Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Качествени чепарета

Мнение от Radoslav711 »

благодаря ви много.неска си направих още 1 цапаре стана по добре така поне изглежда от другите.Незнам дали ги правя правелно тоез куки 8 бидеми 3см а от бидем до бидем 16см.От каде мога даси взема хубав флорокарбон от варна.Защото сега ги правя от по обикновен нали все още се уча.И още нещо можеби слагам повече матерал по колко ламета се слагат и uv.Благодаря
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа: Каяците(както каза и колегата) са по добре оборудвани от 80% от лодките които се срещат в морето Милене Влачат си и си ловят и паламуди без проблем дори не ходят само да клатят както си мислиш
Не знаех за оборудването на каяците. :roll:
Но, Димитре, аз изобщо не си мисля, че само клатят!!!
Това по-скоро ти би могъл да си го помислиш.

Аз не робувам на предразсъдъци и преднамерени представи за действителността.

Аз експериментирам постоянно - ако нещо не ми носи успех,
тогава търся други начини и методи, за да уловя риба! :D

Казах по-горе че
"от лодка не се лови само и единствено като се клати.
А има и друг метод - т.нар. ветрило."

Разбира се и това не е всичко.

Когато греба с лодката пускам чепарето във водата
и по този начин съм хващал риби.
Явно сафридът и на тролинг може да се лови от лодка ... :wink:

Имам следният въпрос към колегите от форума:
Откъде във Варна мога да си купя от по-тънките спираловидни УВ ламета? :roll:
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

20160920_094727.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Колеги, от известно време се чудя от какво и как се правят т.н. очички на чепарето, които спомагат за пристягането на ламето и перата към куката (освен възела, разбира се). Моите проби са с шлауфка, която ги пристяга, но пак седят рошави 50% от куките. Благодаря
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

За да не се рошат трябва да са доста добре навлажнени и спретнати в снопче. Аз лично си правя една цяла линия от ламетата ,кринкъла и тн. И плюнча постоянно. А очичките ги правя върху лака на възела с клечка за зъби и черен лак. Понякога ако ми се занимава слагам първо бяла точка и в нея черната. Определено с очички има ефект.
14484706_10205632048279380_1617908510372371935_n.jpg
14369934_10205572340026711_5508969783689573618_n.jpg
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

1000n написа:Откъде във Варна мога да си купя от по-тънките спираловидни УВ ламета? :roll:
[/quote]

Никъде,не само във Варна ги няма ами и никъде по международните сайтове,вече идват дебели :wink: :wink: :wink: имам няколко пакета които така си стоят :lol: :lol: :lol:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Има ги в Бургас на краставицата. Магазина на Румен на втория етаж. Но са около 10лв пакетчето. Вървят на една цена с кринкъла.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Здравейте! От доста време си правя чепарета и като цяло се научих от форума за което много благодаря.Сега открих тази тема и искам да споделя няколко мой чепарета и да попитам за вашето мнение и дали трябва да се промени нещо. :fishing3:
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Теи изкуствените коси (розовите) на мен лично не ми работеха. Нямат еластичност и куката седи като гипсирана във водата. (като пръчка)Като слагам цвят от ролките с УВ ламе и всичко ми се получава по-добре и работят.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Не съм ги пробвал още ,чух добри отзиви за чернокопените с тази коса и в неделя ще ги пробвам течи за сафрид и чернокоп и ще пиша как е работата.Иначе и аз работя с УВ ролките главно и съм много доволен.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Моята формула е 2 кринкъла ,2 къдреви ламета и само нишката с цвета от ролката. Това на кука 8-9-10. На кука 3-4 за чернокоп слагам по 2 кринкъла ,3 къдреви ,и цялата линия от ролката(всички нишки). Последните ми чепарета ги направих и с по 2 фосфорни нишки ,и определено работеха по-добре.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

И аз ползвам кринкъла и с него стават много добре и работят хубаво.За чернокопа слагам на 2ката от ув ролката и добавям кринкъл ,но зависи от ролката има някой дето са много дебели други по-тънки. За сафрид най-любимо ми е перушина от юрдек с 2оранжеви къдреви ламета.Иначе съм пробвал и чепаре само с по 2 къдрави ламенца и на моменти работи много добри когато рибата е по-капризна.
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

здравеите бихтели ми казали колко дълги ги правите бидемите за сафрид и чернокоп с куките или без куките смятате дължината на бидема.Благодаря предварително
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Аз лично ги правя за сафрид с куки 8-9-10 с бидем 6 см (без куката) а за чернокоп кука 3-4 18-19 с 7 см (без куката) това са дължини само на бидема. Между куките на сафрид оставям 15см ,а на чернокопа 18.Не твърдя ,че е най-правилният размер ,но аз така ги правя и работят. А съм пробвал доста варианти.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

На мен са ми подобни за сафрид 5см ,а за чернокоп 7. Между куките ми е същото.Днес пробвах изкуствената коса и съм много доволен. Работеше добре и на сафрид и на чернокоп.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”