Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- Motorski
- ще става разбирач
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Сулка има и на яз. Одринци. То се води уж Добрич, а не Варна, но не е по-далеч от Цонево 
Хвърли един поглед в темата за риболов в Добричко - не знам в момента как е там...

Хвърли един поглед в темата за риболов в Добричко - не знам в момента как е там...

Някой нещо на Николаевка!?
-
- научил се да хвърля
А щука каде , Дончо онова място мисля утре да го пробвам , ако нищо не даде ще скоча до ново Оряхово днеска имах път от там и мернх някой друг рибар н тапа да чака
Колега аз утре и аз ще съм там
Вчера /15.10.16г./ бях на Николаевка от 8.00 до 17.00 четири костурчета по 10см, един рак и едно шаранче около килограм. До нас имаше колега, който изкара три - четири шаранчета над кило.
Колега Емкоооо в събота щеше да минаваш през гьолчето и да се видим.Аз с един колега от форума бяхме там и се получи доста добър риболов.
-
- научил се да хвърля
Колега и аз бях там с един приятел , вие ли бяхте дето хванахме костурчето , ние отразихме една щукичка около кило на воблер че и едн голяма ми ми се откачи градината на метър пред брега .. Нямахме рибки да му се не види на часовниците не искаше да бута нещо
-
- научил се да хвърля
Doncho69 написа:Колега Емкоооо в събота щеше да минаваш през гьолчето и да се видим.Аз с един колега от форума бяхме там и се получи доста добър риболов.
По точно големия Костур хахах
- Motorski
- ще става разбирач
Днес бях там - за около 20тина минути, похвърляхме малко на спининг преди да заръми и преценихме, че по-добре да бягаме. Интересно, че нищо не гонеше, пълно мъртвило беше... Вероятно заради времето.

-
- научил се да хвърля
Колега и вчера беше така на воблер и блесна нищо не гонеше , явно си предпочитат живите рибки тамMotorski написа:Днес бях там - за около 20тина минути, похвърляхме малко на спининг преди да заръми и преценихме, че по-добре да бягаме. Интересно, че нищо не гонеше, пълно мъртвило беше... Вероятно заради времето.
Колега Емкооооо защо не се обади щях да ти дам няколко таранки.Аз риболова го завърших 8 хубави костура и 4 щуки.
И колега с нея баничарка за малко да останете там хахах.
-
- научил се да хвърля
Doncho69 написа:Колега Емкооооо защо не се обади щях да ти дам няколко таранки.Аз риболова го завърших 8 хубави костура и 4 щуки.
Xaxaxaxa за баничарката си доста прав , добрече имаше мегдан да я позасилим малко :Д
Следвашия път ще сме по подготвени от страна на живата стръв , макар да не виждам пречина да не гони и часовниците от водоема все пак с тях се хранят
- Motorski
- ще става разбирач
Ами той ако е активен яде навсякъде и всичкоdimataa написа:На Цонево на какво и къде!?

Преди време (2-3 години) на Дебелец гледах един чичо как го лови - класически такъм с тежест и кука, все едно за попчета - на куката слага 1-2 сочни торни/земни червея и хвърля навътре. И кълването беше като при попчетата - от ръка, гледаш върха и усещаш трепкането. Преди имаше много костур в този залив, сега не знам как е. Костурът обича да се вре във водораслите и да напада оттам - наблюдавал съм го в бистрата вода на язовира откъде изкача да ми гони примамките. Ако на блесна не се обажда е вероятно да е по-към дъното - тогава слагай джиг/чебурашка и с подръпване по дъното - така и шансът за сулка е по-голям. Сулката си обича по принцип по-чисто и каменисто дъно - за това може да се ориентираш по брега. За местата - пак казвам - ако е активен яде навсякъде - обърни внимание на заливчетата по язовира, до които има достъп все пак.
Успех и наслука

- Motorski
- ще става разбирач
Да, може, на мен ми направи впечатление просто, че нищо нито скокна, нито плясна в гьола. Явно това променливо време си казва думата...emko0o0o написа:Колега и вчера беше така на воблер и блесна нищо не гонеше , явно си предпочитат живите рибки тамMotorski написа:Днес бях там - за около 20тина минути, похвърляхме малко на спининг преди да заръми и преценихме, че по-добре да бягаме. Интересно, че нищо не гонеше, пълно мъртвило беше... Вероятно заради времето.

Колега Motorski аз на Цонево не съм имал такива едри костури и затова другият път ще си взема и говедарка.