадят пистолет или ви нападнат, тогава се отбранявате, и накрая всичко пак е заснето, още по-лошо за тях.
Хрумват ми идеи как си остава телефон на групата и при поява не мрежи се действа, еххх мечтииииииииииии, дано стане нещо.
На много места всички са навързани и се пазят взаимно и без нещо да измислим няма нищо да се оправи, сещам се сега примерно и за покана към някой местни медии които биха се занимавали с нещо такова, да снимат един път, от полицията имат респект малко към медиите, тогава и родннини да са им пак нещо ще направят.
А ако се направи наистина голяма група, защо не просто да се срещнете с местния шеф на ИАРА и на полицията, и да имате една устна уговорка само за съвместни действия, вместващи се в определението за съвестни граждани, е дано шефовета са свестни и ви риемат.
Незнам много неща се сешам сега но напрактика може да не станат полвината, успех момчета, макар и само морално пак съм с вас.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

"Добре, а защо не пробвате така".
Докато има такива хора няма да се оправим.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

snegk написа:"Добре, а защо не пробвате така".
Докато има такива хора няма да се оправим.
:mrgreen: Snegk, ти не проумяли бре.... колко въстания са правили Българите на МАСА :mrgreen: Морално са снас хората :mrgreen: и докато си в ареста ще занесат вечеря на семейството ти и ще заведат децата на училище :mrgreen:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
VPK
новобранец
новобранец

Мнение от VPK »

Какво пак казах, аргументирайте се като ме цитирате и говорите глуости, щом ви се лежи за някакви боклуци добре, аз само ви дадох идея как да стане добре и за вас и работата да се свърши.
Ами да само морално мога да бъда с вас, нямам никаква възможност в момента, а и да имам няма как да помогна, не съм от най респектиращите.
Аиде кажете някоя друга що годе законна идея. Нали целта е групата да се задържи по-дълго, ако е само за един път става всякък.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

VPK написа:...момента на разпъването или ваденето на мрежите...
Както и момента на енергетиците, химиците и т.н. :lol:

Една птичка пролет не прави...от 15 000 регнати в сайта дали и 15 човека биха се навили на подобни действия. :roll:

Ако искаме риба, да си вземем като Кроки по 1 язовир и да си го вардим. :D
Кроки, ти как се справяш с бракониерите?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

GODzillata написа:Кроки, ти как се справяш с бракониерите?
Предполагам, че как си требе - "со кротце, со благо и со малко кютек"! В случая "малко" е само за благозвучие!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Деди,писах-писах,горе долу около пет минути и истрих всичко написано и само ще кажа,вие предполагате какво правя и особенно тези които ме познават.Не ми се пише по този въпрос,но ще кажа на тези които все-пак имат куража да го правят и да се опитват да бракониерстват при мен.Ходете,но на собственна отговорност,ако ви хвана,ще разберете за какво говоря.Има едни елементи,които ми оставиха една раница и даже и военна книжка и снимка на единия боклук,който е военен,някакъв сержант във Чешнигирово.Ако чете някой от тях да знаят че не съм ги забравил и ще си платят когато аз реша :!: :idea: :idea: :idea: И по начин по който аз реша.За всичките години,разбрах само едно,не ги ли смачкаш до умиране и не им ли бръкнеш във джоба,нищо не разбират и продължават да крадат.Абе,боклуци и крадци,това са те.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Разбирам да се разправяме с бракониерите но да имаме някъкво законово основание за това,мене ме държаха 12часа в РПУ Елин Пелин че стрелях с въздушна пушка по мрежари на Огняново,а и искакаха и да ме съдят :twisted: няма ме ли юридическа основа за това невиждам как ще се оправиме с тях.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Поборников,знам го начина,който наистина е незаконен !!! Ще търсят неизвестен извършител,което ги устройва перфектно хората от полицията,защото се кефят когато някой им свърши черната работа и им оставя възможност да си пият ракията и да нямат проблеми в района.Знам го и то перфектно,но има един проблем,да не се окаже че като трябва да се събират хората :lol: :lol: :lol: на срещата да се окажа само аз и още 1-2ма със фотоапарати :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Нямаш проблем но камерите и снимките не решават нещата,аз кави сюрпризи съм и приготвил за това лято на Огняново бедна ти ефантазията,яд ме е защото съсипаха язовира и няма да ги оставя така да зулумстват.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Поборников написа:...мене ме държаха 12часа в РПУ Елин Пелин че стрелях с въздушна пушка по мрежари на Огняново,а и искакаха и да ме съдят :twisted: няма ме ли юридическа основа за това невиждам как ще се оправиме с тях.
Стрелял си при законна самоотбрана, разбира се! :wink: :mrgreen:

Добре де, как стои въпроса с мрежите?
Кой и къде има право да лови с тях?
По всяко време извън забраната ли могат?
Някакъв спец. билет ли трябва да имат?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няма юридическа основа за извършване на законни действия срещу бракониерите от доброволен отряд.Както ви каза Кроки,може-но се явява незаконно и всеки отрядник трябва предварително да си направи добре сметката.Да си отговори на въпроса : "Бе,склонен ли съм да застраша своята и сигурността на семейството си /правна,финансова,здравна,социално-обществена и пр./ заради тез копелета-бракониерите ?".И никакви снимки и записи - що ви трябва да оставяте улики за действията си?
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Единствения законен начин е хора, риболовци с положение в обществото които не се притесняват да застанат срещу бракониерите с името си да се обаждат на горските , на местната полиция , на шефовете на местните горски ,да се размирише работата, и те местните служби на ИАРА щат нещат ще проработят, лошо е че когато хората дето се обаждат най вероятно ще ги занимават с много бюрократ. процедури, ще им губят времето.Когато за дадено нарушение се обайдаш на различни звена от системата става дебела работа,па ако се снима и с камера,още по дибела.Но това за тези хора е голяма отговорност и загуба на време.Едва ли ще има много желаещи.Аз тъй като ходя само в един район и той е моя роден край немога да застана лично срещу съгражданите си,например,това е сериозен проблем за мен, тъй като местните се познаваме и нещата стават лични,следват отмъщения и простотията е безкрайна.Мога да подавам само анонимни сигнали, но ефекта от тях май ще е малък.Та трудно е да се измисли.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

ПИТАНЕ !
Ако сутринта рано рано идем на язовира видим че има мрежи !
изкараме ги и ги запалим .............
мисля че последствията ще са само за бракониерите !
От тук нататък до края на забраната по ръкавите н всеки язовир ако нена единия то на другия ден ще има мрежи !!!
със сигурност може да ги намалим !
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”