Keфалови 2016

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Re: Keфалови 2016

Мнение от ianimar »

днес след обед на зеления фар риби,няма
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Днес след 17 часа на 4-та буна никой нямаше удар! Нещо повече, упорит колега се оплака:" от 9 сутринта до 19 часа също без удар"! Разбрах, че вчера и днес и по другите буни положението е същото.Такава информация имам и за новия канал?За съжаление такава е картината към момента!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rex Hunt_2 »

Някой от района на Шабла с прясна информация за риболова на платерина, илария.....?
Визирам Шабленската Толуза.

Благодаря предварително.
Поздрави,
Rex Hunt_2
tsvetelin_petkov
новобранец
новобранец

Мнение от tsvetelin_petkov »

На Шабленската 'Тузла',морето не позволява улов от брега на кефалови риби в момента.Коментира се за нелош улов на сафрид на Мартина,което е близо до Шабла,посока Тюленово.Наслука колега.
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rex Hunt_2 »

tsvetelin_petkov написа:На Шабленската 'Тузла',морето не позволява улов от брега на кефалови риби в момента.Коментира се за нелош улов на сафрид на Мартина,което е близо до Шабла,посока Тюленово.Наслука колега.
Благодаря колега! И аз видях в другата тема за сафрид, че има не лош риболов на Мартина.
Ще опитам другата седмица съм в района.
Поздрави,
Rex Hunt_2
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Вчера на Обзор от 7:00 до 8:30, единадесет риби един калибър, около педя. След 8:30 рибата буквално изчезна.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Днес до Обзор от 6:30 до 9:00 три платерини плюс един барбун. От колеги разбрах, че е имало риболов и след 9:00
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

като гледам информацията на колегите от Варна,май влязохме в мареджилъка,риби през деня йок и нощно време също.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

ianimar написа:като гледам информацията на колегите от Варна,май влязохме в мареджилъка,риби през деня йок и нощно време също.
Янко,
По това време на сезона през годините почти винаги е било слабо с епизодични вземания, ако я случиш! Дано се активизира след 10-15 август. Обърни внимание на инфото от харпунджиите. Почти 2 седмици не се "хвалят"!
При мен петък- 3 хубави риби след 19 часа до мръкване. Събота и неделя капо на 100%.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Здравейте колеги,
може ли някой да ми каже дали кефаловите са активни нощем? Никой не споменава за такъв риболов и ми се струва странно.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

ами трябва някой от аспаруховските братя риболовци ,да споделят какво се случва на канала. :drinkers:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

grilot написа:Здравейте колеги,
може ли някой да ми каже дали кефаловите са активни нощем? Никой не споменава за такъв риболов и ми се струва странно.
Ако питаш какво е положението в момента - нямам представа, защото не съм в близост до морето. :?

Но ако питаш дали по принцип се хващат кефалови риби по тъмно, то отговорът ми е - "да".

Не знам дали кълват на дъно или на бомбарда, но на плувка в близост до кея съм виждал да хващат риба,
а и аз дори съм хващал, въпреки, че не съм от най-добрите рибари на плувка. :roll:

Все пак може и да се наложи да захранваш рибата, за да я събереш, ако ще ловиш на плувка.

Пожелавам успех и наслука на всички! :D
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Благодаря за информацията 1000n.
Да питах конкретно за нощен риболов на кефалови защото ми се завъртя идеята да опитам да ги потърся по тъмното, но тази сутрин и видях, че вълната много се е вдигнала и това прави мисията невъзможна. Иначе около Обзор последните дни излиза по някоя илария, дори преди три дена за час хванах единадесет риби.
Аватар
RyDeR
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от RyDeR »

grilot написа:Здравейте колеги,
Здравей, колега,
можеш да очакваш активност от 21 до 23 ч. на плаваща бомбарда. Препоръчвам ти повод не по-дълъг от метър и малки куки "орловки" 10-12-14 номер. Търсиш рибите на максимална дистанция като обираш възможно най-бавно. Ако имаш удари, те ще бъдат на една и съща дистанция, след като я установиш търсиш рибата само там. Освен това ако течението е примерно отляво надясно хвърляш наляво (стига да няма много колеги наоколо и да си пречите) и оставяш бомбардата да се носи по течението и само леко си прибираш влакното от време на време. Целта на упражнението е бомбардата да се носи свободно на дистанцията, на която си намерил рибата с цел по-добра презентация на стръвта. Ако да кажем рибата е на около 60 м и си прибрал влакното до 35-40 м и нямаш удар по-добре извади и презаметни, вместо да вадиш до брега. Рядко са случаите, когато се взема риба и навътре, и на близко, но дори и тогава по-хубавите риби се взимат от вътре. Всичко написано се отнася за Канала от страната на Аспарухово. Май друго не се сещам засега, ти ако се сетиш - питай. Успех!

P.S. Нямам инфо тези дни колеги да са взимали риба.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

RyDeR благодаря за информацията. Наистина ми е полезна защото нямам много опит при риболова с бомбарда.
Ако морето позволява ще пиша какви са резултатите.
Наслука от мен!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”