Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от mrenka »

Лошо съм се изразил, имах предвид аз да ги вадя - не виждам как бих извадил такава риба с повод 0.125. Трите от днес в момента в който усетиха куката, забиха право надолу по течението с мръсна газ. И ластик не би ме спасил, явно такива са ми уменията. С директен не мога да ги ловя и по друга причина - не умея да ги събирам като майсторите на щеката и затова гледам само да им идва апетит. Черният хумор е ясен, просто противопоставих боло на директен.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

С повод 0,125 няма никакъв проблем да се извади такава риба, но много зависи от строя на въдицата. Марти точно с него ги пребива. Ползва финни и гъвкави въдици /не, че съм го виждал, но съм сигурен, че е така/, които с огъването си изчерпват много бързо силите на рибата и я омаломощават, а в същото време щадят повода. Така наречените тук У форума "лигави" въдици точно това правят, а според мен италианците доста ги харесват. Те рядко гледат каква е акцията на въдицата, а по-скоро ги интересува с каква дебелина на повода могат да работят.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Миро,аз даже съм бая под 0.125
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Всеки има свободата да си изпуска рибите както пожелае :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:Всеки има свободата да си изпуска рибите както пожелае :)
И да строши 4-5 тояги също с дебел повод :D

miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

DJONI RINGO написа:
topsoft написа:Всеки има свободата да си изпуска рибите както пожелае :)
И да строши 4-5 тояги също с дебел повод :D
E, има ги и тези филми. Дебелия повод на фината въдица играе ролята на чук. А аз понеже съм много отворен си ползвам въдиците веднъж в месеца и нито ми се трошат, нито ми се късат поводите. Всичко е бетон :lol: . В неделя се чудя Искъро или Струма.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Мренка да бе брат събрах ги и 20 кросови имам и тех съм подготвил место по струма нема да остане ;) а за 8ми номер кво да кажа аз от как взех 1вата боло не пофащам само зимата как каза Марти та даже и тогава си джапам и си лова с 8мия най-големия ми е 1.9 в брутално течение на едно место непознато за панчаревци или така си мисля :D :D на тунело маи ще има парти тая зима пак ако е останала риба ;) доста шуби и е имало в събота
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Осмицата води до ограничения, а аз обичам да скитам свободно по реката и да си метам къде душа ми иска, че и да се мушкам на сянка под върби и тополи. Но ме кефи, че сте ейтъри, а не хейтъри :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

За сянката си прав-има ли дървета над тиквата с осем главоболия.Да не говориме за пипането на жички;) Аз знам как е кома 50 дни и леко запичане с орязване ;) Ама важно е да сме твърди щом оня горе ни е подарил втори шанс.

Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Верно ли уе мен.....проверил си напрежението по далековод с карбонка и още си сред нас...Определено някой те пази.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Имах случай такъв, това бе преди години с един приятел ловихме червеноперки на р. Арката и на тръгване изнесохме пръчките на брега/дигата/ да ти сгъваме и колегата без да погледне нагоре изправи пръчката и почна да намотава влакното на мотовилката и с втората наставка опря увисналите кабели за захранване на кравефермата, но за негов късмет в момента беше пуснал въдицата и се чу яко жужене и върха и втората наставка бяха на топка за стотни от секундата. Като погледнахме нагоре, направо сме си били гръмоотводи, но голям късмет извадихме и вече не стъпва там, поне за него знам със сигурност.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Темата падна на втора страница, да я поизбутам с кратко инфо какво заварих днес следобяд по любимите ловни полета.
В неделя сутрин при Бобошево е била гъста боза, днес при Мурсалево съвсем приятна на цвят. Под Благоевград също много добър десен - сивозелена, но и с 20 см нагоре от миналата неделя. На място личеше, че е била с поне още 40 см нагоре. При това рязко сваляне на нивото за 1-2 дни, ледена вода на пипане и за десерт голяма луна ме обзеха известни съмнения. Които се и сбъднаха - пасивна риба, безразлична към стръв, храни и попари. За два часа и половина една риба, после умерения северняк ми схвана пръстите и събрах.
Изображение
Оказа се време за ръкавици, но кой да го предположи :) .
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Някой ако има инфо от вторник нека драсне два реда. Смятам днес да отскоча до пастух ако имам някакво инфо! Благодаря предварително!!
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

fishingman написа:Някой ако има инфо от вторник нека драсне два реда. Смятам днес да отскоча до пастух ако имам някакво инфо! Благодаря предварително!!
Ако не си трьгнал не трьгваи.Лобош го испускат пак и надоле тече мьтна и ледено студена вода.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Фишинг, ако не е тайна, какви точно мислиш да ги вършиш по Пастух? Щото старите места, всъщност целия участък от Невестино до Бобошево ... :smt059
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”