С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП

Мнение от lefera1 »

:finga: На 15 лв килото (на пазара в Бургас) мерси. Предпочитам ягнешко и телешко бал съм ви цацата. :lol:
zliaster

Мнение от zliaster »

lefera1 написа::finga: На 15 лв килото (на пазара в Бургас) мерси. Предпочитам ягнешко и телешко бал съм ви цацата. :lol:
еми яж калкан нали си баровец ;щ за 15 лв ще си вземеш 1.7 кг в размера .. ако знаеш на кого как да приказваш :) а прясно трупче от акула на 8 лв килото сигурно си сънувал .. ;щ пък и пазара е като йо-йо ефекта .. все едно не знаеш а ? зависи от нас мой :) за един ден двама алчняри вадят по 2 тона и цената пада на 6 лв ;щ хитрите хващат по-малко нарочно и държат цената на 10 ;)
Последно промяна от zliaster на Нед Окт 16, 2016 3:29 pm, променено общо 1 път.
zliaster

Мнение от zliaster »

edit .. дублирах без да искам ;щ
fullhouse
новобранец
новобранец

Мнение от fullhouse »

Едър чернокоп днес пред черноморец. Рибите са по 150-200 грама. И три заргана за цвят от брега.
IMG_20161016_154644.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

[album][/album]Пич дай един ценоразпис с отстъпка за хора от форума да не храним матрапазите ве. В крайна сметка като не можем да си хванем или ни трябва алиби за пред жената отиваме при бай zliaster и пълним торбите. :lol: :lol: :lol:
zliaster

Мнение от zliaster »

На никого не съм отказал.. пишете ЛС.. цяла зима ще бачкам..
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

rikitikitavi написа:В момента много леферчета пред Траката. Искат малки октоподи. Повечето рибки са пръснати ама се срещат и пасажи. Държат 12-15ти метър.
Обаче!
Морето е кофти. Вълните са големи, а вятъра много силен.
Препоръчвам да не се влиза.
Ние не уцелихме и рано рано на Черноморец бяхме. После тръгнахме към траката и направо си беше 1 час пътуване в гадната вълна, вятър и дъжд. Спряхме на единия кораб и малко чернокоп взехме и към 13ч се отряза като обърна североизток.
Розово и фосфоресиращо бледо зеленикаво октоподче хапваше 4.5см..а ние вода отдолу и отгоре и вятър в изобилие...
Ba4oMisho
новобранец
новобранец

Мнение от Ba4oMisho »

Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

който е бил в морето последните 3ри дни за мене е безумно глупав/става въпрос за любители/
zliaster

Мнение от zliaster »

Горе Крапец има движение на риба.. ушите ми далече чуват ;) утре ще става .. влизайте .. аз в Несебърския залив ще се навра кат по-прост :) тука по-бавно пада тоз сулган ама ще има малко рибка за сиромасите :p
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Ba4oMisho написа:Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
Сега. Следващите написани неща са само от гледна точка на моята камбанария.  Предполагам,че за някой от вас тя не би ви паснала.

Днес тествах лодката ка вълни(да се разбира деня на предният ми пост). Сериозни вълни. Имаше според мен и по два метра. Като се качиш на някоя от големите и като са спуснеш по склона и надвисне над тебе следващата. ..голям кеф било. За първи път съм с мореходна и лека лодка в такова море. Една вълна не влезе вътре. Излязох съвсем сух. Чак не мога да повярвям. Лодката определено се държеше перфектно.
 Обаче трябва да се кара внимателно. Много е лека и при невнимание може да се обърне човек ако даде газ в неподходящия момент.
Аз в началото толкова.се кефих да се катеря по вълните и да се спускам по тях,че забравих въдица да пусна. Рибата си кълвеше де.
Понеже почнаха и мечки да се появяват реших да изляза. Навръщане яздих вълните. При скорост от 17км в час лодката е на гребена. Ама като подминеш и изведнъж дупито ти става най-високата точка. Тогава се дава газ да излезеш от въртопа. И после яхваш следващата вълна. Дет се вика оказа се,че ставям и за сърфист. Въпреки лошото време дигнах към 26 км/ час в малкото завет на буната.
Та аз съм доволен като котка с сметана в корема. И довечера съм на лефери на скара.
А сетих се още нещо. Лодката през цялото време се плъзгаше по вълните и друсането от гумената лодка го нямаше. Съответно и не ми прилоша. Като се замисля късмет изкарах с тази лодка.

Става дума за алуминиева лодка 310 и двигател 6коня. Лодката заедно с двигателя тежи 65килца.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

rikitikitavi написа:
Ba4oMisho написа:Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
Става дума за алуминиева лодка 310 и двигател 6коня. Лодката заедно с двигателя тежи 65килца.

Не знам, ама си леко, лекинко хамав. :rolleyes:
В такова време не бих излязъл дори и с голяма лодка. :fishing3:
zliaster

Мнение от zliaster »

В Несебърския залив днес мого добре се отчете. . 22-26 м.. един размер .. и да кажа на всички да не се чудят.. от 22ри септември до 22ри декември е разрешено траленето под 1та миля! пазете дистанция .. щото като останете без воблер няма рк-то да ви е виновно :) казвам това , защото чух някои приказки горе за Аладжа банка. Рк-то може да мине плътно край буя. По закон му е позволено в тези три месеца. Имайте в предвид , че ваерите които се отпускат са минимум 120 метра.. и потъват плавно по дълбочина.. някои минават напреки и си закачат воблерите и после обвиняват рк-то.. значи съобразявайте сте кого и как обвинявате са зобствените си грешки :) успех на всички :)
oldseawolf
новобранец
новобранец

Мнение от oldseawolf »

zliaster написа:В Несебърския залив днес мого добре се отчете. . 22-26 м.. един размер .. и да кажа на всички да не се чудят.. от 22ри септември до 22ри декември е разрешено траленето под 1та миля! пазете дистанция .. щото като останете без воблер няма рк-то да ви е виновно :) казвам това , защото чух някои приказки горе за Аладжа банка. Рк-то може да мине плътно край буя. По закон му е позволено в тези три месеца. Имайте в предвид , че ваерите които се отпускат са минимум 120 метра.. и потъват плавно по дълбочина.. някои минават напреки и си закачат воблерите и после обвиняват рк-то.. значи съобразявайте сте кого и как обвинявате са зобствените си грешки :) успех на всички :)

С това съм съгласен ОК ... , но да видиш село от 100 лодки и да минеш през тях ...
slap_3f.gif
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
canidimex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от canidimex »

На мен ,същото ми се случи преди месец на Болата селото беше в брега , ти вземи прекарай гемията през средата на лодките. Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената .За второто не съм съвсем сигурен. -Алберт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”