Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН 2016
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН 2016
само майстори пишат .........почти винаги слагам по два..три червея на куката(куките),и изключая случаите когато заргана го иска само един.идеален е червея" според мен" който е от ден два.а за дистанцията..........много хора нямат представа колко са 100метра,верно постигат се с подходящото съоръжение и в подходящите ръце дистанций от100-120метра но......1 вятър?2.бомбарда(нали се сещате че с 25г няма как да стане)3.и както каза Пешо....от10 хвърляния 5 ти ги няма червейте,да ме изв. Митко Кирилов(освен ако не ги връзваш).и пак да ме извинявате ама според мен риболова е за кеф... ако ще хвърлям цял ден на мах....за 10зизита.....а не мерсаж.Днес близо до варна....хихихихих.....аз1-колегата ....с моя сопа-3,от там пак близо до варна (ей тез там на снимките дет са наредили)...без да хвърля щот имаха4-5 риби до 10.30ч.западен вятър тез дни пообърка нещата а и паламуди около (южното варненско черноморие).
.
.
Днес между "Агалина" и големия хотел морето се отчете с петнадесетина заргана някой от които доста добри,и един чернокоп среден размер.По скалите имаше поне тридесетина колеги а никой нищо не споделя.От 6.30 до 11.00 часа
- vasko8008
- научил се да хвърля
Днес до обяд около 30 броя.Близо до Варна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не споделят, защото ги е страх да кажат къде са били и да не им вземе някой златното местенцеLupo написа:Днес между "Агалина" и големия хотел морето се отчете с петнадесетина заргана някой от които доста добри,и един чернокоп среден размер.По скалите имаше поне тридесетина колеги а никой нищо не споделя.От 6.30 до 11.00 часа

Пешка и аз така правя,слагам по 2 червея като преди да заметна първо потапям червея във водата за да може пръстта да падне от него и двата да се залепят един за друг и така колкото и силно да заметна почти никога не ми пада червеяPe6o_Tikvata написа:Аве Мите да те питам как го закачаш тоя червей като гониш голяма дистанция.Аз както и да го закача след 2-3 мощни хвърляния с цел по голяма дистанция оставам без червей като след всяко хвърляне червея ми се скъсява без значение е дали е пресен или стар?
И питам сериозно не се заяждам

Освен че се слагат 2 червея винаги ги късам, не ми трябва да са по дълги от 4-5см.
Така може да се силиш колкото искаш и няма да се скъсат.
Така може да се силиш колкото искаш и няма да се скъсат.
Вчера и аз направих малко проби на плочите пред Рубин. Времето чудесно, лека вълна, риба обаче почти нямаше. Много колеги бяха от сутринта с по 5,6 риби. Имаше и такива с по 10,15 малки чернокопа. Стоях 2 часа имах само 1 удър. Следващият път повече. Спорен ден от мен
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Яворе, не си се хвалил тази година! На Горе също не съм те засичал.
Браво на колегата RAAZIEL!!! Що ли като ходи, хваща не знам!
Браво на колегата RAAZIEL!!! Що ли като ходи, хваща не знам!
Ходя и аз, даже само на Север ходя, от началото на Септември ги подкарах там.
Но напоследък е по-слабо, вчера 60бр от 9:30 до 14:30.
Но напоследък е по-слабо, вчера 60бр от 9:30 до 14:30.
-
- разбира нещата
Пешо,
Да добавя още нещо.Проблемът ти с късането на червеите може да е от: т.н. "камшичен удар" при хвърлянето и /най-вероятно!/ в комбинация от много тънка и остра кука на повода. Според мен камшичният удар се дължи на по-къса въдица от 3.9 м, а също така и на такава с много тънка бланка.При силово замахване бомбардата се изтегля много рязко и ударът се предава на повода с куката.Друга възможна причина е недостатъчната еластичност на върха на въдицата и по-голямата и акция?
Да добавя още нещо.Проблемът ти с късането на червеите може да е от: т.н. "камшичен удар" при хвърлянето и /най-вероятно!/ в комбинация от много тънка и остра кука на повода. Според мен камшичният удар се дължи на по-къса въдица от 3.9 м, а също така и на такава с много тънка бланка.При силово замахване бомбардата се изтегля много рязко и ударът се предава на повода с куката.Друга възможна причина е недостатъчната еластичност на върха на въдицата и по-голямата и акция?
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Аз смятам след две седмици, ако все още има риба и даде време да се занимая сериозно със зарганите!
Че с тези чернокопи сме подлудяли! Кеф е да извадиш кандидат лефер, ама хирургическите операции на тъмно ми създават дискомфорт!
а и само едно бурканче маринована риба имам!
Успехи на всички и дано рибата не спира да яде!
Че с тези чернокопи сме подлудяли! Кеф е да извадиш кандидат лефер, ама хирургическите операции на тъмно ми създават дискомфорт!
а и само едно бурканче маринована риба имам!
Успехи на всички и дано рибата не спира да яде!
Инфо от вчера - дестинацията същата (паметника ) от 6:30 до 8:00 8 броя и след това рибата се покри колеги наоколо бол дойдоха след 8:00 . До 16:00 взех още една и видях да вадят 1-2 около мен . Толкоз!

- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Днес около Агалините(не в навалицата) 16 броя.Почна силно и след като ме наваля дъжда и времето се оправи рибата избега.То деня от сутринта тръгна зле.Първо трябваше да дигам комшията още в 6 че ме беше запушил после на Краставицата странно струпване на коли пред Слави.Оказа се че червей няма а се чака новия.И като дойде дългоочаквания варненски голф кат хукна тоя народ начи старт на рали пари не прай.
Няма я рибата днес около варна нещо, до към 11 имах 5-6 риби. Но пък до 14.30 ги понабарах ,общо взето труден риболов. Ако това е нямане като вземе да има как ли щее.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.