Речно плаване

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

peio77
новобранец
новобранец

Речно плаване

Мнение от peio77 »

Здравейте,купих си пластмасова лодка 3.25 и с нея ще риболувам на р.Дунав.Интересуваме ще трябва ли капитанско право за използуването и с извънбордов двигател и ще трябва ли да регистрация на лодката след като се използва на р.Дунав.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Речно плаване

Мнение от Protos_Immortal »

Ми не това не е кораб :roll:.Такова разрешително се дава за от яхта нагоре 100% сам сигорен.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

На регистрация подлежат всички лодки ,дори надуваемите с мотор.Не се регистрират само надуваеми за развлекателни цели,който се използват до 150м. от брега.Друг е въпроса ,че не ги регистрираме ,но ще дойде и това време.За язовирите може и без регистрация,но за Дунав и Черно море трябва.А също така и капитанско право,има речно и морско,различни са.Ето от тук може да се информираш повече.
http://www.marad.bg/index.php
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

peio77 написа:...ще трябва ли капитанско право за използуването и с извънбордов двигател и ще трябва ли да регистрация на лодката след като се използва на р.Дунав.
Трябва.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

peio77 написа:Здравейте,купих си пластмасова лодка 3.25 и с нея ще риболувам на р.Дунав.Интересуваме ще трябва ли капитанско право за използуването и с извънбордов двигател и ще трябва ли да регистрация на лодката след като се използва на р.Дунав.

Еййй,пич,в манията ти отговорих,и чети повече,ако не вярваш,писано е много по въпроса.
MITKO70 написа:На регистрация подлежат всички лодки ,дори надуваемите с мотор.Не се регистрират само надуваеми за развлекателни цели,който се използват до 150м. от брега.Друг е въпроса ,че не ги регистрираме ,но ще дойде и това време.За язовирите може и без регистрация,но за Дунав и Черно море трябва.А също така и капитанско право,има речно и морско,различни са.Ето от тук може да се информираш повече.
http://www.marad.bg/index.php

Я и ти прочети по тази тема,че нещо неподготвен май се изказваш.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Свидетелство за управление на малък кораб по река Дунав си трябва за ТАЗИ лодка която си посочил.Тази лодка НЕ се регистрира в ДИК,или както му викат сега...На вода си носиш -лична карта,горепосоченото свидетелство,рибарски билет,ако си с въдици,и копия от фактурите с които си купил лодката и мотора или договора за покупко-продажба на същите-понякога Гранична полиция се заяждат за собственост на лодката...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

КИРО написа:Я и ти прочети по тази тема,че нещо неподготвен май се изказваш.
Колега ,обясними къде съм сгрешил,може и да има неточност някъде ,но като цяло си е така.
Изображение
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

MITKO70 написа:
Колега ,обясними къде съм сгрешил,може и да има неточност някъде ,но като цяло си е така.
Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква. Капитанско право обаче се изисква за всички.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ceno cenov написа:Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква.
Ами моята като е с дължина 4,15 м. за какво съм я регистрирал? :roll:
Или т'ва е нещо ново?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

ceno cenov написа:Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква. Капитанско право обаче се изисква за всички
Да ,за това не съм сигурен и за това написах ,че може да има неточности,но за останалото си е така.
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

MITKO70 написа:
И за морето не е задължителна регистрация до 4,57м.А ако си на гребла,и капитанско не ти трябва.Понеже има и такива колеги,излизат на гребла на 500-800м от брега.

Адаш,и мойта малката си има номер.Сигурно навремето така са искали,всичко да се регистрира.Скоро писах за един приятел,че си докара от Гърция лодка с 40к извънбордов,дължина 4,15м мисля че беше.Той пък иска да я регистрира,за да може да и направи застраховка.

Идеята е ,да пишем проверени факти тук,за да не вкарваме колегите в задънена улица,и без това сме затрупани със закони.Не можем всичко да знаем.
snegk

Мнение от snegk »

Да ама не.От тази година ще започват масови проверки по морето и всички незакони лодки ще останат на суша.Това включва данъци,регистрация,разрешителни и всички необходими принадлежности.Не го търсете в закона,там го няма.Тази сутрин ми го казаха хора които са пресъствали на събранието на иара с граничните.Има прекалено много лодки които са нередовни и другото което е,че от евро саюза са наложели квоти за количества риби и рапани.Полужението става трагично,но и законно.Нашите рибари вадят по около 50кг.калкан на мрежите.Това е от вчера.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

snegk написа:Да ама не.От тази година ще започват масови проверки по морето и всички незакони лодки ще останат на суша.Това включва данъци,регистрация,разрешителни и всички необходими принадлежности.Не го търсете в закона,там го няма.Тази сутрин ми го казаха хора които са пресъствали на събранието на иара с граничните.Има прекалено много лодки които са нередовни и другото което е,че от евро саюза са наложели квоти за количества риби и рапани.Полужението става трагично,но и законно.Нашите рибари вадят по около 50кг.калкан на мрежите.Това е от вчера.
Тук си прав,гранични са получили още 5 нови катера,и ще има проверки в морето,и то повече от когато и да е било.Разбрах също / но е непроверена информация /,не вписвали нови лодки в регистъра.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

GODzillata написа:
ceno cenov написа:Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква.
Ами моята като е с дължина 4,15 м. за какво съм я регистрирал? :roll:
Или т'ва е нещо ново?
Ами не е ново. Но в никакъв случаи не е грешка че си я регистрирал. Повече докименти по малко главоболия. А и регистрацията не е скъпа.
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от matrix »

аз също незнам какви документи трябват за регистрация на лодка-ако някой знае нека пише и ако знаете цена ще ми е от полза
Благодаря предварително!!! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”