РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА

Мнение от krokibg »

Реката която казват че е тъпкана със пъстърва.
Реката която казват че е тъпкана със пъстърва.
IMGP0142.jpg (199.46 KiB) Преглеждано 3376 пъти
Казват че на Тъмръшката река е пълно със балканка.Аз обаче не си падам по мухарския риболов и нищо немога да каж по въпроса.Само знам че много хора се натискат някой да ги заведе там.Аз пък съм там и неми се лови,защото като я гледам една такава тясна и никаква риба не се вижда :lol: Знам че пъстървата се прикрива доста умело и се иска майсторлък,затова ще оставя този риболов за Вас.Успехи и много пъстърви. :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

IDA написа:
dimi написа:
Това е доста добре като расъждение но има не само малка балканка пък и от тези риби които изброяваш нито една не е толкова борбена като пъстървата но в краина сметка-твоя воля!
А, за американките прошка няма :D Където ги нацеля на свободни или арендни водоеми , ловя. Иначе за борбеноста- боричкал ли си се с толстолоби на плувка с директен(шаран , амур и щуки отделно) :D :D :D
Поздрави :D

п.п. иначе в Карлово балканки се ловят в самия град , такива по 15-20см.
Щука също съм ловил несъмнено много борбено животно.Амур да ти кажа честно незнам на какво си го хващал.Някой колеги го пробват на магданос и разни други такива тактики но това не е моя риболов.И както казах пъстървовия за мене си е най готиния риболов защото не е само ваденето и боричкането а надхитряването на наистина сериозен хищник.
А за Карлово ми споделиха че имало пъстърва в реката която минавала през града.
Поздрави! :D
Последно промяна от dimi на Съб Мар 08, 2008 11:14 pm, променено общо 1 път.
zlak
новобранец
новобранец

Мнение от zlak »

dimi написа:...
Да хващал съм толстолоб само че не на плувка а на дарак както го наричаме ние-яка пръчка(акция 300-500 вибростъкло) яка макара и две тройки с олово накрая замяташ и чешеш!...
Казваш че работиш в риболовния контрол а ... :? :?: :?:
Никога няма да се оправим :!:
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

zlak написа:
dimi написа:...
Да хващал съм толстолоб само че не на плувка а на дарак както го наричаме ние-яка пръчка(акция 300-500 вибростъкло) яка макара и две тройки с олово накрая замяташ и чешеш!...
Казваш че работиш в риболовния контрол а ... :? :?: :?:
Никога няма да се оправим :!:
Разбрал си ме погрешно приятелю казах че "ако" работя в тази с ф е р а - кво праим!
А ако не си забелязал "хващал съм" е минало свършено време можеше поне да попиташ кога е било това? Все пак човек преминава различни периоди от живота си и представи си че най големия бракониер стане ловен :idea: :idea: :idea: е тогава ще се опраим ! :wink:
Поздрави!

p/s не обвинявай несъстоятелно! :wink:
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

Krokibg написа:
IMGP0142.jpg
Казват че на Тъмръшката река е пълно със балканка.Аз обаче не си падам по мухарския риболов и нищо немога да каж по въпроса.Само знам че много хора се натискат някой да ги заведе там.Аз пък съм там и неми се лови,защото като я гледам една такава тясна и никаква риба не се вижда :lol: Знам че пъстървата се прикрива доста умело и се иска майсторлък,затова ще оставя този риболов за Вас.Успехи и много пъстърви. :lol:

Извинявам се за отклонението от темата - Първенецката (Дерменка) и притоците и Тъмрашка, Рибен дол, Пепелаша, Ситовска и Лилковска са забранени за риболов през цялата 2008 г. Пъстървата е рядка и трудна по тези реки, както и самото им достигане. Сега на нас ни е забранено, но за местните от Храбрино и Бойково няма спирка с бомбите и хлорната вар ... за съжаление. Извинямам се за спама отново - не исках някой да се юрне към местата от снимката
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Никъде несъм казал че е разрешено.Местните могат да ловят извън резервата,когато е разрешен риболова,несъм наясно от кога до кога и как ловят.Аз само казах че говорят за много пъстърва че има.Знам че всяка година пускат определени бройки,но явно гледат да ги задържат във резервата,незнам със прагове ли със какво,но явно малко риба отива надолу по течението.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Krokibg написа:Никъде несъм казал че е разрешено.Местните могат да ловят извън резервата,когато е разрешен риболова,несъм наясно от кога до кога и как ловят.Аз само казах че говорят за много пъстърва че има.Знам че всяка година пускат определени бройки,но явно гледат да ги задържат във резервата,незнам със прагове ли със какво,но явно малко риба отива надолу по течението.

А къде горе долу се намира тази река и през кои резерват минава?
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

васкоо,що реши че тези реки ще са забранени през цялата 2008/първенецка,лилковска,тъмраш и т.н./извън резервата винаги е можело да се лови,ако е така както казваш ще е жалко/обоснови се/.мислех кат се прибера другата седмица да отскоча натам.кроки е прав там има пастърва и се зарибява чат пат.става и за здраво напиване сред природата,красиво е,чист въздух,хора мноо рядко.хубави чисти потоци и балканка плува из тях
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

Добре де къде е тоя резерват - такъв официален (резерват, защитена местност, природна забележителност) район там със защитен статут няма. Да нямате предвид района около Тъмръш?!
А това за забраната не мога да го цитирам - нещо не мога да отворя сайта на ИАРА - но пише, запомних щото е за най-удобните ми и любими пъстървови реки, че Тъмръшка и притоците й до местността Момин мост и река Баба Ведена край София са забранени през цялата 2008 с цел опазване на рибното богатство и биологичното разнообразие.
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=795
Тука пише за забраните
Последно промяна от Васкоо на Чет Мар 06, 2008 4:07 pm, променено общо 1 път.
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Не мога да твърдя със сигурност но всички реки в България попадат в горски фонд и дадено стопанство не може да забрани риболова по тях.Разбира се ако не става дума за резерват и скорошно зарибяване-макар че ние трябва да си имаме съзнание когато става въпрос за тези неща.Иначе пъстървата си е разрешена по реките(събота неделя и празници)
Поздрави!
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

Глобяват за дребни речни пъстърви

Над 20 акта са съставили инспекторите на ловешкото подразделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ през последните дни. Наказателни постановления се издават на нарушители, които ловят дребни речни пъстърви под 23 сантиметра, което е забранено по закон.Най-много актове са съставени по поречието на Златна Панега, която преди месец беше зарибена от ИАРА с хиляди речни пъстърви. В същото време риболовният надзор в Ловеч се сдоби с високопроходим автомобил /на снимката/, необходим му за борба с нарушителите на закона.
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

paceto67 написа:Глобяват за дребни речни пъстърви

Над 20 акта са съставили инспекторите на ловешкото подразделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ през последните дни. Наказателни постановления се издават на нарушители, които ловят дребни речни пъстърви под 23 сантиметра, което е забранено по закон.Най-много актове са съставени по поречието на Златна Панега, която преди месец беше зарибена от ИАРА с хиляди речни пъстърви. В същото време риболовният надзор в Ловеч се сдоби с високопроходим автомобил /на снимката/, необходим му за борба с нарушителите на закона.
Баси , за неколкото ми излета на Панега откак разрешиха пъстървата тая година ни една проверка ! Да се чуди човек кой и кога ги ваща тия бракониери па и актове им пише :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

dimi написа:А някой може ли да кажа коя е най-желаната стръв от пъстървата в реката и на която винаги може да се разчита за успешен улов?
Малка рибка!
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

Павел Иванов написа:
Баси , за неколкото ми излета на Панега откак разрешиха пъстървата тая година ни една проверка ! Да се чуди човек кой и кога ги ваща тия бракониери па и актове им пише :roll:
Стефан(от Луковит) вече не е проверяващ,махнаха го.Назначен е на неговото място от тази година Иван Петревенски(скоро пенсионирал се полицай) и ще видим дали ще пише актове.
А малките пъстървички,ще ги изловят за нула време,защото в болшинството софиянци няма етика.Всичко в коша е тяхното мото.Правил съм и много пъти забележки,когато съм виждал как прибират дребните пъстърви,но платежоспособните бизнесмени-рибари са нагли и казват:
Да не ми е дръпнала.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Миналата събота не видях ни един софиянец с маломерни рибета за разлика от неколко образа с плевенска и врачанска регистрации ( което в никакъв случай не оправдава софиянци де :wink: ) и даже Саше кат затормози единят защо прибира маломерките ( тва става пред камерата на Хоби ТВ ) оня измрънка оправданието че видиш ли " това са ми първите пъстърви за тая година ..... " :shock: Абе оправията е на шест !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”