Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Доброволен отряд
Модератор: dantho.mihov
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Доброволен отряд
Кроки е много прав, мислил съм го как ли не.Става ама трябва да си сложат хората главата в торбата и да се пипа назидателно.Що народ изтрепаха по улиците, барем да бяха бракониери половината, полза щеше да има за държавата.Иначе в закона вече не вярвам, всичко е мижи да те лажим. 

Добре, а защо не пробвате така, една тайна групичка отива по-рано и заснима момента на разпъването или ваденето на мрежите, да има доказателства лицата да се виждат,после цялата група за респект, вадите мрежите и ги събирате на куп и хващате мрежарите, обаждате се в полицията и ИАРА и им обяснявате, че сте намерили пуснати мрежи и и имате снимков материал, и примерно сте хванали нарушителите, под хванал разбирам, не да ги пребиете, въпреки, че ни се иска, а просто да ги задържите докато дойде полицията, те като си ги преберат знаят какво да ги правят, че вече сигурно им е омръзнало от такива истории, е освен ако не са комбина.
Така и актове ще има и мрежите изгорени, и вие действате законно като съвестни граждани каквито наистина сте, поклон от мен за ентусиазма и идеята.
А може и някои постоянно да снима, да не кажат, че сте ги били или нещо, ако пък ви извадят пистолет или ви нападнат, тогава се отбранявате, и накрая всичко пак е заснето, още по-лошо за тях.
Хрумват ми идеи как си остава телефон на групата и при поява не мрежи се действа, еххх мечтииииииииииии, дано стане нещо.
На много места всички са навързани и се пазят взаимно и без нещо да измислим няма нищо да се оправи, сещам се сега примерно и за покана към някой местни медии които биха се занимавали с нещо такова, да снимат един път, от полицията имат респект малко към медиите, тогава и родннини да са им пак нещо ще направят.
А ако се направи наистина голяма група, защо не просто да се срещнете с местния шеф на ИАРА и на полицията, и да имате една устна уговорка само за съвместни действия, вместващи се в определението за съвестни граждани, е дано шефовета са свестни и ви риемат.
Незнам много неща се сешам сега но напрактика може да не станат полвината, успех момчета, макар и само морално пак съм с вас.
Така и актове ще има и мрежите изгорени, и вие действате законно като съвестни граждани каквито наистина сте, поклон от мен за ентусиазма и идеята.
А може и някои постоянно да снима, да не кажат, че сте ги били или нещо, ако пък ви извадят пистолет или ви нападнат, тогава се отбранявате, и накрая всичко пак е заснето, още по-лошо за тях.
Хрумват ми идеи как си остава телефон на групата и при поява не мрежи се действа, еххх мечтииииииииииии, дано стане нещо.
На много места всички са навързани и се пазят взаимно и без нещо да измислим няма нищо да се оправи, сещам се сега примерно и за покана към някой местни медии които биха се занимавали с нещо такова, да снимат един път, от полицията имат респект малко към медиите, тогава и родннини да са им пак нещо ще направят.
А ако се направи наистина голяма група, защо не просто да се срещнете с местния шеф на ИАРА и на полицията, и да имате една устна уговорка само за съвместни действия, вместващи се в определението за съвестни граждани, е дано шефовета са свестни и ви риемат.
Незнам много неща се сешам сега но напрактика може да не станат полвината, успех момчета, макар и само морално пак съм с вас.
-
- и господ не е толокова добър
"Добре, а защо не пробвате така".
Докато има такива хора няма да се оправим.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
snegk написа:"Добре, а защо не пробвате така".

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Какво пак казах, аргументирайте се като ме цитирате и говорите глуости, щом ви се лежи за някакви боклуци добре, аз само ви дадох идея как да стане добре и за вас и работата да се свърши.
Ами да само морално мога да бъда с вас, нямам никаква възможност в момента, а и да имам няма как да помогна, не съм от най респектиращите.
Аиде кажете някоя друга що годе законна идея. Нали целта е групата да се задържи по-дълго, ако е само за един път става всякък.
Ами да само морално мога да бъда с вас, нямам никаква възможност в момента, а и да имам няма как да помогна, не съм от най респектиращите.
Аиде кажете някоя друга що годе законна идея. Нали целта е групата да се задържи по-дълго, ако е само за един път става всякък.
- GODzillata
Както и момента на енергетиците, химиците и т.н.VPK написа:...момента на разпъването или ваденето на мрежите...

Една птичка пролет не прави...от 15 000 регнати в сайта дали и 15 човека биха се навили на подобни действия.

Ако искаме риба, да си вземем като Кроки по 1 язовир и да си го вардим.

Кроки, ти как се справяш с бракониерите?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Предполагам, че как си требе - "со кротце, со благо и со малко кютек"! В случая "малко" е само за благозвучие!GODzillata написа:Кроки, ти как се справяш с бракониерите?
- krokibg
- учете се от него
Деди,писах-писах,горе долу около пет минути и истрих всичко написано и само ще кажа,вие предполагате какво правя и особенно тези които ме познават.Не ми се пише по този въпрос,но ще кажа на тези които все-пак имат куража да го правят и да се опитват да бракониерстват при мен.Ходете,но на собственна отговорност,ако ви хвана,ще разберете за какво говоря.Има едни елементи,които ми оставиха една раница и даже и военна книжка и снимка на единия боклук,който е военен,някакъв сержант във Чешнигирово.Ако чете някой от тях да знаят че не съм ги забравил и ще си платят когато аз реша
И по начин по който аз реша.За всичките години,разбрах само едно,не ги ли смачкаш до умиране и не им ли бръкнеш във джоба,нищо не разбират и продължават да крадат.Абе,боклуци и крадци,това са те.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
Разбирам да се разправяме с бракониерите но да имаме някъкво законово основание за това,мене ме държаха 12часа в РПУ Елин Пелин че стрелях с въздушна пушка по мрежари на Огняново,а и искакаха и да ме съдят
няма ме ли юридическа основа за това невиждам как ще се оправиме с тях.

- krokibg
- учете се от него
Поборников,знам го начина,който наистина е незаконен !!! Ще търсят неизвестен извършител,което ги устройва перфектно хората от полицията,защото се кефят когато някой им свърши черната работа и им оставя възможност да си пият ракията и да нямат проблеми в района.Знам го и то перфектно,но има един проблем,да не се окаже че като трябва да се събират хората
на срещата да се окажа само аз и още 1-2ма със фотоапарати

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- кандидат преподавател
Нямаш проблем но камерите и снимките не решават нещата,аз кави сюрпризи съм и приготвил за това лято на Огняново бедна ти ефантазията,яд ме е защото съсипаха язовира и няма да ги оставя така да зулумстват.
- GODzillata
Стрелял си при законна самоотбрана, разбира се!Поборников написа:...мене ме държаха 12часа в РПУ Елин Пелин че стрелях с въздушна пушка по мрежари на Огняново,а и искакаха и да ме съдятняма ме ли юридическа основа за това невиждам как ще се оправиме с тях.

Добре де, как стои въпроса с мрежите?
Кой и къде има право да лови с тях?
По всяко време извън забраната ли могат?
Някакъв спец. билет ли трябва да имат?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- кандидат преподавател
Няма юридическа основа за извършване на законни действия срещу бракониерите от доброволен отряд.Както ви каза Кроки,може-но се явява незаконно и всеки отрядник трябва предварително да си направи добре сметката.Да си отговори на въпроса : "Бе,склонен ли съм да застраша своята и сигурността на семейството си /правна,финансова,здравна,социално-обществена и пр./ заради тез копелета-бракониерите ?".И никакви снимки и записи - що ви трябва да оставяте улики за действията си?
-
- ще става разбирач
Единствения законен начин е хора, риболовци с положение в обществото които не се притесняват да застанат срещу бракониерите с името си да се обаждат на горските , на местната полиция , на шефовете на местните горски ,да се размирише работата, и те местните служби на ИАРА щат нещат ще проработят, лошо е че когато хората дето се обаждат най вероятно ще ги занимават с много бюрократ. процедури, ще им губят времето.Когато за дадено нарушение се обайдаш на различни звена от системата става дебела работа,па ако се снима и с камера,още по дибела.Но това за тези хора е голяма отговорност и загуба на време.Едва ли ще има много желаещи.Аз тъй като ходя само в един район и той е моя роден край немога да застана лично срещу съгражданите си,например,това е сериозен проблем за мен, тъй като местните се познаваме и нещата стават лични,следват отмъщения и простотията е безкрайна.Мога да подавам само анонимни сигнали, но ефекта от тях май ще е малък.Та трудно е да се измисли.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ПИТАНЕ !
Ако сутринта рано рано идем на язовира видим че има мрежи !
изкараме ги и ги запалим .............
мисля че последствията ще са само за бракониерите !
От тук нататък до края на забраната по ръкавите н всеки язовир ако нена единия то на другия ден ще има мрежи !!!
със сигурност може да ги намалим !
Ако сутринта рано рано идем на язовира видим че има мрежи !
изкараме ги и ги запалим .............
мисля че последствията ще са само за бракониерите !
От тук нататък до края на забраната по ръкавите н всеки язовир ако нена единия то на другия ден ще има мрежи !!!
със сигурност може да ги намалим !