Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Лошо съм се изразил, имах предвид аз да ги вадя - не виждам как бих извадил такава риба с повод 0.125. Трите от днес в момента в който усетиха куката, забиха право надолу по течението с мръсна газ. И ластик не би ме спасил, явно такива са ми уменията. С директен не мога да ги ловя и по друга причина - не умея да ги събирам като майсторите на щеката и затова гледам само да им идва апетит. Черният хумор е ясен, просто противопоставих боло на директен.
С повод 0,125 няма никакъв проблем да се извади такава риба, но много зависи от строя на въдицата. Марти точно с него ги пребива. Ползва финни и гъвкави въдици /не, че съм го виждал, но съм сигурен, че е така/, които с огъването си изчерпват много бързо силите на рибата и я омаломощават, а в същото време щадят повода. Така наречените тук У форума "лигави" въдици точно това правят, а според мен италианците доста ги харесват. Те рядко гледат каква е акцията на въдицата, а по-скоро ги интересува с каква дебелина на повода могат да работят.
-
- фен клуб-скобар
Миро,аз даже съм бая под 0.125
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Всеки има свободата да си изпуска рибите както пожелае 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
И да строши 4-5 тояги също с дебел поводtopsoft написа:Всеки има свободата да си изпуска рибите както пожелае

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

E, има ги и тези филми. Дебелия повод на фината въдица играе ролята на чук. А аз понеже съм много отворен си ползвам въдиците веднъж в месеца и нито ми се трошат, нито ми се късат поводите. Всичко е бетонDJONI RINGO написа:И да строши 4-5 тояги също с дебел поводtopsoft написа:Всеки има свободата да си изпуска рибите както пожелае

- prodigy666
- разбира нещата
Мренка да бе брат събрах ги и 20 кросови имам и тех съм подготвил место по струма нема да остане
а за 8ми номер кво да кажа аз от как взех 1вата боло не пофащам само зимата как каза Марти та даже и тогава си джапам и си лова с 8мия най-големия ми е 1.9 в брутално течение на едно место непознато за панчаревци или така си мисля
на тунело маи ще има парти тая зима пак ако е останала риба
доста шуби и е имало в събота

Осмицата води до ограничения, а аз обичам да скитам свободно по реката и да си метам къде душа ми иска, че и да се мушкам на сянка под върби и тополи. Но ме кефи, че сте ейтъри, а не хейтъри 

-
- фен клуб-скобар
За сянката си прав-има ли дървета над тиквата с осем главоболия.Да не говориме за пипането на жички;) Аз знам как е кома 50 дни и леко запичане с орязване
Ама важно е да сме твърди щом оня горе ни е подарил втори шанс.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- научил се да хвърля
Верно ли уе мен.....проверил си напрежението по далековод с карбонка и още си сред нас...Определено някой те пази.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Имах случай такъв, това бе преди години с един приятел ловихме червеноперки на р. Арката и на тръгване изнесохме пръчките на брега/дигата/ да ти сгъваме и колегата без да погледне нагоре изправи пръчката и почна да намотава влакното на мотовилката и с втората наставка опря увисналите кабели за захранване на кравефермата, но за негов късмет в момента беше пуснал въдицата и се чу яко жужене и върха и втората наставка бяха на топка за стотни от секундата. Като погледнахме нагоре, направо сме си били гръмоотводи, но голям късмет извадихме и вече не стъпва там, поне за него знам със сигурност.
Темата падна на втора страница, да я поизбутам с кратко инфо какво заварих днес следобяд по любимите ловни полета.
В неделя сутрин при Бобошево е била гъста боза, днес при Мурсалево съвсем приятна на цвят. Под Благоевград също много добър десен - сивозелена, но и с 20 см нагоре от миналата неделя. На място личеше, че е била с поне още 40 см нагоре. При това рязко сваляне на нивото за 1-2 дни, ледена вода на пипане и за десерт голяма луна ме обзеха известни съмнения. Които се и сбъднаха - пасивна риба, безразлична към стръв, храни и попари. За два часа и половина една риба, после умерения северняк ми схвана пръстите и събрах.

Оказа се време за ръкавици, но кой да го предположи
.
В неделя сутрин при Бобошево е била гъста боза, днес при Мурсалево съвсем приятна на цвят. Под Благоевград също много добър десен - сивозелена, но и с 20 см нагоре от миналата неделя. На място личеше, че е била с поне още 40 см нагоре. При това рязко сваляне на нивото за 1-2 дни, ледена вода на пипане и за десерт голяма луна ме обзеха известни съмнения. Които се и сбъднаха - пасивна риба, безразлична към стръв, храни и попари. За два часа и половина една риба, после умерения северняк ми схвана пръстите и събрах.

Оказа се време за ръкавици, но кой да го предположи

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Някой ако има инфо от вторник нека драсне два реда. Смятам днес да отскоча до пастух ако имам някакво инфо! Благодаря предварително!!
- Martin Mihailov
- учете се от него
Ако не си трьгнал не трьгваи.Лобош го испускат пак и надоле тече мьтна и ледено студена вода.fishingman написа:Някой ако има инфо от вторник нека драсне два реда. Смятам днес да отскоча до пастух ако имам някакво инфо! Благодаря предварително!!
Фишинг, ако не е тайна, какви точно мислиш да ги вършиш по Пастух? Щото старите места, всъщност целия участък от Невестино до Бобошево ...