Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП

еми яж калкан нали си баровец ;щ за 15 лв ще си вземеш 1.7 кг в размера .. ако знаеш на кого как да приказвашlefera1 написа:На 15 лв килото (на пазара в Бургас) мерси. Предпочитам ягнешко и телешко бал съм ви цацата.

Последно промяна от zliaster на Нед Окт 16, 2016 3:29 pm, променено общо 1 път.
edit .. дублирах без да искам ;щ
Едър чернокоп днес пред черноморец. Рибите са по 150-200 грама. И три заргана за цвят от брега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[album][/album]Пич дай един ценоразпис с отстъпка за хора от форума да не храним матрапазите ве. В крайна сметка като не можем да си хванем или ни трябва алиби за пред жената отиваме при бай zliaster и пълним торбите.

На никого не съм отказал.. пишете ЛС.. цяла зима ще бачкам..
Ние не уцелихме и рано рано на Черноморец бяхме. После тръгнахме към траката и направо си беше 1 час пътуване в гадната вълна, вятър и дъжд. Спряхме на единия кораб и малко чернокоп взехме и към 13ч се отряза като обърна североизток.rikitikitavi написа:В момента много леферчета пред Траката. Искат малки октоподи. Повечето рибки са пръснати ама се срещат и пасажи. Държат 12-15ти метър.
Обаче!
Морето е кофти. Вълните са големи, а вятъра много силен.
Препоръчвам да не се влиза.
Розово и фосфоресиращо бледо зеленикаво октоподче хапваше 4.5см..а ние вода отдолу и отгоре и вятър в изобилие...
Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
който е бил в морето последните 3ри дни за мене е безумно глупав/става въпрос за любители/
Горе Крапец има движение на риба.. ушите ми далече чуват
утре ще става .. влизайте .. аз в Несебърския залив ще се навра кат по-прост
тука по-бавно пада тоз сулган ама ще има малко рибка за сиромасите :p

- rikitikitavi
- разбира нещата
Сега. Следващите написани неща са само от гледна точка на моята камбанария. Предполагам,че за някой от вас тя не би ви паснала.Ba4oMisho написа:Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
Днес тествах лодката ка вълни(да се разбира деня на предният ми пост). Сериозни вълни. Имаше според мен и по два метра. Като се качиш на някоя от големите и като са спуснеш по склона и надвисне над тебе следващата. ..голям кеф било. За първи път съм с мореходна и лека лодка в такова море. Една вълна не влезе вътре. Излязох съвсем сух. Чак не мога да повярвям. Лодката определено се държеше перфектно.
Обаче трябва да се кара внимателно. Много е лека и при невнимание може да се обърне човек ако даде газ в неподходящия момент.
Аз в началото толкова.се кефих да се катеря по вълните и да се спускам по тях,че забравих въдица да пусна. Рибата си кълвеше де.
Понеже почнаха и мечки да се появяват реших да изляза. Навръщане яздих вълните. При скорост от 17км в час лодката е на гребена. Ама като подминеш и изведнъж дупито ти става най-високата точка. Тогава се дава газ да излезеш от въртопа. И после яхваш следващата вълна. Дет се вика оказа се,че ставям и за сърфист. Въпреки лошото време дигнах към 26 км/ час в малкото завет на буната.
Та аз съм доволен като котка с сметана в корема. И довечера съм на лефери на скара.
А сетих се още нещо. Лодката през цялото време се плъзгаше по вълните и друсането от гумената лодка го нямаше. Съответно и не ми прилоша. Като се замисля късмет изкарах с тази лодка.
Става дума за алуминиева лодка 310 и двигател 6коня. Лодката заедно с двигателя тежи 65килца.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
rikitikitavi написа:Става дума за алуминиева лодка 310 и двигател 6коня. Лодката заедно с двигателя тежи 65килца.Ba4oMisho написа:Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
Не знам, ама си леко, лекинко хамав.

В такова време не бих излязъл дори и с голяма лодка.

В Несебърския залив днес мого добре се отчете. . 22-26 м.. един размер .. и да кажа на всички да не се чудят.. от 22ри септември до 22ри декември е разрешено траленето под 1та миля! пазете дистанция .. щото като останете без воблер няма рк-то да ви е виновно
казвам това , защото чух някои приказки горе за Аладжа банка. Рк-то може да мине плътно край буя. По закон му е позволено в тези три месеца. Имайте в предвид , че ваерите които се отпускат са минимум 120 метра.. и потъват плавно по дълбочина.. някои минават напреки и си закачат воблерите и после обвиняват рк-то.. значи съобразявайте сте кого и как обвинявате са зобствените си грешки
успех на всички 

-
- новобранец
zliaster написа:В Несебърския залив днес мого добре се отчете. . 22-26 м.. един размер .. и да кажа на всички да не се чудят.. от 22ри септември до 22ри декември е разрешено траленето под 1та миля! пазете дистанция .. щото като останете без воблер няма рк-то да ви е виновноказвам това , защото чух някои приказки горе за Аладжа банка. Рк-то може да мине плътно край буя. По закон му е позволено в тези три месеца. Имайте в предвид , че ваерите които се отпускат са минимум 120 метра.. и потъват плавно по дълбочина.. някои минават напреки и си закачат воблерите и после обвиняват рк-то.. значи съобразявайте сте кого и как обвинявате са зобствените си грешки
успех на всички
С това съм съгласен ОК ... , но да видиш село от 100 лодки и да минеш през тях ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
На мен ,същото ми се случи преди месец на Болата селото беше в брега , ти вземи прекарай гемията през средата на лодките. Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената .За второто не съм съвсем сигурен. -Алберт Айнщайн