Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Речно плаване
Модератор: dantho.mihov
Речно плаване
Здравейте,купих си пластмасова лодка 3.25 и с нея ще риболувам на р.Дунав.Интересуваме ще трябва ли капитанско право за използуването и с извънбордов двигател и ще трябва ли да регистрация на лодката след като се използва на р.Дунав.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Re: Речно плаване
Ми не това не е кораб
.Такова разрешително се дава за от яхта нагоре 100% сам сигорен.

- MITKO70
- кандидат преподавател
На регистрация подлежат всички лодки ,дори надуваемите с мотор.Не се регистрират само надуваеми за развлекателни цели,който се използват до 150м. от брега.Друг е въпроса ,че не ги регистрираме ,но ще дойде и това време.За язовирите може и без регистрация,но за Дунав и Черно море трябва.А също така и капитанско право,има речно и морско,различни са.Ето от тук може да се информираш повече.
http://www.marad.bg/index.php
Всичко може,но не всеки го можe.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Трябва.peio77 написа:...ще трябва ли капитанско право за използуването и с извънбордов двигател и ще трябва ли да регистрация на лодката след като се използва на р.Дунав.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- КИРО
- Обратна връзка:
peio77 написа:Здравейте,купих си пластмасова лодка 3.25 и с нея ще риболувам на р.Дунав.Интересуваме ще трябва ли капитанско право за използуването и с извънбордов двигател и ще трябва ли да регистрация на лодката след като се използва на р.Дунав.
Еййй,пич,в манията ти отговорих,и чети повече,ако не вярваш,писано е много по въпроса.
MITKO70 написа:На регистрация подлежат всички лодки ,дори надуваемите с мотор.Не се регистрират само надуваеми за развлекателни цели,който се използват до 150м. от брега.Друг е въпроса ,че не ги регистрираме ,но ще дойде и това време.За язовирите може и без регистрация,но за Дунав и Черно море трябва.А също така и капитанско право,има речно и морско,различни са.Ето от тук може да се информираш повече.
Я и ти прочети по тази тема,че нещо неподготвен май се изказваш.
-
- ще става разбирач
Свидетелство за управление на малък кораб по река Дунав си трябва за ТАЗИ лодка която си посочил.Тази лодка НЕ се регистрира в ДИК,или както му викат сега...На вода си носиш -лична карта,горепосоченото свидетелство,рибарски билет,ако си с въдици,и копия от фактурите с които си купил лодката и мотора или договора за покупко-продажба на същите-понякога Гранична полиция се заяждат за собственост на лодката...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колега ,обясними къде съм сгрешил,може и да има неточност някъде ,но като цяло си е така.КИРО написа:Я и ти прочети по тази тема,че нещо неподготвен май се изказваш.

- ceno cenov
- разбира нещата
Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква. Капитанско право обаче се изисква за всички.MITKO70 написа:Колега ,обясними къде съм сгрешил,може и да има неточност някъде ,но като цяло си е така.КИРО написа:Я и ти прочети по тази тема,че нещо неподготвен май се изказваш.
- GODzillata
Ами моята като е с дължина 4,15 м. за какво съм я регистрирал?ceno cenov написа:Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква.

Или т'ва е нещо ново?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Да ,за това не съм сигурен и за това написах ,че може да има неточности,но за останалото си е така.ceno cenov написа:Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква. Капитанско право обаче се изисква за всички

- КИРО
- Обратна връзка:
И за морето не е задължителна регистрация до 4,57м.А ако си на гребла,и капитанско не ти трябва.Понеже има и такива колеги,излизат на гребла на 500-800м от брега.MITKO70 написа:Колега ,обясними къде съм сгрешил,може и да има неточност някъде ,но като цяло си е така.КИРО написа:Я и ти прочети по тази тема,че нещо неподготвен май се изказваш.
Адаш,и мойта малката си има номер.Сигурно навремето така са искали,всичко да се регистрира.Скоро писах за един приятел,че си докара от Гърция лодка с 40к извънбордов,дължина 4,15м мисля че беше.Той пък иска да я регистрира,за да може да и направи застраховка.
Идеята е ,да пишем проверени факти тук,за да не вкарваме колегите в задънена улица,и без това сме затрупани със закони.Не можем всичко да знаем.
-
Да ама не.От тази година ще започват масови проверки по морето и всички незакони лодки ще останат на суша.Това включва данъци,регистрация,разрешителни и всички необходими принадлежности.Не го търсете в закона,там го няма.Тази сутрин ми го казаха хора които са пресъствали на събранието на иара с граничните.Има прекалено много лодки които са нередовни и другото което е,че от евро саюза са наложели квоти за количества риби и рапани.Полужението става трагично,но и законно.Нашите рибари вадят по около 50кг.калкан на мрежите.Това е от вчера.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Тук си прав,гранични са получили още 5 нови катера,и ще има проверки в морето,и то повече от когато и да е било.Разбрах също / но е непроверена информация /,не вписвали нови лодки в регистъра.snegk написа:Да ама не.От тази година ще започват масови проверки по морето и всички незакони лодки ще останат на суша.Това включва данъци,регистрация,разрешителни и всички необходими принадлежности.Не го търсете в закона,там го няма.Тази сутрин ми го казаха хора които са пресъствали на събранието на иара с граничните.Има прекалено много лодки които са нередовни и другото което е,че от евро саюза са наложели квоти за количества риби и рапани.Полужението става трагично,но и законно.Нашите рибари вадят по около 50кг.калкан на мрежите.Това е от вчера.
- ceno cenov
- разбира нещата
Ами не е ново. Но в никакъв случаи не е грешка че си я регистрирал. Повече докименти по малко главоболия. А и регистрацията не е скъпа.GODzillata написа:Ами моята като е с дължина 4,15 м. за какво съм я регистрирал?ceno cenov написа:Сбъркал си с регистрацията. За лодки до 4.57м не се изисква.![]()
Или т'ва е нещо ново?
аз също незнам какви документи трябват за регистрация на лодка-ако някой знае нека пише и ако знаете цена ще ми е от полза
Благодаря предварително!!!
Благодаря предварително!!!