Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: Качествени чепарета
благодаря ви много.неска си направих още 1 цапаре стана по добре така поне изглежда от другите.Незнам дали ги правя правелно тоез куки 8 бидеми 3см а от бидем до бидем 16см.От каде мога даси взема хубав флорокарбон от варна.Защото сега ги правя от по обикновен нали все още се уча.И още нещо можеби слагам повече матерал по колко ламета се слагат и uv.Благодаря
- 1000n
- разбира нещата
Не знаех за оборудването на каяците.dobria1 написа: Каяците(както каза и колегата) са по добре оборудвани от 80% от лодките които се срещат в морето Милене Влачат си и си ловят и паламуди без проблем дори не ходят само да клатят както си мислиш

Но, Димитре, аз изобщо не си мисля, че само клатят!!!
Това по-скоро ти би могъл да си го помислиш.
Аз не робувам на предразсъдъци и преднамерени представи за действителността.
Аз експериментирам постоянно - ако нещо не ми носи успех,
тогава търся други начини и методи, за да уловя риба!

Казах по-горе че
"от лодка не се лови само и единствено като се клати.
А има и друг метод - т.нар. ветрило."
Разбира се и това не е всичко.
Когато греба с лодката пускам чепарето във водата
и по този начин съм хващал риби.
Явно сафридът и на тролинг може да се лови от лодка ...

Имам следният въпрос към колегите от форума:
Откъде във Варна мога да си купя от по-тънките спираловидни УВ ламета?

-
- научил се да хвърля
- Ribar
- ще става разбирач
Колеги, от известно време се чудя от какво и как се правят т.н. очички на чепарето, които спомагат за пристягането на ламето и перата към куката (освен възела, разбира се). Моите проби са с шлауфка, която ги пристяга, но пак седят рошави 50% от куките. Благодаря
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
За да не се рошат трябва да са доста добре навлажнени и спретнати в снопче. Аз лично си правя една цяла линия от ламетата ,кринкъла и тн. И плюнча постоянно. А очичките ги правя върху лака на възела с клечка за зъби и черен лак. Понякога ако ми се занимава слагам първо бяла точка и в нея черната. Определено с очички има ефект.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[/quote]1000n написа:Откъде във Варна мога да си купя от по-тънките спираловидни УВ ламета?
Никъде,не само във Варна ги няма ами и никъде по международните сайтове,вече идват дебели

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Има ги в Бургас на краставицата. Магазина на Румен на втория етаж. Но са около 10лв пакетчето. Вървят на една цена с кринкъла.
-
- научил се да хвърля
Здравейте! От доста време си правя чепарета и като цяло се научих от форума за което много благодаря.Сега открих тази тема и искам да споделя няколко мой чепарета и да попитам за вашето мнение и дали трябва да се промени нещо. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Теи изкуствените коси (розовите) на мен лично не ми работеха. Нямат еластичност и куката седи като гипсирана във водата. (като пръчка)Като слагам цвят от ролките с УВ ламе и всичко ми се получава по-добре и работят.
-
- научил се да хвърля
Не съм ги пробвал още ,чух добри отзиви за чернокопените с тази коса и в неделя ще ги пробвам течи за сафрид и чернокоп и ще пиша как е работата.Иначе и аз работя с УВ ролките главно и съм много доволен.
Моята формула е 2 кринкъла ,2 къдреви ламета и само нишката с цвета от ролката. Това на кука 8-9-10. На кука 3-4 за чернокоп слагам по 2 кринкъла ,3 къдреви ,и цялата линия от ролката(всички нишки). Последните ми чепарета ги направих и с по 2 фосфорни нишки ,и определено работеха по-добре.
-
- научил се да хвърля
И аз ползвам кринкъла и с него стават много добре и работят хубаво.За чернокопа слагам на 2ката от ув ролката и добавям кринкъл ,но зависи от ролката има някой дето са много дебели други по-тънки. За сафрид най-любимо ми е перушина от юрдек с 2оранжеви къдреви ламета.Иначе съм пробвал и чепаре само с по 2 къдрави ламенца и на моменти работи много добри когато рибата е по-капризна.
-
- научил се да хвърля
здравеите бихтели ми казали колко дълги ги правите бидемите за сафрид и чернокоп с куките или без куките смятате дължината на бидема.Благодаря предварително
Аз лично ги правя за сафрид с куки 8-9-10 с бидем 6 см (без куката) а за чернокоп кука 3-4 18-19 с 7 см (без куката) това са дължини само на бидема. Между куките на сафрид оставям 15см ,а на чернокопа 18.Не твърдя ,че е най-правилният размер ,но аз така ги правя и работят. А съм пробвал доста варианти.
-
- научил се да хвърля
На мен са ми подобни за сафрид 5см ,а за чернокоп 7. Между куките ми е същото.Днес пробвах изкуствената коса и съм много доволен. Работеше добре и на сафрид и на чернокоп.